Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 vlasových chyb, které vás dělají starší

5 vlasových chyb, které vás dělají starší

5 vlasových chyb, které vás dělají starší

20. září 2020 od Vanda Vízková

20. září 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Používáme účinné krémy, podstupujeme anti-agingové procedury, snažíme se držet krok se současnou módou. To vše proto, abychom oddálily projevy stárnutí. Přesto často opomínáme správnou péči o to, co náš věk nemilosrdně prozrazuje – naše vlasy. Jaké chyby v péči o ně a jejich úpravě nám zbytečně přidávají léta?

Chyba #1: Stejný účes po mnoho let

I přesto, že se móda neustále vrací a obsah našich skříní, styl účesů a líčení už jsme nejméně jednou nosily, nesmíme zapomínat na jediné – trendy se sice vrací, ale vždy mají nový, svěží kabát. Proto účes, který jste si zamilovala před patnácti lety a který od té doby beze změny nosíte, už nebude dnes to pravé. Zkuste změnit kadeřnici, aby vás někdo viděl novýma očima. Prohlédněte si současné účesové trendy na Instagramu nebo na našem webu. Investujte do sebe a navštivte skvělého kadeřníka, který se neustále vzdělává a vnímá nové trendy. Zkrátka – pořiďte si nový účes. Tedy pokud nejste Anna Wintour a nenosíte celý život ikonický bob.
Žena s natáčkami

Chyba #2: Tvrdé barvy na vlasy

Čím více svíček na dortu sfoukáváte, tím přirozenější odstín by měly vaše vlasy mít. Vaši přátelé a rodina vás možná roky znají jako uhrančivou černovlásku nebo platinovou blondýnku, ale pravdou je, že tyto výrazné tvrdé barvy si mohou dovolit opravdu jen mladší ročníky. Rysy obličeje s přibývajícími roky ztrácí na ostrosti, pokožka na jemnosti, obočí i duhovky očí na intenzitě barvy, ve tváři se objevuje více vrásek. Nejen že výrazné barvy vlasů k těmto projevům stárnutí přitahují pozornost a zdůrazňují je, ale také v kombinaci s nimi vypadají velice nepřirozeně. Vsaďte spíše na přirozené barvy jako oříšková hnědá, středně plavá, zlatavá blond, popelavá blond apod. Zkuste např. Schwarzkopf Palette Barvu na vlasy Permanent Naturals Color Creme Středně Plavou (koupit v e-shopu) nebo L’Oréal Paris Permanentní barvu na vlasy Préférence 8.1 Copenhaguen Světle popelavou blond (koupit v e-shopu).
Dělání melíru

Chyba #3: Pestrobarevný melír

Není melír jako melír. Některé kadeřnice ustrnuly v roce 2015 a svým zákaznicím bez ohledu na věk stále zdobí vlasy křiklavými trojbarevnými melíry, nejlépe výrazných odlišných barev. To už není moderní a často to také působí lacině. Správný melír by měl vypadat, jako byste se právě vrátila od moře. Tzn. jemné proužky, jejichž barva je jen minimálně odlišná od zbytku vlasů. Můžete zvolit i kombinaci více barev, ale rozdíly mezi jednotlivými odstíny by opět měly být co nejmenší, aby byl výsledek decentní a lichotivý. Doporučujeme nechat provedení melíru na (šikovné) kadeřnici. Pokud spoléháte na vlastní umění, zkuste Palette Super melír Deluxe (koupit v e-shopu).

Chyba #4: Žádná vlasová péče

Vaše vlasy byly vždycky zdravé, pevné a lesklé. Používání jiné vlasové kosmetiky než šamponu a občas laku na vlasy vám proto vždycky připadalo zbytečné. Jenže s přibývajícími roky nepřibývá pouze šedin, ale mění se také struktura vlasů, jejich hustota, ztrácí se objem i lesk. To, co se v těle už vlivem věku nevytváří přirozeně, tedy vlasům musíte dodat zvenčí. Zkuste Pantene Šampon s bambusem a biotinem Grow Strong (koupit v e-shopu) a nepostradatelný Pantene Balzám s bambusem a biotinem (koupit v e-shopu), které pomáhají omezovat vypadávání vlasů vlivem lámavosti a podporují růst delších vlasů. Jednou týdně je napumpujte intenzivní maskou Pantene Obnovující keratinovou maskou Strong&Long (koupit v e-shopu), díky které budou vaše prameny zpevněné z hloubky. Popřípadě vyzkoušejte zahřívací Elseve Masku na vlasy Dream Long Steam určenou pro jemné, řídké, poškozené a unavené vlasy. Po této základní péči je ošetřete Pantene Obnovujícím proteinovým krémem bez oplachování Go longer (koupit v e-shopu) s bambusem a antioxidanty.
Undo drdol

Chyba #5: Nepřirozený styling

V případě, že se vás dosud netýkal ani jeden z předchozích bodů, gratulujeme! Zbývá se vyhnout už jen tomu poslednímu, který by ale všechnu vaši skvělou snahu mohl shodit ze stolu – špatnému stylingu vlasů. I v úpravě vlasů platí pořekadlo „co se v mládí naučíš…“. Spousta žen se ale v mládí učila silně tupírovat, ondulovat, docházet na trvalou nebo si vlasy lakovat do nepřirozené „helmy“. Taková úprava dokáže „zabít“ i jinak hezké zdravé vlasy s krásnou barvou. Zkuste se odpoutat od přílišné upravenosti. Nedokonalosti jsou povoleny a v módě je ležérnost. Nedbalé zvlnění, tzv. „undo“ účesy (lehce neupravené účesy s drobnými nedokonalostmi), fénování přes prsty… Nejen, že vám taková úprava vlasů usnadní život, protože se nemusíte snažit o bezchybný účes, ale budete vypadat mnohem přirozeněji a svěžeji. Jako holčička. Při vytváření nedbalého stylingu vám udělá skvělou službu Toni&Guy Sprej s mořskou solí Sea Salt Texturising Spray (koupit v e-shopu), který umí vykouzlit přirozeně rozcuchané, jemně natužené vlny.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít