Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Magický lesk ve vlasech: Naučte se Glass Hair!

Magický lesk ve vlasech: Naučte se Glass Hair!

Magický lesk ve vlasech: Naučte se Glass Hair!

31. října 2019 od Anna Adlerová

31. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Je čas na změnu? Ne pokaždé je nutné radikálně měnit délku vlasů či barvu. Příjemnou proměnu si můžete dopřát i s novým stylingem. Co třeba oslnivě zářivé vlasy? Prozkoumejte trend Glass Hair, se kterým oslníte v každé společnosti.

Vlasy jako zrcadlo

Trend Glass Hair inspirovaný korejskou krásou je postavený na vysokém lesku vlasů, dokonale pěstěném vzhledu a ostrém střihu. Na trhu s krásou ale nejsou novinkou. Vystopujeme je už do 60. let, kdy vlasový stylista Vidal Sassoon vytvářel různé stupně lesku na geometricky řezaných účesech.  Od té doby se v různých podobách neustále vrací.

Nadčasovou úpravu vlasů, které zaujmou na první pohled, dostaly do trendů v posledních letech hlavně světové celebrity. Jeho stálou fanynkou je například americká TV star Kim Kardashian. Zaznamenat jste ho mohli i u populárních zpěvaček, jako je Rihanna či Dua Lipa. Instagramerky na něj také nedají dopustit. Tento trend je totiž vysoce fotogenický.

Dokonalá volba pro precizní střihy

S opravdovým sklem má ale společné jen to, že jeho vlastnosti připomíná, pokud je proveden správně. I když si ho slavné osobnosti nechávají tvořit u profesionálních stylistů, o tento vzhled se můžete pokusit i doma. Neobejde se to ale bez důkladné péče a speciálních stylingových přípravků na vlasy.

Základem je střih s výraznými liniemi, upravený tak, aby vypadal perfektně uhlazeně a zářivě. Pokud jste tedy majitelkami mikáda, long bobu či dlouhých vlasů střižených do rovna, můžete jim s Glass Hair dodat ještě větší šťávu!

Co je pro vytvoření Glass Hair potřeba?

Výživa – u péče o vlasy všechno začíná. Správný šampon, kondicionér a maska na vlasy podle typu vašich vlasů je základ, bez kterého oslnivý lesk půjde vykouzlit mnohem hůř.

​Nástroje na vyrovnání vlasů – výkonný fén a žehlička na vlasy jsou dvěma pomocníky pro dokonale uhlazené vlasy; kartáč s přírodními štětinami během fénování vyhladí vlasy do vysokého lesku.

Styling – tepelná ochrana vlasů je důležitá vždy. Pokud je doplněna produktem pro podporu lesku a následným leskem ve spreji nebo sérem či olejíčkem pro lesk, dočkáte se ohromujících výsledků.

Jak na to?

  • Vlasy je potřeba nejdříve umýt a vysušit fénem po jednotlivých pramenech, a to od kořínků ke konečkům.

  • Nezapomeňte používat ochranu proti teplu, ať minimalizujete poničení vlasů. Vyzkoušejte například got2b Ochranný sprej před teplem Guardian Angel (koupit v e-shopu).
  • Vlasy nenechávejte jen tak uschnout ani je nevysušujte celé fénem bez použití kartáče. Vlasovou kutikulu je nutné uhladit. Proto si vezměte na pomoc plochý široký kartáč, se kterým zvládnete vlasy po sekcích vyfénovat hravě i doma. Do vlasů zároveň zahlazujte i vlasový produkt pro lesk, který jste si vybrali, například Aussie Senzační vonný pečující sprej pro zářivé vlasy (koupit v e-shopu).
  • Když jsou vlasy kompletně suché, vezměte si na pomoc žehličku na vlasy a začněte opět po pramenech důkladně žehlit do hladka. Čím menší pramínky si budete brát, tím bude práce preciznější a výsledek bude stát za to.
  • Nakonec je třeba vlasy pořádně zvýraznit ještě jednou extra dávkou lesku. Na pomoc si můžete vzít třeba Toni&Guy Sérum pro lesk vlasů High Shine Anti Frizz (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
K fixaci vlasů a zdokonalení uhlazeného výsledku použijte lak na vlasy. Můžete jej nastříkat také přímo na kartáč, a zkrotit tak jemné poletující vlásky kolem obličeje a na vrchu kolem pěšinky. Vyzkoušejte například
Astrid Flora Lak na vlasy a lesk vlasů (koupit v e-shopu)

Jak dlouho vydrží?

Tento styl vám může vydržet až do dalšího umytí. Hvězdní stylisté doporučují spát třeba s vlasy zahalenými hedvábnou či saténovou šálou, pomoc si můžete i jiným trendem celebrit – hedvábným povlakem na polštář.  
Tip redakce:
Pokud chcete prodloužit životnost účesu, naučte se používat suchý šampon, například
Batiste Suchý šampon (koupit v e-shopu), který z vlasů u kořínků vytáhne vlhkost a mastnotu a díky němuž můžete s mytím vlasů o další den až dva počkat.

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít