Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Skladujete svůj parfém správně?

Skladujete svůj parfém správně?

Skladujete svůj parfém správně?

17. října 2020 od Vanda Vízková

17. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Možná ho stihnete vypotřebovat dřív, než se nadějete. Ale v případě, že vlastníte rozsáhlejší sbírku voňavých klenotů, je dobré vědět, co jim (ne)svědčí, aby vám vydržely co nejdéle.

1. Nenoste ho v kabelce

Samozřejmě, že se přes den dostanete do situací, kdy potřebujete svou vůni obnovit nebo zintenzivnit. Nenoste ale proto flakon s parfémem v kabelce.

Za prvé se pronese a za druhé mu otřesy a změny teplot, kterým jsou vaše taška a s ní i parfém vystaveny, vůbec nesvědčí. Pro tento případ si pořiďte menší cestovní balení své oblíbené vůně nebo tzv. atomizér, např. Gabriella Salvete Cestovní rozprašovač na parfém (koupit v e-shopu). Do něj odstříkejte menší množství své oblíbené vůně a to větší množství nechte doma uložené jako v bavlnce.

2. Neskladujte ho v koupelně

Ano, přesně tam, kde ho většina z nás má. Vlhká pára, která se tam při každé koupeli nebo sprše tvoří, delikátním složkám parfému nedělá dobře a ty se mohou začít kazit. Raději přesuňte parfém do ložnice, kde tak vlhko není. Alternativou může být také Ceresit Pohlcovač vlhkosti Stop Vlhkosti Aero 360 (koupit v e-shopu), který nadměrnou vlhkost absorbuje.  

3. Nevystavujte ho slunci

Parfémy nemají uvedeno datum spotřeby, ale jejich složení nevydrží bez degenerativních změn navěky. Vonné a esenciální oleje a alkohol, které parfémy obsahují, se mohou vlivem světla, horka, chladu, vlhkosti apod. začít rozkládat a měnit tak vonné vlastnosti parfému. Ochraňte proto svou vůni před přímým dopadem slunečních paprsků. V čím tmavším flakonu se parfém nachází, tím lépe je chráněný. Ale ani flakon z tmavého skla není samospásný.
Tip redakce:
Pokud přeci jen váš oblíbený parfém přijde k úhoně, nebuďte smutná. Je to dobrá příležitost vyzkoušet něco nového. Třeba novinku
Pepe Jeans Toaletní vodu London (koupit v e-shopu).

4. Neskladujte ho jen tak

Parfém vybalíte, celofán i krabičku vyhodíte a pak si ten krásný flakon pyšně vystavíte na poličku. Chyba. Kromě toho, že obnažený flakon takto přímo nabídnete ničivým vlivům světla, teploty a vlhkosti, vystavujete se také riziku, že vám vyklouzne z ruky nebo ho nešťastně shodíte a on spadne a rozbije se. Nechte ho buď v originální krabičce, a nebo ho uložte do papírové krabice, která je měkká a neproniká do ní denní světlo.

5. Před použitím ho neprotřepávejte  

Spousta lidí to dělá a dělá to špatně. Protřepávání si nechte pro olejový odličovač, tam je žádoucí, ale u vašeho parfému ne. Zvyšuje riziko proniknutí vzduchu do parfému a také toho, že vám vylítne z ruky a rozbije se.


Jak tedy parfémy skladovat správně?

  • v uzavřené neprůhledné krabici z měkkého materiálu
  • ​v ložnici nebo v obýváku, kde nekolísá teplota a není vlhko
  • ve skříňce s uzavřenými policemi
  • s pevně zacvaknutým víčkem

TIP: I svůj oblíbený parfém můžete objednávat z bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít