Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej BB krém a make-up: Kombinovat, nebo používat zvlášť?

BB krém a make-up: Kombinovat, nebo používat zvlášť?

BB krém a make-up: Kombinovat, nebo používat zvlášť?

9. dubna 2019 od Helena Hladíková

9. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Možná už vás někdy během líčení napadlo, že byste tyto dva přípravky zkusili zkombinovat dohromady. Co myslíte – funguje to? Prozradíme vám, jaká je skutečnost!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Když dva dělají totéž, někdy to není totéž, což platí také o BB krémech a make-upech. Než se ale pustíme do úvah o tom, zda se vůbec dají a mají navrstvit na sebe, pojďme si nejprve ukázat, jaké jsou mezi BB krémem a make-upem vlastně rozdíly.  
 

Co dokáže BB krém…

Blemish balm cream neboli BB krém je ve své podstatě tónovací krém s lehkým až středním krytím, který se hodí spíše pro mladší pleť bez výraznějších nedokonalostí. Skvěle ale poslouží klidně i starším, zaneprázdněným ženám bez větších problémů s pletí, jež hledají přípravek s rychlou aplikací a velkým efektem. BB krém v sobě spojuje vlastnosti hydratačního krému a make-upu a pro pleť má i spoustu dalších výhod:
  • rozjasňuje,
  • neucpává póry,
  • působí přirozeněji než make-up,
  • obsahuje ochranný UV filtr,
  • je vhodný pro všechny typy pleti,
  • lehce sjednocuje tón pleti,
  • zamaskuje drobné nedostatky.
pleťPraktičnost BB krému, který se dá označit za skvělý „all-in-one“ produkt, oceníte zejména během uspěchaných dní, na cestách, kdy s sebou nemusíte převážet několik lahviček, a během víkendů strávených doma, kdy se vám nechce nanášet tunu líčidel, ale chcete vypadat upraveně.
 
Vyzkoušejte například NIVEA Denní BB krém OF 20, který obsahuje minerály, bio jojobový olej a provitamin B5, BB krém L’Oréal Paris Wake Up & Glow Bonjour Nudista s vyživujícím meruňkovým olejem, extraktem ze zeleného čaje a vitaminem E nebo Garnier Pure Active BB krém proti nedokonalostem pleti obsahující kyselinu salicylovou a minerální pigmenty.

Tip redakce:
Máte-li smíšenou až mastnou pleť, můžete používat BB krém samostatně nebo na pleťové sérum. Pokud je vaše pleť normální čí spíše sušší, raději naneste pod „bíbíčko“ denní krém.
 

…a co make-upy?

Tekutý, pěnový, pudrový... Druhů make-upů existuje nespočet a vybrat ten pravý dá někdy opravdu fušku. Někdy může náš horký kandidát vysušovat, krýt až příliš, nesednout k barevnému tónu naší pleti apod. V tom je volba BB krému podstatně snazší, protože ten má jen jednu, tekutou konzistenci a dokáže se přizpůsobit hned několika odstínům pleti najednou. Na rozdíl od BB krému však make-upy dokážou zamaskovat i ty největší nedostatky a vy se pak díky nim cítíte doslova božsky. To je jejich bezkonkurenční výhoda. A jak je to tedy s oním vrstvením BB krému a make-upu na sebe? Jde to vůbec?
 
odstíny bb krému

Umění kombinování

BB krém se běžně používá samostatně, případně v kombinaci s podkladovým denním krémem, pleťovým sérem či s lehkým fixačním pudrem. Majitelkám problematičtější pleti se může hodit i korektor, jímž zamaskují nějaký ten vyrašený pupínek, ale pokud je netrápí výraznější nedokonalosti, v samostatném použití BB krému jim nic nebrání a na make-up mohou zapomenout. Když však potřebujete opravdu dobré krytí, BB krém se dá aplikovat také jako podkladová báze pod make-upu. Příklad? Během dne chcete mít na obličeji něco lehčího než make-up, ale večer vás čeká akce, na níž vám skutečně záleží, proto toužíte po perfektním vzhledu. Není nic jednoduššího než na denní líčení použít BB krém a večer přidat make-up, pod nímž BB krém poslouží jako podkladová báze prodlužující výdrž a zlepšující krytí. Jinak ale pravidelným současným používáním obou těchto přípravků budete pleť víceméně jen zbytečně zatěžovat. Takže je lepší rozhodnout se jen pro jednu variantu, anebo si pořídit oba přípravky a používat je podle aktuální situace a nálady.
 
Tip redakce:

Můžete také zkusit smíchat BB krém s trochou make-upu. Možná tak získáte naprosto jedinečnou kombinaci líčidla, v němž budete vypadat doslova jako filmová star!
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít