Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak se ostříhat před dovolenou? 3 praktické účesy

Jak se ostříhat před dovolenou? 3 praktické účesy

Jak se ostříhat před dovolenou? 3 praktické účesy

31. května 2019 od Eva Suchomelová

31. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Jaký střih je na dovolenou nejpraktičtější? Který účes se vám bude jednoduše udržovat a bude vám slušet? Máme pro vás tip na správný účes pro krátké, dlouhé i polodlouhé vlasy. Vyberte si!

Střih č. 1: PRO KRÁTKÉ VLASY

Každý kadeřník vám řekne, že i když se to nezdá, je krátký účes na styling náročnější než dlouhé vlasy. Na druhou stranu ale platí, že dobrý střih vám může vše velmi usnadnit. „Vždy je třeba, aby pro danou délku vlasů byla úprava taková, že dá co nejmenší práci s udržením účesu. Pro krátké vlasy je před dovolenou nejvhodnější něco „roztřepeného‘, vzdušného, prostě snadno upravitelný účes,“ říká kadeřnice Barbora Doležalová. Požádejte kadeřnici, aby ostříhala vlasy tak, že to umožní variabilitu: nosit je jak střapaté, tak i uhlazené (např. na večer). Na to se hodí zejména tzv. pixie účesy, v extra krátkém, téměř klučičím střihu.
Tenhle typ „skřítkovského“ účesu působí velmi mladistvě a dá se právě nosit jak v rozčepýřené, tak hladké verzi. Dobrou zprávou je, že se hodí pro každý věk, což krásně ukázaly např. Hale Berry nebo Sharon Stone, i pro každý typ vlasů. Stačí si vybrat krátký střih podle tvaru svého obličeje.

Střih č. 2: PRO POLODLOUHÉ VLASY 

Sahají vám vlasy po ramena? Pak jste majitelkou polodlouhých vlasů a během roku asi nosíte některý typ mikáda. Váháte, zda si vlasy před odjezdem na dovolenou neostříhat na krátko? Není to nezbytně nutné, polodlouhé vlasy umožňují také zajímavou variabilitu účesů. Pro polodlouhé, vlnité vlasy doporučuji ideálně stupňovitě sestříhaný účes, aby vlasy do sebe ‚zapadaly‘,“ dává tip Bára Doležalová. Počítá se s tím, že budete vlasy nosit rozpuštěné, maximálně je občas sepnete skřipcem.
Ovšem na polodlouhých vlasech nejvíc vyniknou tzv. plážové vlny, které si snadno vytvoříte pomocí stylingového přípravku, který jen vemnete do vlasů a necháte uschnout. Jestliže si vlasy barvíte a nechcete řešit odrosty nebo vyšisování svých kadeří, nechte si vlasy probarvit technikou balayage.

Střih č. 3: PRO DLOUHÉ VLASY 

Nosíte vlasy po lopatky nebo delší? Pro vás je nejlepší je na dovolené nosit svázané. Před odjezdem si nechte zastřihnout konečky, ale raději do rovna nebo do kulata – tak, aby se vlasy daly zaplést do copu nebo svázat do drdolu. Při celodenním pobytu u vody, ve vodě nebo třeba na kole či na pěších túrách vás nebudou vlasy obtěžovat (nebude vám horko ani vám nebudou padat do tváře). Navíc je to pro ně i šetrnější.
Pro chvíle klidu je doporučujeme rozplést a rozčesat, aby si vlasová pokožka odpočinula od nepříjemného pnutí a do vlasů se dostal vzduch. Přetížení vlasové pokožky zabráníte buď volbou volněji upleteného copu, nebo tím, že budete účesy střídat: jeden den výčes do drdolu, další den nízko položený cop, následně uzel, lidově zvaný „banán“ atd. Nejrůznějších variací rychlých a snadných letních účesů je spousta. Culík se nehodí pro aktivity, při nichž máte na zádech batoh – bude vám překážet a vlasy budou trpět mechanických odíráním.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít