Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Stop rozpraskaným patám!

Stop rozpraskaným patám!

Stop rozpraskaným patám!

27. února 2019 od Helena Hladíková

27. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Také se těšíte, až uklidíte kozačky a sněhule a vytáhnete šmrncovní jarní boty? Ještě předtím je však nutné dát svoje nohy trochu do gala. A jak to udělat? Vezměte si na pomoc třeba domácí masky!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
A to zejména, pokud vás po dlouhé zimě trápí ztvrdlé, rozpraskané paty a vysušená pokožka chodidel. Ošetření nohou pěkně v pohodlí domova má navíc hned několik výhod:
  • je to levnější než u profesionálů,
  • nemusíte se bát škodlivé chemie,
  • ušetříte čas,
  • namícháte si suroviny přesně podle potřeb vašich nohou.
Tak co říkáte, zkusíte to také? Vyberte si z našich tipů!
 
Tip redakce:
Před aplikací jakékoli masky na nohy ponořte chodidla alespoň na 10 minut do teplé vody, pak je ošetřete pemzou a teprve poté nanášejte masku. Výživné látky se tak mnohem lépe vstřebají.
 

avokádová maska

1. Avokádovo-banánová maska

Tyto dvě ingredience jsou vynikajícími pomocníky na popraskané a ztvrdlé paty. Obsahují vitamin B6, který dobře hydratuje a dokáže pomoct s nejrůznějšími kožními obtížemi, a esenciální tuky, díky nimž bude pokožka nohou krásně vláčná a hebká.

1/2 zralejšího banánu
1 avokádo


Obě suroviny smíchejte na hustou kašičku, naneste na chodidla a přikryjte igelitovou fólií. Nechte působit 20 minut, nebo klidně i přes noc. Pak nohy důkladně omyjte, osušte a natřete ještě ošetřujícím krémem.


tvarohová maska 2. Tvarohová maska s medem a žloutkem

Suchou kůži nohou, na níž se pak tak rády tvoří nevzhledné a zároveň bolavé praskliny, výborně hydratuje také tvaroh. Když k němu navíc přidáte trochu medu, který má hojivé, protizánětlivé a zvláčňující účinky, vašim nohám bude skutečně blaze!

3 lžíce tvarohu
1 žloutek
2 lžičky medu
citronová šťáva


Všechny suroviny smíchejte a vytvořte směs a tu naneste na chodidla. Zabalte je do igelitové fólie a nechte masku působit asi 30 minut, nebo klidně i přes noc. Pak nohy důkladně omyjte a natřete ještě ošetřujícím krémem.


maska z rýžové mouky 3. Maska z rýžové mouky

Víte, že rýže dokáže zachovat elasticitu pokožky a obsahuje spoustu vitaminů prospěšných naší kůži? Vyzkoušejte její účinky také na nohy. Jablečný ocet zase podpoří změkčení a med zhojí napáchané škody. A máte-li opravdu hodně suché nohy a velké praskliny, určitě nezapomeňte přidat blahodárný mandlový olej.

1 lžíce rýžové mouky
1 lžička medu
asi 1 lžička jablečného octa
pár kapek mandlového oleje


Všechny ingredience smíchejte na hustou kašičku a naneste na chodidla. Zabalte je do igelitové fólie a nechte působit asi 20 minut, nebo klidně i přes noc. Poté nohy omyjte, osušte a ošetřete ještě krémem.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít