Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 chyb, kvůli kterým není vaše kouřové líčení dokonalé

7 chyb, kvůli kterým není vaše kouřové líčení dokonalé

7 chyb, kvůli kterým není vaše kouřové líčení dokonalé

25. července 2017 od Anna Adlerová

25. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Kouřové líčení bývá ženami považováno za celkem složitou disciplínu. Číhá tu hned několik úskalí, která mohou celé vaše snažení pěkně zkazit. Vybrali jsme ty nejčastější chyby a poradíme vám, jak docílit svůdného a dramatického vzhledu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1.     Přeskakujete základ

Jeden z nejdůležitějších kroků při kouřovém líčení je nanést na víčko nějaký podklad. „Může to být báze pod oční stíny, ale stačí použít klidně jen fixační pudr,“ radí expertka na make-up Kateřina Krobová. Oba produkty vám zajistí delší výdrž stínů, a pudr navíc na víčku připraví hladkou plochu. Na tu se bude pudrovými očními stíny, které jsou pro „kouřovky“ nejlepší, skvěle malovat. Pokud tento krok vynecháte, štětec vám na víčku nebude hladce klouzat, barvy půjdou hůř propojit a celý výsledek bude poněkud nevzhledný.


2.     Používáte nevhodné produkty  

Vsaďte nejen na kvalitní oční stíny, které nepráší a neopadávají, ale také na kvalitní štětce. Pěnovým aplikátorem přibaleným k očním stínům dokonalého efektu zaručeně nedosáhnete. Vyplatí se investovat do štětců. Make-up artistka Kateřina doporučuje používat alespoň dva štětce: jeden menší na detaily a jeden větší s měkkými štětinkami na stínování větších ploch, propojování barev a stínování do ztracena.

7 chyb, kvůli kterým není vaše kouřové líčení dokonalé


3.     Volíte špatnou barvu  

Mylně se domníváte, že kouřové líčení existuje pouze ve variantě s černým očním stínem. Nádherných výsledků docílíte i s mnohem praktičtější škálou hnědých odstínů. Ty jsou méně ostré a hodí se i na den. Velmi sofistikovaně působí také odstíny šedé. Univerzálně platí, že čím je žena typově světlejší, tím jemnější barvy by měla pro kouřové líčení zvolit. Uhrančivé krásky s tmavou pigmentací si pak mohou dovolit i to nejtmavší kouřové líčení s černým stínem a dramatickou oční linkou. Při uvažování nad vhodnými stíny k jednotlivým barvám očí expertka zdůrazňuje: „Důležitější než barva je správně zvolený barevný odstín produktu. Každá žena se může líčit svou oblíbenou barvou stínů, jen je nutné najít vhodnou intenzitu a tón.“


4.     Nedáváte si práci se stínováním  

Vystínovat oko neznamená pouze nanést na víčko postupně barvy vedle sebe, ale umět je hlavně dobře propojit. K tomu slouží právě větší měkké štětce. Chce to čas, trpělivost a chuť si s barvami trochu pohrát. Stíny do sebe prolínejte malými krouživými pohyby, dokud nebude efekt souměrný na obou stranách. Důležité je také stíny rozetřít do ztracena. Dokonalý výsledek neakceptuje žádné ostré přechody.

7 chyb, kvůli kterým není vaše kouřové líčení dokonalé


5.     Nerespektujete tvar oka  

Jakákoliv technika stínování a jakýkoliv tvar oční linky sluší pouze velkým očím. Málokterá žena ale takové oči má. Při stínování to musíte vzít v potaz.  Zaměřte se na velikost a tvar očí a taky na jejich vzdálenost od sebe. S malýma očima byste měly vsadit na světlejší stíny a také projasnit vnitřní koutek oka. Taky byste neměly stínovat příliš vysoko k obočí. Oči blízko u sebe je potřeba opticky oddálit. Nejtmavší barvy soustřeďte k vnějšímu koutku oka. Oči posazené daleko od sebe to mají přesně naopak. I když vás to možná překvapí, tmavší barvy byste měly soustředit spíš k vnitřnímu koutku oka. Pokud máte zapadlé oči, tmavšímu stínování se raději vyhněte. Oči opticky vystoupí do popředí, když na víčko použijete co nejsvětlejší barvy.
 
(Pokud stále tápete, jaký styl líčení očí je pro vás nejvhodnější, podívejte se podrobněji tady.)
 

6.     Malujete špatně linku  

Respektovat přirozené proporce očí je stejně důležité u stínování jako u oční linky. Pokud si namalujete linku, která vašim očím nesvědčí, naděláte víc škody než užitku. Při určování té nejlepší linky právě pro vás se můžete držet optických pravidel jako u stínování. Hlavní pravidlo zní: Tmavou barvou zakrýváte nedokonalosti. Takže tam, kde je linka tlustší, nějaký nežádoucí rys oka schováváte do pozadí. Jak na to? Podle make-up artistky je nejlepší udělat si chvilku čas a vyzkoušet si v pohodlí domova několik druhů linek na vlastní kůži. Jen tak poznáte nejlíp, zda vám více sluší silnější linka na horním víčku, nebo naopak tenká s "kočičím zakončením" u vnějšího koutku oka, případně plné orámování oka.  

7 chyb, kvůli kterým není vaše kouřové líčení dokonalé


7.     Nedotahujete líčení do konce  

Korunu celému líčení dodá řasenka. Bez řasenky se vám pohled neotevře a líčení nevynikne. Nezapomeňte tedy na pořádné zvýraznění řas, které teprve dají celému líčení tu správnou závěrečnou tečku!
 
A co potřebujete k úplnému dotažení? Někdy se může stát, že i když se snažíte sebevíc, máte skvělé produkty a všechny výše uvedené rady dodržujete, výsledek je poněkud ušmudlaný. Pomoc je jednoduchá! Vezměte si k ruce pár vatových tyčinek. Těmi oční okolí jednoduše vyčistíte od šmouh nebo popadaných očních stínů. K naprosto preciznímu nalíčení sáhněte ještě po ideálně tekutém korektoru. Ten naneste na oční okolí a zapracujte plochým štětcem nebo houbičkou. Rozdíl bude markantní, a to v několika vteřinách!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít