Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasy na dovolené: Co určitě nezapomenout?

Vlasy na dovolené: Co určitě nezapomenout?

Vlasy na dovolené: Co určitě nezapomenout?

21. června 2019 od Helena Hladíková

21. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Petra Měchurová

Chcete se vrátit z dovolené s hlavou nejen odpočatou, ale také upravenou? Žádný problém! Stačí jen vědět, jak o svoje vlasy v létě pečovat a čím je ochránit před sluncem i dalšími nástrahami letního období. Poradí vám kadeřnice Petra Měchurová.
Léto je obdobím vytouženého volna a radovánek, ale také náročnější péče o pokožku těla a hlavně o vlasy. Ty se totiž v horkých dnech hodně mastí, nemluvě o potu či zbytcích stylingových přípravků„Pro naše vlasy je ale v létě nejhorší slaná mořská voda nebo chlór v kombinaci s větrem a sluncem, které vlasy vysušují a zesvětlují. Dá se to přirovnat k odbarvování, po němž jsou vlasy také zesláblé a citlivé,“ vysvětluje expertka. Co s tím ale dělat?
UV ochrana vlasů

1. Šampon je základ

Sluneční paprsky narušují přirozenou ochrannou vrstvu našich vlasů a ničí v nich melaninový pigment. Když se navíc přidá vítr, slaná nebo chlorovaná voda, výsledkem jsou vlasy lámavé, křehké, vybledlé, s roztřepeným konečky, a to nemluvě o vlasech barvených, které jsou ještě choulostivější než ty přírodní. Řešení? Základem správné péče je určitě šampon, který odstraní zbytkovou sůl a chlór z vlasů a zároveň je nevysuší,“ radí odbornice. Zejména na rychle se mastící vlasy můžete vyzkoušet například L’Oréal Paris Elseve Očišťující šampon Extraordinary Clay, který poskytuje pocit čistoty, svěžesti a zároveň hydratuje až na 72 hodin. Suché vlasy zase jistě ocení třeba L’Oréal Paris Elseve Pečující mycí krém Extraordinary Oil pro účinné, ale jemné čištění vlasů, dokonalou výživu a snadné rozčesávání.
A na co všechno je při mytí vlasů dobré myslet?​
  • Po koupání v moři si opláchněte vlasy čistou vodou, abyste odstranili sůl a písek.
  • Pozor i na příliš časté mytí vlasů, v případě potřeby vsaďte raději na suchý šampon.
  • S mokrými vlasy zacházejte velice opatrně, nijak je nedrhněte ručníkem a místo fénování je nechte uschnout volně na vzduchu.

2. Myslete na regeneraci

Po vyčištění vlasů je dalším důležitým krokem regenerace. „Ta by měla po umytí vlasů probíhat použitím kondicionéru nebo masky na vlasy. Důležitý je rovněž ochranný sprej, který vlas uzavře a chrání před působením vnějších vlivů, jako jsou právě slunce, slaná voda nebo chlór,“ doporučuje expertka. Všechny tyto typy přípravků by tedy – společně s vhodným šamponem a pokrývkou hlavy – měly tvořit základní dovolenkovou výbavu pro krásné vlasy, ať už se chystáte k moři, na hory, nebo budete trávit víkendy u bazénu. Abyste si svou dovolenou užily se vší parádou!
regenerace vlasů

Pár rad závěrem:

  • Pakliže vyrážíte jen na víkend, můžete sáhnout po „úsporných“ produktech 2v1, aby vám zabraly co nejméně místa v zavazadlech.
  • Ovšem na delší dovolenou už se vyplatí vzít s sebou opravdu kvalitní vlasovou kosmetiku. Zkuste ji sehnat v cestovním mini balení, nebo své oblíbené přípravky jednoduše přelít do menších a čistých lahviček nebo kelímků.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Petra Měchurová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Měchurová
kadeřnice
1419
"Účes vyjadřuje osobnost a styl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít