Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Trendy klín: Oholit, či neoholit?

Trendy klín: Oholit, či neoholit?

Trendy klín: Oholit, či neoholit?

16. dubna 2019 od Jana Kantorová

16. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Před pouhými několika desítkami let byste u nás nenašli ženu, která by si holila klín. Neoholená mnohdy zůstávala i dámská podpaží. Odkud přišel trend holení a jak se vyvíjel až k současným ozdobám? A víte, jak se oholit letos?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Úprava intimních partií patří v létě k těm nejvíce diskutovaným tématům, a to nejen mezi ženami. Jako se svět točí dokola, stejně tak se od starověkého Egypta až do současnosti střídají trendy oholené a neoholené ženy. Důraz na oholený klín se začal klást až s příchodem celebrit, prvních žiletek a předchůdců depilačních pásků. Víte, jak si letos vyholit klín, abyste byly IN?

 
Proč depilovat?

Odstraňování chloupků v podpaží, na nohách či na intimních partiích patří dnes již k naprostým standardům. Podle gynekologů jde o to, aby žena dodržovala správnou intimní hygienu, a pak je jedno, jestli je depilovaná, či chloupky jen upravuje. Zároveň ale i gynekologové uznávají, že odstraněním pubického ochlupení se hygiena zjednodušuje. Především se ale jedná o estetickou záležitost. Záleží hlavně na vás, v čem se cítíte dobře a jaká úprava je pro vás přijatelná.
 
Tip redakce:
Podle některých odborníků chrání pubické ochlupení citlivou kůži při sexu, a to například před odřením či podrážděním. Chloupky prý také více chrání před infekcemi, zachycují bakterie, chemikálie, absorbují pot, čímž chrání mikroflóru.

 
Ostré oholení dohladka

Odstraňování chloupků žiletkou, tedy tzv. mokré holení, je i v případě intimních partií tou nejjednodušší a nejrychlejší cestou. Podle praxe gynekologů jde v České republice o nejrozšířenější metodu, zatímco v zahraničí se více používají speciální epilační elektrické strojky přímo pro ženy, kdy nehrozí zranění. V takovém případě se ženy vyholují většinou dohladka nebo si jako ozdobu nechávají nevyholený tenký proužek.
 
epilátor a žiletky

Pozor na rizika holení

Každý takový častý zásah do pokožky může způsobit problém. Při nevhodné manipulaci se žiletkou, při používání půjčené žiletky apod. dochází v místě depilace k drobným kožním zánětům mazových a potních žláz. Pak má občas člověk pocit, že vypadá jako oškubané kuře.
 
Možným rizikem je i kontakt kosmetiky s vaginální sliznicí u žen, které trpí intimními problémy. Může tak dojít ke zhoršení či udržování stávajících problémů kvůli změnám pH v pochvě nebo z důvodu podráždění sliznice. A to zvlášť v létě, kdy hrozí vlhké zapaření a ženy se mnohem častěji holí. A v neposlední řadě jde také o zarůstání chloupků, pořezání nebo infekční komplikace.

 
Brazilská depilace

Velkou nevýhodou žiletkového holení je bohužel krátký pocit hladké pokožky. Většinou už druhý den nepříjemně „drhneme“. Navíc při dorůstání chloupků mohou intimní partie i nepříjemně svědit, a to třeba zvlášť v létě. Příznivkyně hladkých klínů se proto přiklánějí k jinému, sice bolestivému, ale dlouhodobému řešení. Brazilské depilaci. Jde o metodu, která je určena přímo na intimní partie a třísla a znamená celkovou likvidaci pubického ochlupení. A ano, depilují se i genitálie a zadní partie. Dříve byly často používány voskové pásky, ale nyní se ve většině salonů můžete setkat s cukrovou pastou, která je pro tak citlivé partie přijatelnější.

 
Jaké jsou druhy:

  • Brazilská depilace: můžete vybírat kompletní odstranění chloupků nebo ponechat tvar proužku (landing strip) či trojúhelníku (triangle),
  • Brazil Hollywood: úplné odstranění chloupků,
  • Brazil Special: nabízí možnosti různých tvarů i barev,
  • Brazil Bikini: odstranění chloupků pouze v oblasti třísel,
  • Brazil Bikini Tanga: odstranění v oblasti třísel a v horní části zadních partií.
Tip redakce:
Brazilská depilace bolí, ale její výsledek je skvělý a dlouhotrvající. Vím to z vlastní zkušenosti. Dva dny je pokožka citlivější a zarudlá, ale poté se můžete těšit na několik týdnů hladkosti. Kůži je potřeba po depilaci vydezinfikovat a já ještě doporučuji zhruba po týdnu použít jemný peeling, aby později nedocházelo k zarůstání chloupků.
 
před oholením a po oholení

Ozdoby a tvary

Úpravu klína do extrémů pak přivádí některé ženy, které si intimní partie dokonce zdobí, a to například tzv. vajazzlingem. Jde o zdobení klína pomocí barevných, blyštivých kamínků či různých ornamentů. Při této metodě se odstraní cukrovou pastou (či jinou epilační metodou) všechny chloupky a klín se poté ozdobí podle přání klientky.
 
Jednu dobu hlásala zpěvačka Miley Cyrus do světa, že se neholí. Kromě toho, že své chloupky neodstraňuje, začala si je i barvit. V depilačních salonech už je tak možné nechat si chloupky také obarvit barvami vhodnými pro intimní partie. Navíc je možné požádat i o genitální grafiku, což je vytváření složitějších obrazců z chloupků pomocí tenkých holítek.

 
Trend: Na přírodno

Od loňského roku k nám od amerických hvězd přichází také trend „přírodního klína“. Nové ochlupené trendy tak do světa pumpuje také módní bible Vogue, která oslavuje éru přirozenosti. A to na mužských tvářích i v ženských klínech. Hitem tak není odstraňování, ale péče o ochlupení. To znamená začít používat na pubické ochlupení nůžky a hřebínek. A také používání kvalitní kosmetiky s obsahem esenciálních olejů. Tomuto trendu už podlehly hvězdy jako Emma Watson, Cameron Diaz nebo Lady Gaga.
 
Tip redakce:
Nechcete-li být úplně na přírodno, můžete holit jen třísla, vnitřní stranu stehen a partie, které v létě tzv. vylézají z plavek. Vznikne tak upravený trojúhelník. Navíc z evolučního hlediska je prý podvědomě pro muže ochlupení mnohem více přitažlivé.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Související články

12 komentářů k článku
Vratislav Zbraněk 12.září 2019
Dobrý den, dříve holily ženy před porodem z hygienických důvodů a to se ženám nelíbilo a protestovaly proti tomu. Po revoluci přišla ze západu novinka a všechny ženy se začaly holit. Kdyby si holily podpaží, nohy a ruce v létě,aby se cítily sexy, ale intimní partie by měly zdůrazňovat ženskou krásu, protože dříve nebyly zarostlé pouze mladé nezletilé dívky. A s mladými nezletilými dívkami chodí pouze úchyláci. Vráťa
Pavel Kozák 12.září 2019
(Moje básnička je ve formě "clerihew", u níž se předpokládá, že bude jmenována slavná osobnost, a v závěru se objeví její nejslavnější dílo v nějakém nezvyklém kontextu. Jeden z veršů bývá delší, ale toho jsem se nedržel.

Jako předobraz clerihew bývá uváděno:

Sir Christopher Wren
Said, "I am going to dine with some men.
If anyone calls
Say I am designing St. Paul's."

)
Pavel Kozák 12.září 2019
Četla milá Halase -
déle neholila se.

Z chlupatosti špatně je.
Mám jen torzo naděje.
Bohumil Zahálka 12.září 2019
Nejlepší je oholit dohladka! Není nic horšího, než když se nějaký chlup přilepí na patro!
Sandra Abigail Maitland 12.září 2019
Odstraňuju chloupky všude kde mi vadí od té doby co mi rostou, tedy i v klíně a nikdy jsem si nepřipadala ani výjimečná ani divná. Jestli to někomu vadí, je to jeho problém. Já se prostě zarostlá jako lesana cítím špinavá, ať už jde o zarostlé podpaždí, chlupaté nohy nebo klín. A když někomu rostou chlupy na rukou, je logické, že je odstraní, každá normální žena se chce líbit a chlupy prostě hezké nejsou.
Eva Augustinová 18.srpna 2019
Byla jsem poprvé na brazilske depilaci. Je to týden a ani chloupek nevyrostl. Bolest se dala dobře vydržet, za čtvrt hodiny nebylo co resit. 2 dny byla pokožka citlivější na dotyk a zárudla. Mazala jsem kremem a vše ok.jsem maximálně spokojena. Uvidím za další týdny, ale urcite zopakuji
Zuzana Ottová 14.srpna 2019
Aneb jak si naprosto zbytečně přivodit bolest. Zdravé to není ani omylem, protože do porušené pokožky a zde i sliznic snadno vnikne infekce. Jedna desinfekce nestačí, to byste se dámy musely po každé návštěvě WC máchat v hypermanganu.
No ale hlavně, že výrobci a prodejci mají ryto.
Teta drogerie 29.dubna 2019
Dobrý den, těší nás, že se Vám tento článek líbí, a našel si i své čtenáře v mužském zastoupení.
Vladimír Nekvapil 29.dubna 2019
Dobrý den,jsem sice muž,ale článek mne zaujal.
Mám rád přírodu,a to i u žen.
Vladimír
Vladimír Nekvapil 29.dubna 2019
Dobrý den,jsem sice muž,ale článek mne zaujal.
Mám rád přírodu,a to i u žen.
Vladimír

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít