Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 jarních trendů v líčení

5 jarních trendů v líčení

5 jarních trendů v líčení

4. března 2019 od Anna Adlerová

4. března 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Vybrali jsme pro vás jarní novinky z přehlídkových mol, které se nebudete muset bát nosit. Ukážeme vám, jak nové trendy uvést do praxe ve vaší make-up rutině a a co na ně budete potřebovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
S jarem přichází období rozpuku přírody a v make-up světě je to podobné. Odkládají se tmavé barvy, silně krycí make-upy a pudry. Důraz se klade spíš na rozzářenou a zdravě vypadající pleť, která dýchá životem. Do líčení se začínají vkrádat jasnější barvy pozitivního charakteru. Typické jsou jednoduché čisté looky osvěžené jen jediným výrazným prvkem. To můžou být třeba výrazné grafické oční linky, zářivě barevný stín nebo zajímavě vystínované rty.
 

1. Zahoďte make-up

Cesta k přirozenosti se nejvíc dotýká péče o pleť. Nové trendy oslavují, co nám bylo dáno do vínku, a odklánějí se tak od všeho, co radikálně mění vzhled pleti. Častý je odklon od make-upů a pudrů, aby vynikla svěží a zářivá pleť se svým přirozeným leskem. Na místa, kde je to opravdu potřeba, se používá korektor, který jemně zakryje viditelné nedokonalosti, jako jsou červené žilky nebo kruhy pod očima. Tuto sezónu tak vládne i dewy look, který je na dokonalé pleti založen.

bez make-upu Jak na to:
Aby pleť vypadala dobře i s menším krytím, musí být především dobře hydratovaná. Opravdu minimalistický make-up look vykouzlíte, když pleť namazanou silnou vrstvou hydratačního krému vylepšíte v několika místech tekutým korektorem a pohled otevřete řasenkou.
 
Tip redakce:

Pokud si bez make-upu netroufnete vyjít ven, zkuste sáhnout po přirozenějším BB creamu, který je kombinací make-upu a krému. Sáhněte třeba po BB Dermacol Magic beauty cream 8in1, který pleť zároveň hydratuje, a díky SPF 15 ji dokonce chrání před slunečním zářením.

 

2. Vláda rozjasňovačů

Na jaře můžete zapomenout na matnou pleť. Přirozená zářivá pleť volá po lesku, který dodává mladistvé vibrace do každého líčení. Produkt, který přesně tento vzhled umí vykouzlit, je rozjasňovač nebo ještě jemnější rozjasňující krém. Tyto produkty se používají na vystouplá místa v obličeji, kam dopadá denní světlo: na vrcholky lícních kostí, vrcholek nosu a brady a jako novinku je můžeme zaznamenat i na čele.

líčení s rozjasňovačem Jak na to:
Zapomeňte na pudrové produkty. Vezměte si k ruce tekutý rozjasňovač s jemnými třpytivými částečkami, který nebude na pleti zbytečně výrazný, ale dodá jí nenahraditelní svěží dotyk, nebo rozjasňující krém. Vybraný produkt použijte v malém množství na vystouplá místa na obličeji jako poslední krok vaší make-up rutiny.
 
Tip redakce:

Opravdu přirozeného looku dosáhnete, pokud rozjasňující produkt smícháte se svým denním krémem. Ideálním produktem pro rozzářenou a svěží pleť je L’Oréal Paris Glow Mon Amour tekutý rozjasňovač, který je dostupný ve dvou odstínech a díky praktickému kapátku jde jednoduše aplikovat na tvář nebo přimíchat ke krému či make-upu.

 

3. Návrat bronzeru

Kdo čekal, až se opět začnou ve velkém používat bronzery, konečně se dočkal. Bronzery jsou zpět a k přirozenému jarnímu líčení se skvěle hodí. Ale nic nepřehánět! Cílem je vykouzlit sluncem políbený vzhled a k tomu postačí pár jemných dotyků štětcem namočeným v bronzovém zlatě.

bronzer Jak na to:
Zapomeňte na ostré linie a výrazné konturování. Produkt se musí líček a čela jen něžně dotknout a pečlivě rozptýlit do ztracena, aby vznikl dojem, jako byste strávily příjemné odpoledne procházkou po pláži.
 
Tip redakce:
Bronzer se výborně hodí k líčení v teplých odstínech, které je také mezi aktuálními trendy. Doplňte ho například meruňkovým očním stínem a růžovými rty.
 

4. Jarní líčení očí

Jednoduchá pleť nepřetížená kosmetickými produkty přímo volá o doplnění výrazným prvkem, který můžete aplikovat na oči nebo rty. Pokud si vyberete oči, máte letos spoustu možností, jak zaujmout: pastelové oční stíny mají vládu nad modelkami hned vedle výrazných neonových barev, které střídá kouřové líčení nebo umělecké černé oční linky ve vnějším koutku oka. Objevují se i extravagantní linky, barevné zásahy dotýkající se obočí nebo třpytivé stíny přesahující dalece prostor očního víčka. Trendem, který krásně podtrhuje neutrální jarní trendy v líčení pro rok 2019 je neutrální stín v barvě taupe rozmazaný do ztracena. Taupe je zvláštní barva nejvíce připomínající šedou, která tvoří i její základ. Spojuje v sobě však i hnědou či béžovou, a tvoří tak netradiční, a přitom nenápadnou pomůcku, jak dodat oku určitou definici bez nepřiměřené pozornosti.

taupe odstín Jak na to:
Použijte malé množství očního stínu na štětec a dejte si záležet, abyste ho důkladně rozmazali do ztracena po celém očním víčku. Nezasahujte štětcem až k obočí nebo příliš do stran.
 

5. Jarní líčení rtů

I u líčení rtů máte letos na výběr z více možností podle toho, jak moc si věříte a jaká odvaha ve vás dřímá. Troufnete si nosit matné výrazně fialové rty, třpytivé glitter lips nebo klasickou rudou rtěnku osvěženou jemným dotykem lesku na rty? Nebo rty raději přeskočíte a spokojíte se s balzámem na rty či vazelínou dodávající rtům zdravý a přirozený vzhled? Je to jen na vás. I nenalíčené rty na jaře letí! Efektní a přirozeně vyhlížející trend, který se do světa rozšířil z Jižní Korey, jsou tzv. bitten lips, tedy efekt pokousaných rtů. Vystínované rty pohybující se mezi naturálním odstínem rtů a různými tóny růžové až do červena dotýkajících se vnitřních okrajů rtů, si konečně našly cestu i na světová mola a dostává se jim obří pozornosti.

třpytivé rty Jak na to:
Na trendy efekt bitten lips nejdřív rty hydratujte balzámem na rty nebo použijte primer na rty. Vnější okraj rtů pak pomocí štětce jemně překryjte tekutým korektorem. Nakonec naneste rtěnku ideálně štětcem od středu rtů. Pokud doplníte vnitřek rtů ještě jedním tmavším odstínem, efekt bitten lips se ještě umocní. Vybírejte z přirozených barev pro rty, jako jsou odstíny růžové.
 
Tip redakce:
Chcete se odvázat a alespoň na některou večerní jarní party vyzkoušet trend glitter lips nebo glitter eyes? Vyberte si ze 6 variant třpytek essence Loose Glitters a aplikujte je na obličej pomocí speciálně upraveného primeru.
 

Co z jarních trendů se chystáte vyzkoušet? Sledujete módní vlny, nebo se držíte zajetých způsobů a líčíte se podle vlastního citu a nálady?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít