Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 důvodů, proč účes ze salonu nepřežije první umytí

5 důvodů, proč účes ze salonu nepřežije první umytí

5 důvodů, proč účes ze salonu nepřežije první umytí

22. srpna 2018 od Anna Adlerová

22. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Kdo by nemiloval ten pocit, když odchází s novým účesem z kadeřnického salonu? Vlasy jsou v té nejlepší možné kondici, jsou vyhlazené a září krásným leskem a intenzivní barvou. Marně však doufáte, že vám účes v takovém stavu vydrží. Alespoň týden nebo dva… Většinou však nepřežije první umytí. Proč je to tak?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Profesionální kosmetika

Dobrý kadeřník je mistrem ve svém oboru. Neustále hledá lepší a lepší produkty, které budou nejen krásně vonět, ale i plnit svoji povinnost na 150 %. Nejen, že pracuje s obvykle velmi drahými a technologicky vyspělými produkty, ale ještě ke všemu ví přesně, jak je používat:
  • podle kvality vašich vlasů určí přesně vlasový typ a aplikuje odpovídající vlasovou kosmetiku,
  • pokud cítí, že je vlas suchý, vybere přípravky na hydrataci vlasů,
  • pokud vnímá i jiné poškození vlasů, sáhne po regeneračních přípravcích,
  • samozřejmě se neomezuje pouze na šampon, ale vhodně ho doplní i kondicionérem a maskou na vlasy.

Pro kolik žen je tento postup péče o vlasy rutinou?
 

2. Střih

Výsledný sestřih je patřičně naaranžován. Pěšinka má své přesné místo a podle toho se odvíjí pozice ostatních pramínků. V tomhle stavu vypadají vlasy krásně a pravidelně střižené, bez zubů a nesouměrností. Po domácím umytí ale může být všechno jinak. Zapomenete například, na jakou stranu kadeřník položil pěšinku, trefíte se hřebenem kousek vedle a účes hned pozbyde něco ze svého šmrncu.
 
mytí vlasů

3. Barva vs. přeliv

Pokud salon navštívíte za účelem úplného obarvení vlasů permanentní barvou, pravděpodobně z ní budete mít radost ještě pár týdnů v téměř nezměněném stavu. Většina žen si ale z kadeřnictví odnese své vlasy nazdobené pouze barevným přelivem, který vypadá v kadeřnictví úžasně, ale někdy už po pár prvních umytích z krásného barevného tónu nezbyde skoro nic. Nezlobte se na kadeřníky, že jste zaplatily „majlant“ za nekvalitní barvu. Je to přirozená vlastnost zvolené procedury. Někdy je snadná vymyvatelnost dokonce žádoucí. Třeba v případě barevných přelivů, které postupně mění barevný efekt – například ze sytě růžové na pastelovou.
 
barvení vlasů

4. Dokonalá foukaná

Všimli jste si, že foukaná kolikrát zabere delší čas než samotné ostříhání vlasů? Aby ne! Foukaná totiž dělá snad ten největší efekt! Dokonale vyfoukané vlasy jsou vyhlazené, lesklé, vypadají zdravě a mají perfektní objem. Kouzlení s fénem dělá kadeřníka mágem přes vlasy! Po domácím umytí a vysušení fénem může být výsledek diametrálně odlišný.
 
foukání vlasů

5. Styling

Třešnička na dortu v podobě závěrečného stylingu účesu je dalším z kadeřnických triků, kterým profesionál váš účes pozvedne na vyšší úroveň. Co obnáší? Kadeřník může účes lehce navlnit (a v domácím prostředí je těžší si žehličkou pěkné vlnky udělat, protože to chce cvik). Zároveň také používá různá tužidla a účes vám krásně provoní sprejem pro lesk nebo olejíčkem na vlasy. Ten po vetření do konečků osvěží vaše vlasy tak, že vypadají zdravé a lesklé, i když jsou třeba v délkách a u konečků poškozené. Výsledný účes většina kadeřníků fixuje ještě lakem na vlasy. Důležité proto je zeptat se kadeřníka, s jakými produkty pracuje, a  požádat ho o radu, jak dané produkty používat.
 
závěrečný styling

Rada na závěr

Kadeřnické zbraně jsou koktejlem krásy, který je zkrátka potřeba nechat si jednou za čas namíchat. Pokud váš účes po domácím umytí neodpovídá výsledku ze salonu, nedělejte si s tím těžkou hlavu a berte to jako jeden z životních faktů. Možná se tak narodila, možná je za tím kadeřník… A ten opravdu dobrý se vám pokusí domácí péči o vlasy usnadnit alespoň doporučením vhodných produktů pro váš typ vlasů.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít