Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dokonalé instagramové fotky? Vyhněte se těmto chybám!

Dokonalé instagramové fotky? Vyhněte se těmto chybám!

Dokonalé instagramové fotky? Vyhněte se těmto chybám!

31. října 2018 od Anna Adlerová

31. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Focení je věda, kterou chce dnes ovládat každý amatér. Přesto jsou ale profesionální fotky rozeznatelné na první pohled. Kvalitní technika, práce se světlem, dokonalý make-up… To jsou jen některé z aspektů, co dělají z fotky umění. Chcete své fotky vyhoupnout do vyšší kategorie? Naučte se líčit se a pózovat tak, aby vaše fotka slízla všechnu online slávu v první minutě po postování!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Lpění na přirozenosti

Jedním z největších foto omylů je potřeba za každých okolností „vypadat přirozeně“. Natural looky a tzv. nude líčení sice momentálně frčí na plné obrátky, ale fotka vašeho denního líčení bude nudná a bez barev. Na fotku si můžete dovolit všechno trochu přehnat. Oči vystínujte tmavěji pigmentovaným stínem. Sázíte na výraznou pusu? Klidně si dovolte rudou nebo trendy tmavou rtěnku, se kterou se jinak ven neodvážíte. Neobvyklé barvy matných rtěnek najdete u značky Rimmel London u řady Stay Matte.


2. Vynechání make-upu

Sice si umíte krásně vystínovat oční víčka a obočí už souměrnější být ani nemůže, ale pleť odbydete BB krémem ve 2 minutách. Chyba! Na focení sáhněte po kvalitním make-upu, který vám vykouzlí dokonalou tvářičku s dojmem novorozenecké prdelky. Pokud máte nedokonalou pleť, naneste před make-upem vyhlazující podkladovou bázi, která minimalizuje póry, pleť pěkně vyhladí a sjednotí nerovnosti. Dobrou službu vám udělá například Dermacol Satin make-up base - pro foto make-up je přímo ideální.

úhel focení

3. Fotky ze špatného úhlu

Pokud už na sebe nějakou dobu objektivem míříte, měly byste tak trochu tušit, že určitý úhel vašemu vzezření pomůže a jiný ho zhorší. Při focení dbejte na to, aby byl od vás objektiv dostatečně daleko a nezkresloval vám vaše (jinak samozřejmě perfektní) rysy v obličeji. Pokud se budete fotit shora, budete na fotce působit drobně a štíhle.


4. Vystavování horší strany

Stejně jako je důležitá poloha foťáku, neméně důležitá je i část obličeje, kterou k němu vystavíte. Lidská tvář není tak souměrná, jak by si jeden mohl myslet, a 99 % žen má jednu stranu obličeje hezčí. Najděte svou lepší polovičku tváře a vystavte ji světu na odiv! 

přirozené světlo

5. Neřešíte světlo

Nejkrásnější profily na Instagramu mají vyladěné barvy zachycené v denním světle. To je pro kvalitu fotky naprosto esenciální. Zapomeňte na cvakání fotek v posteli u lampičky a raději se postavte k oknu nebo jděte rovnou pořídit fotku ven! Fajnšmekři vstanou brzo, aby zachytili ranní atmosféru, nebo si počkají na zlatou hodinku před západem Slunce.


6. Flekaté stíny

Vzpomínáte na bod 1? Výrazný make-up při focení sbírá body, ale jen v případě, že je dobře nanesený. Špatně vystínované oči mnoho parády nenadělají. Pokud jste se rozhodly podpořit svůj pohled klasickými kouřovkami, pořádně si vyhrajte s jejich prolínáním. Vše musí být krásně rozetřeno doztracena. Jedině tak vznikne dojem tajemné krásky s pronikavým pohledem místo ušmudlaného káčátka.

líčení

7. Nevhodné konturování

Kdy jindy už si vyhrát s tvarem a rysy obličeje než právě při focení? Když už si ale dáte tu práci, konturujte něčím výraznějším, například krémovými produkty, se kterými docílíte opravdu viditelného efektu. Naučte se základy konturování nebo vsaďte na jednodušší strobing. Světlá barva patří na partie, které chcete zvýraznit nebo rozšířit. Tmavá naopak do míst, které potřebujete zúžit. Velké možnosti z hlediska barevných odstínů nabízí třeba essence strobingová a konturovací paletka. Stejně jako u stínů ale platí, že vše musí být krásně rozetřené a prolnuté.


8. Úzké rty

Nanesete si na focení lesk na rty nebo balzám a tím to pro vás končí? I když jsou rty spíš v pozadí kvůli výrazným očím, není radno je úplně vynechat. Zvlášť tehdy, pokud je fotka pořízena shora, rty se mohou na fotce zdát užší, než jsou ve skutečnosti. Na fotce se můžete vyřádit s konturkou – i když zvolíte nude odstín. Úzké rty si můžete dovolit přetáhnout o krapet víc než obvykle a dodat jim plnost na fotce raz dva.

Tip redakce:
Na fotkách vypadají zajímavě kombinace světlé a tmavé rtěnky. Naneste světlejší rtěnku doprostřed rtů a tmavou po okrajích. Spojte štětečkem a užívejte si krásné a originální efekty na rtech!


9. Lesklé čelo

Díky přirozenému lesku vypadá pokožka zdravě a přirozeně – ne tak na fotce. Pokud trpíte na lesklé čelo nebo tváře, pořiďte si pudr a na focení ho používejte! Na focení je skvělým parťákem transparentní pudr, který nebude měnit barvu make-upu, ale s lesknoucím se čelem si poradí raz dva. Jako bonus zafixuje celý make-up, který vydrží v perfektním stavu klidně několikahodinové focení.


10. Tragédie lícních kostí

Zvýraznění lícních kostí udělá na fotce obrovský efekt. Ne ale v případě, kdy špatná aplikace produktu naopak celou fotku zabije. Pokud máte hodně vystouplé lícní kosti, zvýrazněte je tvářenkou těsně pod nimi. Pokud naopak příliš definované nejsou a tvář působí širším dojmem, lze ji opticky zúžit také stínováním lícních kostí. Tvářenku naneste přímo na lícní kosti a zeštíhlovacího efektu docílíte nanesením tmavšího pudru těsně pod ně.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít