Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 nečekané kosmetické vychytávky

3 nečekané kosmetické vychytávky

3 nečekané kosmetické vychytávky

22. prosince 2018 od Helena Hladíková

22. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Pokud přidáváte skořici jen do štrúdlu, sedlinu z ranního „turka“ vyhazujete do koše a mandle kupujete akorát na vánočku, zbystřete. Všechny tyto suroviny vám totiž báječně poslouží i v koupelně. Nevěříte? Přesvědčte se!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Kávová vzpruha celého těla

Sedlinu z kávy neboli lógr můžete využít pro krásu celého těla, a to hned několika způsoby. Obsažený kofein stimuluje proudění krve i lymfy, takže vám pomůže s otoky i odbouráváním pomerančové kůže. Dokáže také vyhladit a zpevnit pokožku, coby silný antioxidant bojuje proti škodlivým volným radikálům a zlepšuje celkovou regeneraci kůže. Oceníte ho i v případě, že vás trápí nadměrné vypadávání vlasů.
 
výroba domácí masky
  • Pro zpevnění pokožky můžete smíchat rozpuštěný kokosový olej se sedlinou, přefiltrovat přes kávový filtr a vzniklou tekutinu smíchat s obyčejným neparfemovaným tělovým mlékem. Takto vlastnoručně vyrobené mléko pak můžete nanášet každý den na pokožku celého těla. 
  • Využijte sedlinu také v boji proti celulitidě, a to jako masážní pomůcku při sprchování anebo si z ní připravte zábal na problematické partie těla.
  • Kvalitní tělový peeling získáte smícháním sedliny s vaječným bílkem, kokosovým olejem a medem. Jednou až dvakrát týdně jemně vmasírujte do pokožky a důkladně smyjte.
  • Pro krásný lesk tmavých vlasů stačí rozmíchat sklenici velmi silné kávy s troškou vody tak, aby vznikla řidší kašička, naneste na suché vlasy, zabalte a nechte 20 minut působit. Po důkladném opláchnutí se můžete radovat z krásně lesklé a zdravě vypadající hřívy.
  • Kofein rovněž výborně podpoří růst vlasů, o čemž se můžete přesvědčit při použití šamponu Alpecin Coffein C1, obsažený kofein proniká přímo ke kořínkům a stimuluje činnost vlasových folikul.
kávový peelingTip redakce:
Trápí vás zápach rukou po zpracování cibule, ryb a podobně? Vmasírujte do dlaní trochu kávové sedliny a opláchněte. Po zápachu nezbude ani stopa!

 

2. Mandlové pohlazení i pro ty nejmenší

Máte-li doma výkonný mixér, není nic jednoduššího než si připravit mandlový olej, který má vynikající blahodárné účinky na pokožku i vlasy. Hydratuje, zklidňuje, krásně voní a obsahuje spoustu cenných vitaminů a dalších látek. V bio kvalitě se rovněž skvěle hodí k péči o citlivou dětskou pokožku.
 
mandlový olej
  • Vetřete mandlový olej do vlasů při jejich mytí nebo ho aplikujte na suché vlasy zejména do konečků, čímž zabráníte lámání a třepení.
  • Používejte mandlový olej na suchá místa pokožky, která především v zimě trápí spoustu lidí. Pár kapek oleje lze přidat do oblíbeného tělového mléka či denního krému, vyzkoušet ale můžete i Ellie Výživný denní krém pro suchou a citlivou pleť právě s obsahem mandlového oleje.
  • Mandlový olej se hodí také jako maska na suché a poškozené vlasy - vyzkoušejte směs rostlinného oleje, medu a citronu, kterou aplikujte jako vlasovou masku, nechte asi 20 minut působit a pak důkladně smyjte.
  • Smíchejte mandlový olej se třtinovým cukrem a zrnky soli, a získáte tak vynikající tělový peeling.
olej na konečky vlasůTip redakce:
Pokud byste chtěli použít mandlovou směs i coby
peeling na obličej, vynechte raději sůl a cukr promixujte na co nejjemnější texturu.
 

3. Skořicové mámení vašich smyslů

Skořice se používá v tradiční medicíně již po staletí. Ze skořicovníku se využívá zejména kůra, protože olej a listy obsahují mimo jiné dráždivé látky, které by mohly vyvolat alergické reakce. Skořice působí protizánětlivě, antibakteriálně, podporuje krevní oběh a výborně zahřeje celý organismus. S čím vám ještě pomůže?
 
skořicová maska
  • Dopřát si ji můžete jako masku na vlasy, která podpoří jejich růst a lesk: stačí smíchat 4 lžíce oleje se lžící mleté skořice (můžete přidat také trochu medu) a nanést na vlasy. Nechte 10-15 minut účinkovat a důkladně opláchněte.
  • Skořice poslouží i v případě, že chcete osvěžit barvu svých vlasů a tónovat je, můžete ji přidat do svého kondicionéru a používat při každém mytí anebo si zhruba jednou týdně připravte skořicový zábal na vlasy (mletou skořici smíchejte s vodou a medem a nechte působit).
  • Stejně jako kofein je i skořice skvělým pomocníkem proti celulitidě: přidejte k ní olivový nebo jiný kvalitní rostlinný olej a jogurt či mleté ovesné vločky a směs použijte jako několikaminutový zábal na problematické partie.
  • pokud vás trápí akné nebo pigmentové skvrny, využijte skořici jako přísadu do peelingové směsi, která obsahuje ještě kokosový olej, třtinový cukr a citronovou šťávu. Nemáte-li však čas nebo chuť pouštět se do domácí výroby peelingu, sáhněte třeba po Dermacol Hřejivém peelingu Aroma Ritual jablko & skořice - krystalky cukru jemně zbaví kůži odumřelých buněk a neodolatelná vůně zase potěší vaše smysly.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít