Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Francouzský cop: Klasicky i originálně

Francouzský cop: Klasicky i originálně

Francouzský cop: Klasicky i originálně

3. dubna 2020 od Lucie Ulmanová

3. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Pokud už vás nebaví rozpuštěné vlasy, omrzel vás culík i drdol, zkuste si vytvořit francouzský cop, který je oblíbený a snadný. Zapletený cop vypadá sofistikovaně a nabízí nespočet variant.
Mezi nejoblíbenější variantu patří klasický francouzský cop. Tento účes můžete vytvořit různými způsoby: na stranu, obrácený cop, kdy prameny nepokládáte navrch přes sebe, ale pod sebe, nebo rybí cop. Chce to pro začátek trochu trpělivosti, ale uvidíte, že vám to za chvíli půjde samo.

Francouzský cop

Francouzský cop je oblíbený způsob pletení vlasů. „Francouzský cop doporučuji na jakékoli dostatečně dlouhé vlasy, vyvaroval bych se pouze pletení tohoto stylu u sestříhaných vlasů a krátkých vlasů na temeni hlavy. Vlasy pak mohou vypadávat a účes působí nepovedeně,“ říká kadeřník Libor Smrž.

Francouzský cop

Jak na to:

  • Zvolte si, z které části hlavy má cop začínat, a poté začněte oddělovat pramínky do čtverečků. Tloušťku pramenů si určíte podle toho, jak chcete, aby propletení vyniklo. Čím tlustší pramen vytvoříte, tím bude cop hustší a větší.
  • Každý pramen následně rozdělujte na tři části. Pramen začněte překládat vždy na druhou stranu, tedy zprava doleva a zleva doprava. Takto pokračujte k dalšímu čtverci s novým pramenem vlasů, kdy do již rozpracovaného copu vlasy postupně přidáváte.
  • Když je každý z pramenů již dopleten a nezbývají v něm žádné vlasy, zafixujte ho průhlednou gumičkou. Pokud chcete, aby gumička nebyla vidět, oddělte kousek pramene, obmotejte ho okolo gumičky a lehce přichyťte sponkou. Takto postupujte až do konce.

Zkuste to jinak

Ležérní variantu francouzského copu vytvoříte tak, že konec copu schováte pod vlasy. „Pokud chci cop zvýraznit, po jeho dopletení začnu od gumičky každý zapletený pramen vytahovat, a tím docílím jeho zvětšení. Konec copu většinou zastrčím pod vlasy a přichytnu pírkem. Na závěr cop vždy přestříkám suchým šamponem, čímž vlasům dodám na objemu,“ doporučuje Libor Smrž.

Ležérní varianta francouzského copu

Obrácený cop

Velmi oblíbený je také francouzský obrácený cop neboli holandský cop. Vlasy si rozdělte do tří pramenů, levý pramen podložte pod ten střední. Vezměte pravý pramen a opět podložte pod střední. Přidávejte další vlasy a podkládejte prameny dále vždy pod sebe.

Rybí cop

Jednoduchým účesem, kterým zazáříte, je rybí cop. Vypadá složitě, ale je nesmírně jednoduchý. Rybí cop se plete ze dvou pramenů, které si předem rozdělíte. Pak oddělte tenký pramínek z jednoho pramene a přendejte k druhé půlce vlasů, to samé udělejte na druhé straně. Střídejte obě strany tak dlouho, až dojdete na konec copu. Ležérnějšího copu docílíte, když z něj několik pramínků uvolníte.
Rybí cop
produkty na objem vlasů

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít