Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 6 chyb, které vás udělají při slavnostním líčení starší!

6 chyb, které vás udělají při slavnostním líčení starší!

6 chyb, které vás udělají při slavnostním líčení starší!

8. prosince 2017 od Karolína Hornová

8. prosince 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Slavnostní líčení bývá opulentní, výrazné, zářivé nebo dramatické. Dokáže vás proměnit v osudovou ženu, ale také vás udělat zbytečně starší. S kosmetickou poradkyní Lenkou Peške jsme vytipovali 6 nejčastějších chyb.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vánoční svátky, večírky, slavnostní večeře s blízkými nebo pomalu, ale jistě blížící se silvestr či plesová sezóna – to vše jsou příležitosti, na které je slavnostní líčení přinejmenším žádoucí. I ty, které se jinak příliš nelíčí, sáhnou po výrazné lince, třpytivých stínech nebo make-upu, který dokonale zakryje sebemenší nedostatky. Může se ale stát, že sáhnete vedle a líčení zbytečně zvýrazní vrásky nebo přidá pár let navíc. S následujícími tipy se ale nemusíte ničeho bát – stačí se jimi řídit a budete královnou večera.


1. chyba: Příliš mnoho make-upu nebo pudru

Pokud vyloženě nepotřebujete zakrýt nedostatky na pleti, s make-upem to příliš nepřehánějte. „Příliš silná vrstva působí jako maska,“ varuje kosmetická poradkyně Lenka Peške. Stejně tak je to se silnou vrstvou pudru, se kterou byste mohla sice vypadat jako královna, ale úplně jiná, než chcete – barokní dáma s bledou pudrovou pletí.

„Příliš pudru v oblasti oči navíc zvýrazňuje vrásky. Mnohem lepší bude, když pleť dopředu připravíte na líčení hydratací a séry. Pak použijte tenkou vrstvu korektoru a pak až samotný make-up,“ radí Lenka Peške. Líčení pak už jen lehce zafixujte pudrem.


2. chyba: Linka na spodním víčku

Výrazná černá linka upoutá pozornost k vašim očím, zvýrazní je, ale na druhou stranu je opticky zmenší. Pokud nemáte od přírody velké oči, zacházejte s linkou opatrně. „Lepší je použít linku jen do třetiny délky očního víčka a řídit se také velikostí očí,“ radí odbornice.

Pokud máte menší oči, vsaďte spíše na tekutou černou linku ve správném tvaru na horním víčku, která oči opticky „otevře“.  Při líčení si dejte obzvlášť záležet a zohledněte i tvar víčka. „Linka se nesmí obtiskávat na horní víčko ani rozmazávat na dolní. Kazí to celý dojem z líčení,“ uzavírá Lenka Peške. Pro snadné nanášení si pořiďte linku ve fixu.

Linka na spodním víčku


3. chyba: Sytá rtěnka pro úzké rty

Sytě rudá rtěnka je v módě každý rok. Poslední dobou navíc „frčí“ temné odstíny hnědé a vínové. Tyto rtěnky působí dramaticky a poutají pozornost na rty. „Máme-li ale rty malé, výrazná rudá či tmavá rtěnka je zbytečně opticky zúží ještě víc,“ varuje vizážistka a dodává: „Pokud máte úzké rty, je lepší je opticky vyplnit rtěnkou s lehkým třpytem nebo leskem.“

Jestli ještě neumíte zacházet s výraznou rtěnkou, podívejte se na rychlé tipy, které vám poradí, jak se líčit červenou rtěnkou. Dobré je dávat si pozor i na práci s konturovací tužkou na rty. Umíte-li to s ní, nalíčení rtů je přesnější a déle vydrží. V opačném případě může zničit líčení nebo vypadat lacině. „Je nutné vždy použít konturku na celé rty doztracena, protože jinak nám po pár hodinách zůstává pouze rámeček kolem rtů a není to hezké,“ doplňuje Lenka Peške.


4. chyba: Třpytivé stíny přes celé víčko

Třpytivé stíny dokážou prozářit vaše oči a upoutat k nim pozornost. Hodí se pro menší, zapadlé oči, které opticky „povytáhnou“ do popředí. „Pokud máme vrásky kolem očí, mohou je třpytivé stíny zvýraznit,“ upozorňuje Lenka Peške. Doporučuje použít matný stín na vnější koutek a třpytivým stínem zvýraznit koutek vnitřní – opticky tak zvětšíte oko, a navíc jde o oblast, kde máte i v pozdějším věku vrásek jen minimum.

Také vsaďte na kvalitní stíny. Dobře fungují ty krémové (v mnoha barvách je seženete třeba od značky essence). Dermacol zase nabízí dvě verze stínů: třpytivé Glitter Show a méně intenzivní perleťové Pearl Performance.

Třpytivé stíny přes celé víčko


5. chyba: Příliš výrazné tváře

Tvářenka vám dodá zdravou barvu, což se především pro pobledlou zimní tvář hodí. Nanášejte ji ale s rozvahou. „Příliš výrazné tváře upoutávají pozornost už na dálku. Stejně tak obočí. Platí pravidlo, že tyto dvě partie by svou výrazností neměly přehlušit oči a rty,“ radí Lenka Peške.

Rozhodující je správná barva tvářenky, ale i místo, kam a v jaké míře ji nanesete. Ideální je používat štětec, určený přímo pro nanášení tohoto líčidla, a roztírat doztracena. Přečtěte si tipy vizážistky Kateřiny Krobové, jak tvářenku správně nanášet.

Příliš výrazné tváře


6. chyba: Špatná řasenka

Řasenka dokáže až několikrát znásobit objem vašich řas, natočit je a dodat jim černočernou barvu. Pozor ale při jejím výběru. „Řasenka, která opadává nebo se rozmazává, pokazí celý vzhled líčení a po pár hodinách je třeba vše přemalovat. Na to ale na společenském večeru jistě nebudete mít čas ani chuť,“ říká Lenka Peške.

Především pokud se chystáte na dlouhý a náročný společenský večer, měla byste vsadit na osvědčenou klasiku a neexperimentovat s produkty, které neznáte. Zkuste třeba ikonickou řasenku Great Lash od Maybelline, která se drží na výsluní už od počátku 70. let.

Špatná řasenka
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít