Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Rozjasňovač: Naučte se kouzlit s produktem, který vám dodá svěží vzhled

Rozjasňovač: Naučte se kouzlit s produktem, který vám dodá svěží vzhled

Rozjasňovač: Naučte se kouzlit s produktem, který vám dodá svěží vzhled

11. července 2017 od Karolína Hornová

11. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Jasný pohled, přirozeně konturované rysy obličeje, opticky větší rty nebo rovnější nos. To všechno zvládnete s pomocí highlighteru. Připravili jsme pro vás průvodce, jak používat rozjasňovač.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Rozjasňovač nebo také highlighter je skvělým pomocníkem v kosmetice. Škoda, že především v té profesionální. Vykouzlit s ním zdravou pleť, rozzářené oči, ale třeba i udělat optický „lifting“ obočí není žádná velká práce. Pokud jste tuto kosmetickou pomůcku zatím neobjevily, je načase vyrazit do drogerie a vybrat si highlighter, který vám nejvíce sedne.


Jak to funguje?

Už samotný název tohoto kosmetického pomocníka napovídá, že jeho funkcí je rozzářit pleť. Obsahuje pigmenty a minerály, které odrážejí světlo, jako by to byla mikroskopická zrcadla. Další složkou jsou barevné pigmenty, které fungují podobně jako klasická tvářenka – dodají pleti zdravou barvu. Většina rozjasňovačů má narůžovělé nebo naoranžovělé tóny s odlesky podobnými perleti.  Jak si vybrat správný typ rozjasňovače pro svou pleť? 

Rozjasňovač: naučte se kouzlit s produktem, který vám dodá svěží vzhled


Kdy nanášet?

Rozjasňovač nanášíme vždy až po aplikaci make-upu a před finální fixací pudrem. Pokud make-up nepoužíváte, protože máte pěknou, sjednocenou pleť, i tehdy vám může highlighter udělat dobrou službu – zkuste ho nanést třeba jen pod obočí pro jeho zvýraznění nebo ho vklepat do vnitřních koutků očí – uvidíte, jak vaše oči opticky rozzáří. Rozjasňovač používejte vždy, když máte pocit, že vaše pleť působí nevyspale a „šedivě“, nebo když budete chtít zvýraznit některé rysy vašeho obličeje.


Kam nanášet?

Místo, na které aplikujete rozjasňovač, se opticky zvýrazní. Proto se vyvarujte aplikace na místa, která chcete spíše zakrýt – pupínky, akné, nepravidelnosti. Naopak krásně zdůrazní rysy typické pro váš obličej. Nejčastěji se rozjasňovač nanáší na lícní kosti (nad tvářenku), kde zvýrazní individuální kontury.  Rozjasňovačem zvládnete i další triky: optické zvětšení rtů (produkt naneste doprostřed nad horní ret) nebo zvýraznění malého nosu (naneste doprostřed v linii na hranu nosu).


Jak nanášet?

Záleží na tom, jakou konzistenci zvolíte. V poslední době jsou hodně oblíbené tekuté highlightery (s aplikátorem v podobě fixu nebo v lahvičce se štětečkem). Nezapomeňte, že v tomto případě méně opět znamená více: stačí nanést několik „teček“ a ihned prsty vklepat do ztracena. Tam, kde je žádoucí rozptýlená linie (pod obočím, na nose) můžete udělat tenoučkou linku, kterou pak opět rozklepete prsty do ztracena. Tuhé rozjasňovače (v konzistenci rtěnky) nanášejte podobným způsobem – lépe „poťukáváním“ než tahem – a opět je nezapomeňte vklepat prsty. Tuhé highlightery pak můžete nanášet podobně jako pudr, pomocí polštářku nebo štětce. Vždy pamatujte na dokonalé rozetření do ztracena.

Rozjasňovač: naučte se kouzlit s produktem, který vám dodá svěží vzhled


Tipy pro zářivou pleť


•     Tekutý rozjasňovač se hodí pro zručnější. Pokud mezi ně patříte, můžete z něj udělat univerzálního pomocníka. Při aplikaci si můžete kromě prstů pomoci aplikační houbičkou nebo rozjasňovač na závěr dokonale rozptýlit štětcem. Výsledek bude velmi přirozený.

•     Tuhý highlighter trochu připomíná pudr. Skvěle se hodí na místa, kde chcete produkt rozprášit štětcem na větší plochu, ale zároveň v decentní, přirozené vrstvě – na bradu, nad lícní kosti, na střed čela nebo pod linii vlasů. Kolem očí ho nanášejte malým aplikátorem nebo použijte tekutou verzi.

•     Pozor na množství! Rozjasňovač může v každém světle vypadat trochu jinak. Na večer ho stačí použít opravdu jen decentně a především na místa, kam patří. Rozjasňovač si rozhodně nepleťte s korektorem – kruhy pod očima nezakryje, ale zvýrazní!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít