Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 6x slavnostní účes s ofinou: Pro krátké i dlouhé vlasy

6x slavnostní účes s ofinou: Pro krátké i dlouhé vlasy

6x slavnostní účes s ofinou: Pro krátké i dlouhé vlasy

13. prosince 2020 od Lada Rudovská

13. prosince 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lada Rudovská

Jeden střih vlasů, jedna ofina, a přesto můžete vypadat každý den jinak! Pomocí stylingu si lze vytvořit účes pro každou příležitost – jak ke štědrovečerní večeři, tak na silvestrovské setkání nebo prostě jen tak pro radost! Máme pro vás pár tipů, jak učesat krátké i dlouhé vlasy s ofinou, a to hned 3x jinak!

Letošní plesové sezóně sice odzvonilo, ale to neznamená, že musíte rezignovat i na hezké večerní účesy. Zkuste si je vytvořit doma i k menším příležitostem, jako jsou rodinná setkání během svátků. Kadeřnice Blanka Hašková ze salonu Hair Area vám poradí, jak na to krok za krokem a jaké produkty budete potřebovat.
 

Krátké vlasy

1. Hladké vlasy s ofinou na stranu

Elegantní účes, který se hodí pro každou příležitost. Na večer i přes den. Pokud chcete mít hladce vyfoukané vlasy, ať už krátké nebo dlouhé, je velmi důležité, aby byly zdravé. Dvojnásob to platí v případě, že máte vlasy jakýmkoliv způsobem barvené nebo odbarvené. Na hladkém účesu totiž vyniknou všechny nedokonalosti.

Jak na to:

V tomto případě bych nejdříve doporučila dát vlasům výživnou vlasovou kúru, aby byly vlasy pružné, lesklé a vypadaly zdravě. Pak už je stačí jen dobře vyfoukat přes prsty a sčesat ofinu na stranu,“ radí Blanka Hašková. Dopřejte svým vlasům například vyživující masku Garnier Botanic Therapy Med & propolis (koupit v e-shopu), která pomáhá regenerovat i velmi poškozené vlasy.
 
Pokud spěcháte a nemáte čas na kúru, můžete zkusit použít lesk na vlasy Toni&Guy Sprej pro dotek lesku (koupit v e-shopu) a dobře vyfoukat, případně dorovnat účes žehličkou. Vlasy nakonec zafixujte Taft lakem na vlasy 7 days Extra Strong 3 (koupit v e-shopu), který je vhodný právě pro hladké účesy.

2. Vlasy nafoukané dopředu

Tento večerní účes pro krátké vlasy je sexy a spolu se správně zvoleným líčením z vás udělá královnu večera.

Jak na to:

Vlasy musíte nejprve nadzvednout a vyfoukat přes plochý kartáč (ne kulatý!) směrem dopředu. „Na tomhle účesu je nejdominantnější struktura dopředu vyfoukaných vlasů. Proto můžeme vlasy i jemně provlnit kulmou. Tím se dosáhne efektu takových oddělených pramínků,“ vysvětluje Blanka Hašková a přidává ještě jeden trik s lakem na vlasy: „Vezměte lak a stříkejte ho na vlasy a zároveň s tím je rozfoukávejte fénem – vlasy se budou jakoby ledabyle pohybovat po hlavě a zároveň slepovat do pramenů. Právě to udělá tento zajímavý efekt.“  Vyzkoušejte třeba Wella Wellaflex Style & Repair Strong Hold lak na vlasy (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Podobný účes si můžete podle Blanky Haškové udělat, i pokud máte dlouhé vlasy se silně ostříhanou ofinou, případně jej vzadu doplnit nějakým culíkem či drdolem.

3. Ofina zvednutá nahoru

Ofinu na krátkých vlasech lze samozřejmě zvednout i nahoru, a to méně nebo více, podle toho, na co se cítíte.

Pokud chcete mít ofinu silně natočenou nahoru, zkuste použít nějakou natáčku nebo „vyfoukejte ofinu přes malý kulatý kartáč. Vždy natáčejte jen jeden pramen, vyfoukejte a opatrně uvolněte z kartáče. V žádném případě do něj nesahejte, dokud jsou vlasy ještě teplé. Měli byste pramen uvolnit a jít foukat další a až budou všechny prameny hotové, použijte pastu a vlasy nastylujte,“ popisuje postup Blanka Hašková.
Na rozdíl od gelu neobsahují pasty vodu a účes vám bude lépe držet a nebude splácnutý. Použijte třeba Syoss pastu na vlasy pro neviditelný styling Invisible Paste (koupit v e-shopu) nebo Taft Looks tvarovací pastu pro zvýraznění textury vlasů (koupit v e-shopu), která zaručuje fixaci za každého počasí.

Dlouhé vlasy

1. Sepnuté vlasy s natočenými prameny

Půvabný ženský účes s natočenými pramínky a rovnou ofinou. Vlasy vzadu jsou stažené do culíku, copu nebo jednoduchého drdolu.

Jak na to:

Tvrdě střiženou rovnou ofinu můžete zjemnit tím, že po stranách vytáhnete pár pramínků a natočíte je kulmou nebo klidně i přes žehličku, jestliže kulmu nemáte. Lehce podtočit můžete i ofinu,” říká Blanka Hašková a dodává, že pro natočení pramínků si vystačíte i s pouhou pinetkou, když vlasy natočíte na prst, přicvaknete a necháte uschnout. Vzadu si můžete udělat culík, uplést cop nebo i ozdobným skřipcem vlasy jen sepnout. Ale pozor: tento účes bude vypadat dobře jen v případě, že máte dobře umyté a vyfoukané vlasy. Tedy když se sepnutí nedělá jako „z nouze ctnost“ u mastných vlasů. Před foukáním můžete vlasy postříkat Got2b teplem aktivovaným narovnávacím sprejem Straight on 4 Days (koupit v e-shopu), aby se vám lépe foukaly do rovna.

2. Přirozené rozpuštěné vlasy s ofinou

Volně splývavé rozpuštěné vlasy jsou ozdobou každé ženy. Hodí se k běžnému nošení i pro slavnostnější účesy, kde je můžeme doplnit i nějakou vlasovou ozdobou. Tento účes ale opět vypadá dobře, jen pokud působí vlasy zdravě, jsou pružné a nemají zničené konce. Dopřejte jim proto nejdříve Gliss masku 2v1 Supreme Length pro dlouhé vlasy (koupit v e-shopu), která se o to postará.

Jak na to:

Umyjte vlasy, dopřejte jim výživnou kúru a poté dobře vyfoukejte přes plochý kartáč. Blanka Hašková radí i další možnou variantu: „Pokud se vám líbí mokré prameny, tedy jakýsi beach look, můžete nechat vlasy i volně uschnout a poté je nagelovat nebo nastříkat sprejem, který udělá pěkné slepené pramínky. Stačí pak vlasy v ruce namačkat. Použít lze i difuzér, pokud máte.“ Zkuste třeba NIVEA Regenerační krémový gel na vlasy Care & Hold (koupit v e-shopu).

TIP: Spoustu přípravků určených ke stylingu vlasů najdete v e-shopu Teta drogerie (pokračovat do e-shopu).

3. Rybí cop s ofinou

Zapletený cop je krásná klasika, která se hodí pro všechny příležitosti.

Jak na to:

Po umytí vlasy jednoduše vyfoukáme a zvláštní práci si dáme s ofinou, kterou je potřeba vyfoukat do rovna přes plochý kartáč. Pokud máte vlnité vlasy, tak se nebojte vlasy trochu přežehlit,“ radí Blanka Hašková. Nezapomeňte před pletením použít Toni&Guy zpevňující balzám na cop (koupit v e-shopu), který dodá vlasům strukturu, zajistí pružnou fixaci, a díky tomu je připraví na pletení.  
Poté stáhněte vlasy ke straně a začněte s pletením rybího copu, nebo ještě lépe jeho francouzské varianty. Cop během pletení trochu povolujte, aby se dosáhlo kýženého efektu.
Pokud máte sestříhané vlasy, nemusíte se nijak snažit vytahovat prameny, protože brzy samovolně vypadnou samy. „Důležité pro tento účes je to, že každý cop zkracuje délku, takže pokud máte vlasy na ramena nebo těsně pod, tak se vám jej nepodaří udělat.“

Připravil/a pro vás Lada Rudovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít