Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Studená blond bez žlutých tónů snadno a doma

Studená blond bez žlutých tónů snadno a doma

Studená blond bez žlutých tónů snadno a doma

13. března 2021 od Tereza Špačková

13. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Studená blond – mnohými chtěná a obdivovaná barva, která nikdy nevyjde z módy. Poradíme vám, jak tohoto odstínu docílit a jakou péči zvolit, aby vám studený odstín vlasů dlouho vydržel.
Ať už jste blondýnkou, majitelkou světlého melíru, nebo vaše kadeře zdobí balayage, jistě víte, že cesta za stříbrnou či platinovou blond může být náročná a její udržení stejně tak. Prozradíme vám, jak na to.

 

Domácí pohotovost pro blond vlasy

V cestě za tím správným odstínem bez žlutého nádechu nešlápnete vedle, rozhodnete-li se použít přeliv nebo barvu na vlasy v šedivém či stříbrném odstínu. Pro domácí použití sáhněte po smývající se Schwarzkopf Live Ultra Brights or Pastel barvě na vlasy Steel Silver 098 (koupit v e-shopu) která dodá vlasům lesk s výrazným studeným tónováním. Výhodou jsou její šetrnost a zářivý efekt, který vydrží až patnáct umytí. Toužíte-li po dlouhotrvajícím efektu, je v nabídce také permanentní šedá barva na vlasy, například Schwarzkopf Live Urban Metallics barva na vlasy Metalic Silver U71 (koupit v e-shopu) s obsahem kokosového oleje pro zdravě vypadající a na dotek jemné vlasy.

 

Fialová je dobrá

Konečně jste se dopracovala k vysněnému odstínu blond a chcete si ho udržet co nejdéle? Pak je pro vás používání silver šamponu naprostou nezbytností. Tento typ šamponu je nejúčinnější zbraní proti nechtěným žlutým, žlutooranžovým či měděným tónům. Fialové pigmenty obsažené v silver šamponech teplé tóny neutralizují. Navíc jsou vyrobeny tak, aby pečovaly o vlasy oslabené po zesvětlování a dodaly jim vyživení a oslnivý lesk.
 
Tip redakce:
Po silver šamponu mohou sáhnout i přírodní blondýnky. Jeho používáním lze zmírnit teplý odstín ve vlasech, způsobený sluncem, tvrdou vodou či teplým vzduchem.

Správné použití silver šamponu

Silver šampon by však měl být doplňkem, nikoliv úplnou náhradou klasického šamponu. Myjete-li si vlasy dvakrát týdně, v jednom z případů použijte šampon klasický a v tom druhém ten fialový se všemi jeho výhodami. Postupujte podle instrukcí na obalu daného produktu a dodržujte doporučenou dobu působení ve vlasech. Délka působení ovlivňuje výsledný efekt, ale myslete na to, že nic se nemá přehánět. Při nadměrném používání silver šamponu mohou velmi světlé vlasy ztmavnout.

Jakou péči zvolit?

Použijte speciální Schwarzkopf Live Silver šampon (koupit v e-shopu), vmasírujte do mokrých vlasů, nechte působit po dobu 3-5 minut a poté důkladně opláchněte. Následně naneste do délek vlasů Swiss O Par Silver vlasovou kúru (koupit v e-shopu), kterou podtrhnete neutralizační účinek a díky vitaminu B3 vlasy intenzivně vyživíte. Další z možností v cestě za elegantním stříbrným odstínem vlasů je použití Plantur 39 Color Silver fyto-kofeinového šamponu (koupit v e-shopu), který kromě silných fialových pigmentů obsahuje navíc látky účinné proti vypadávání vlasů zvláště v období menopauzy. Kombinujte spolu s Plantur 39 Color Silver Color balzámem (koupit v e-shopu), abyste dosáhla maximálního lesku a zářivosti své nové barvy. Jednou týdně aplikujte na zesvětlené vlasy hloubkovou regeneraci Gliss Color Color Perfector masku 2 v 1 (koupit v e-shopu). Nanesete-li ji před umytím vlasů, docílíte zesvětlujícího efektu, při aplikaci po umytí vám zaručí intenzivní ochranu barvy proti vymývání.

TIP: Láká vás změna v podobě nové barvy na vlasy, melíru či tónování? Vše potřebné nakoupíte z pohodlí domova online v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít