Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy S.O.S. triky pro vysušené vlasy, které fungují

S.O.S. triky pro vysušené vlasy, které fungují

S.O.S. triky pro vysušené vlasy, které fungují

19. července 2019 od Eva Suchomelová

19. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Vysušené, lámavé vlasy jako bez života? V létě častý problém. Poradíme vám, jak tomu předcházet i jak napravit škody. Dobré rady ohledně péče o vysušené vlasy nám dala zkušená kadeřnice Bára Doležalová.
Vlasové vlákno na sebe velmi dobře váže vodu. „Bohužel ji se stejnou razancí umí i pustit,“ konstatuje Bára Doležalová. Máme-li nedostatečnou péči, na vlasu se vytvoří malé trhlinky a voda se z nich velmi rychle odpaří. Tím vlas ztrácí svou vlhkost, lesk, pružnost a vinou toho se začíná třepit a ulamovat.“ Proto je důležité vlasům dodat nejen hydrataci, ale také správnou lipidovou péči, která posiluje jejich narušený povrch.


Jak poznáte vysušené vlasy?

Vysušené vlasy se poznají snadno – ztratily vitalitu, lámou se, nemají objem. Suché vlasy jsou drsné, jakoby šustí a jsou bez lesku. Konečky jsou ztenčené, roztřepené a ulamují se. Ale někdy si tyhle příznaky ženy vykládají jinak. „Klientka má často pocit, že vlasy přestaly růst, protože délka se díky ulamování nemění, spíše naopak. Často se setkávám i s tím, že má klientka mastné vlasy u kořínků a suché v délkách, tím pádem vlasy plihnou a nedrží svůj tvar,“ uvádí příklady z praxe kadeřnice. Je dobré tedy nejdříve zjistit důvod suchosti vlasů a poté volit vhodnou kosmetiku.“
vysušené vlasy

Co může být příčinou?

Suchost může trápit různé druhy vlasů. K suchosti mají předpoklad vlasy vlnité až kudrnaté, ale problémy mohou mít i vlasy jemné a křehké. Ve všech zmíněných případech záleží hlavně na péči. Možné příčiny:
  • nedostatečná ochrana vlasů před slunečním zářením,
  • nevhodná barva na vlasy či nevhodné barvení,
  • chybný způsob česání vlasů,
  • nevhodné přípravky na mytí vlasů,
  • absence kondicionéru, případně masky na vlasy,
  • nadměrné fénování a žehlení nebo při příliš vysoké teplotě.

5 osvědčených triků Báry Doležalové na vysušené vlasy

1. Šampon a kondicionér? Hydratační

Správně zvolený šampon je alfou a omegou péče, která zabraňuje vysušování vlasů. Na léto je třeba zvolit správný šampon, který vlasy ochrání a zajistí jim dostatek hydratace a výživy. Hydratační šampon vlas nezatíží a „zvláční“.

 

2. Přidejte další péči

Velmi vhodné je kombinovat tuto základní péči ještě s hydratačními maskami, které vlas vyživí. Zkuste například Revlon Professional Hydratační masku pro suché vlasy Pro You Nutritive Treatment s obsahem pšeničných proteinů.
péče navíc

3. Správné pořadí

„Důležitá věc! Vždy ještě po ošetření vlasů maskou použít kondicionér! Opět se velmi často setkávám s tím, že klientka volí buď masku, nebo kondicionér, ale je nutné si uvědomit, že každý produkt ve vlasech plní svou – jinou – funkci a jeden bez druhého tvoří jen poloviční péči,“ zdůrazňuje expertka na krásné vlasy.

Tip redakce:
Kondicionér se používá VŽDY po každém mytí, masku lze použít cca každé 3. mytí - záleží na stavu vlasu a na konkrétním problému.

 

4. Není fén jako fén

Ledabylost při tepelné úpravě vlasů (fénování, kulmování či žehlení) a špatný výběr přístroje jsou také častým viníkem vysušení vlasů. „Je vhodné dát přednost těm, které jsou vybaveny iontovou technologií. Ta zajišťuje vlasům hydrataci a lesk,“ doporučuje Bára Doležalová. Dále radí upřednostnit ty přístroje, které mají volitelnou teplotu. „Vlasy nefénujte horkým vzduchem narychlo ani je nepalte nejvyšší teplotou na žehličce či kulmě. A už vůbec nekulmujte vlasy vlhké!“ varuje odbornice. Nezapomínejte také na přípravky, chránící vlasy při tepelné úpravě.
fénování vlasů

5. Vsaďte na oleje

Dobrou volbou jsou vlasové oleje, ale je potřeba používat je opatrně a správně s nimi zacházet. Na léto či k moři je dobré si pořídit oleje obsahující UV faktory. Kadeřnice doporučuje tento postup aplikace:
  • Velmi malé množství oleje rozehřejte v dlaních.
  • Aplikujte olej jen do délek a konců vlasů.
  • Nikdy nedávejte olej k hlavě.

 

Osobní tip Báry Doležalové:
„Osobně mám velmi ráda kokosový olej, který doporučuji aplikovat na vlhké vlasy. Obsahuje kyselinu laurovou, která umí udržet ve vlasu i v pleti vlhkost.“


Tip redakce:
Vyzkoušejte například Purity Vision Bio Kokosový olej.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít