Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 kosmetické nehody: Jak je napravit

4 kosmetické nehody: Jak je napravit

4 kosmetické nehody: Jak je napravit

15. dubna 2020 od Eva Suchomelová

15. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Každá žena udělá občas v líčení nějakou chybu - bez ohledu na věk, zkušenosti s make-upem, dokonce i při každodenním mnohaletém líčení. Co dělat, když se vám přihodí nějaký ten „make-up přešlap“? Máme tu pár profi triků.


1. Příliš mnoho pudru či tvářenky

Vystihnout správné množství barvy na líčka, pudru či třeba bronzeru je docela umění. Možná používáte sypká líčidla a náhodou jste to s některým z jmenovaných přehnala? Nemusíte si zoufat, je tu řešení.

Trik: Vezměte kousek lepicí pásky, lehce přitiskněte na místo, kde je líčidla moc, a sejměte. Následně rozetřete štětcem doztracena.

2. Kouřové líčení se „sype“ pod oko

Jestliže s kouřovým líčením teprve začínáte, asi si dost „užijete“, než se z něj stane automatická rutina. Častým problémem je, že si nejprve nanesete na celý obličej make-up, a teprve pak začnete líčit oči. Jemný poprašek z očních stínů se pak snese pod oči a na lícní kosti a zničí předchozí práci. Tady máte jednu radu a jeden trik.

Trik: Když se to stane, opatrně přitiskněte na dané místo lepicí pásku a jemné částečky se na ni přilepí. Jakmile je barevný poprašek pryč, štětcem jemně rozetřete vrstvu make-upu, případně přidejte kapku korektoru.
Rada: Lepší je dodržovat správný postup při kouřovém líčení: nejprve naličte oči, teprve pak aplikujte bázi, make-up a další líčidla na tvář a zbytek obličeje. Případný poprašek snadno smetete ještě před jejich aplikací pomocí labutěnky nebo kabuki štětce, např. Gabriella Salvete Kosmetický štětec Kabuki (koupit v e-shopu).


3. Obtisknutá řasenka

Zvláště majitelky dlouhých řas s tím bojují, ale může se vám to stát i tehdy, když použijete na své od přírody kratší řasy prodlužující řasenku: stihnete mrknout dřív, než řasenka dobře zaschne, a barva se obtiskne nad či pod oko. Také se ve spěchu může stát, že se řasenkou trefíte někam vedle oka.

Rada: Pak je dobré mít po ruce micelární nebo odličovací vodu a čisticí tyčinku do uší. Vatový konec navlhčíte a lehkým dotykem setřete nežádoucí barvu z pleti. Pak na druhý vatový konec tyčinky nanesete kapku tekutého korektoru a lehkým „poťupáváním“ ho vklepete na dané místo – vždy doztracena.
Tip redakce:
Zkuste použít např.
NIVEA Zklidňující micelární vodu pro citlivou pleť MicellAir (koupit v e-hopu), která nezanechává na pleti mastný film. Pro voděodolnou řasenku se hodí dvoufázová micelární voda, např. Ellie Dvoufázová micelární pleťová voda Precious Oils (koupit v e-shopu).

4. Rozpitá či mizející rtěnka

Jakmile s věkem trochu přibude pár jemných vrásek kolem rtů, je tu riziko, že se vaše úžasná hydratační rtěnka začne rozpíjet. Co s tím? Nabízí se konturovací tužka. Abyste se vyhnuli faux pas s neladícím barevným odstínem konturky a rtěnky, zvolte bezbarvou fixační konturovací tužku na rty, jako je např. Dermacol Konturovací tužka na rty bezbarvá Hyaluron Lip Shaper (koupit v e-shopu). Jestliže spíš řešíte, že vám rtěnka na rtech příliš dlouho nevydrží, zkuste trik níže.

Trik: Po nanesení rtěnky vklepejte do rtů pár kapek vysokoprocentního alkoholu (gin, vodka nebo slivovice). Počkejte, až vyprchá, a pak naneste průhledný nebo velmi světlý lesk na rty. Bez něho by totiž rty působily matně. I tak tuto metodu používejte jen v případě, že o své rty dobře pečujete a nemáte je vysušené. Alkohol totiž pleť (a to i rtů) dehydruje.
Tip redakce:
Bez parabenů i alkoholu je např.
Gabriella Salvete Lesk na rty Ultra Glossy 01 (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít