Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Salátová okurka: Zázrak pro vaše oči i pleť

Salátová okurka: Zázrak pro vaše oči i pleť

Salátová okurka: Zázrak pro vaše oči i pleť

28. února 2018 od Jana Kantorová

28. února 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Kolečka okurky nemusíte používat jen do salátů, ale hodí se také na otoky očí nebo do pleťové masky. Co všechno umí tahle zázračná zelenina? A proč ji zařadit nejen do jídelníčku, ale také do kosmetické rutiny při péči o pleť?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Okurky obsahují téměř 90 % vody a také vitaminy C, E a skupiny B. Navíc v nich najdete minerální látky jako zinek, železo, hořčík, vápník nebo draslík. Není tak divu, že pleti doslova prospívá. A to ať ji sníte, nebo si ji na pleť třeba v podobě masky nanesete.

Tip redakce:
Okurka je tak univerzální, že ji opravdu ocení
každý typ pleti. Navíc velmi snadno z ní doma připravíte přípravky, díky kterým můžete každý den pečovat o svoji pleť.

okurkové produkty

Pomoc při otocích

Snad každý už v životě vyzkoušel přiložit si na unavené oči plátky ledové salátové okurky. Zdravému vidění pomáhají vitaminy B6, thiamin, riboflavin nebo vápník a hořčík. A právě toto všechno okurka obsahuje. Navíc má protizánětlivý účinek a snižuje otoky, a to díky obsahu kyseliny askorbové a kyseliny kávové. Tyto dvě kyseliny pomáhají snižovat zadržování vody, a tak pozitivně působí proti tzv. váčkům pod očima. Stejně tak pomáhá okurka i při unavených očích např. z dlouhého koukání do počítače.

Tip redakce jak se zbavit váčků pod očima:
Vychlazenou okurku nastrouhejte najemno. Do vzniklé pasty přidejte heřmánkový olej a trochu medu. Naneste tenkou vrstvu pod oči, lehněte si a 10 až 15 minut relaxujte. Poté jemně otřete vlhkým hadříkem.


Pryč s vráskami

Oční okolí nejčastěji trpí na výskyt vrásek. Jejich četnost a pružnost pokožky ovlivňuje obsah kolagenu v pleti. Tělo ho ale přirozeně produkuje jen omezenou dobu, a to v průměru do 35 let. Fytochemikálie, které obsahuje salátová okurka, pomáhají při výrobě kolagenu. Podpořit ho tak můžete snadno – přikládáním koleček okurky na oči a oční okolí. Kromě toho, že zabojuje s vráskami, dodá pleti také potřebnou dávku vody.

okurková maska

Nechci tmavé kruhy

Zbavit se tmavých kruhů pod očima je leckdy běh na dlouhou trať. Často je můžeme jen maskovat. Okurka ale zvládne i tento problém. Sice nejde o trvalé řešení, ale určitě vám alespoň na chvíli uleví. Díky obsahu antioxidantů, které navíc chrání pleť před volnými radikály, a oxidu křemičitého po přiložení okurky tenká kůže kolem očí zesvětlí.

Tip redakce:
Okurka skvěle zapůsobí i ve chvíli, kdy vás spálí sluníčko. Nakrájenou vychlazenou okurku pak stačí přiložit na bolavá místa a nechat chladit.

diy okurková maska na obličej

Pryč s póry

Ideální využití najdou u okurky majitelky mastné pleti. Dokáže totiž stáhnout póry a odstranit nečistoty a přebytečnou mastnotu. A nepomáhá jen ženám, ale i mužům, kteří s rozšířenými póry bojují mnohdy častěji než jejich drahé polovičky. Nejjednodušší a nejrychlejší první pomocí je přiložit několik koleček okurky na celý obličej a nechat působit zhruba 20 minut. Po jejich odstranění stačí dosušit pleť, použít minerální vodu ve spreji a poté aplikovat klasickou péči o pleť, např. hydratační krém.

Tip redakce:
Pro suchou a citlivou pleť smíchejte nadrobno nastrouhanou okurku se dvěma lžícemi tučného měkkého tvarohu a lžící vloček, dobře promíchejte a nechte odpočívat zhruba 20 minut, aby vločky změkly. Poté naneste na pleť obličeje, krk i dekolt a 15 minut jen relaxujte. Pak smyjte vodou a lehce osušte ručníkem. Budete-li chtít masku použít pro mastný typ pleti, namísto tvarohu použijte nízkotučný bílý jogurt.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Hana Vávrová 13.února 2019
Pokaždé, když dělám okurkovy salát nalepim si slupky od okrájené okurky a její špičku minimálně na celé čelo, kde se dobře přisají a drží. Vypadám jako indián, ale mohu klidně dál pokračovat ve vaření oběda. Když mám víc času, položím slupky celý obličej. Je to opravdu velice prospěšné pro pleť proti vráskám. Naučila mě to moje babička, narozená v roce 1878!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít