Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak správně nanášet parfém

5 tipů, jak správně nanášet parfém

5 tipů, jak správně nanášet parfém

11. listopadu 2019 od Lucie Ulmanová

11. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Vůně patří k základním prvkům, které o vás vytvoří první dojem. Je tedy důležité zanechat jemnou, ale nesmazatelnou stopu… Správně vybraný parfém vám také dodává sebevědomí a umí zvednout náladu.
Celkově je velmi důležité vůni vyzkoušet na vlastní kůži, a to doslova. V kombinaci s vlastní přirozenou vůní se totiž dokáže parfém změnit natolik, že když se navoní pět lidí stejnou parfémovou nebo toaletní vodou, na každém bude vonět jinak


Nanášejte, neroztírejte

Pokud máte ve výběru voňavého flakonku jasno, dbejte na to, abyste vůni správně používala. Poradíme vám, na co si dát pozor, abyste se nedopouštěla zbytečných chyb. Docela často se vám může stát, že vám parfém někdo pochválí, ale vy ho na sobě nevnímáte. Říká se, že kvalitní vůni, by nositelka sama na sobě neměla cítit. S parfémy to nikdy nepřehánějte, stačí ho aplikovat na správné místo, odkud se parfém bude uvolňovat celý den.
žena stříká vůni na zápěstí

1. Pulzní body

Parfém nebo toaletní vodu nanášejte na místa, která se dobře prokrvují. Například na pokožku na spáncích, za ušima, na vnitřní zápěstí, na dekolt, na krční tepny, do loketní nebo podkolenní jamky (především v létě). Z těchto neustále pulzujících míst se bude vůně  po celý den uvolňovat a hezky vonět.

Tip redakce:
Nastříkejte si vůni na vnitřní zápěstí. Ale pozor, zápěstí o sebe netřete a vůni neroztírejte! Zničí se tak složky, které se mají uvolňovat postupně, a parfém bude vonět jinak, než má. Zkuste například parfém značky
Lanvin Éclat d'Arpège Eau de Parfum (koupit v e-shopu)

2. Vyhněte se vlasům, pozor na suchou pokožku

Každá žena miluje, když jí vlasy hezky voní. Je to ale jedno z míst, kam parfém vyloženě nepatří. Parfém totiž obsahuje složku alkoholu, která vlasy zbytečně zatíží a vysuší. Toužíte-li mít provoněný účes, zkuste například vlasové mlhy. Suché pokožce parfém také příliš nefandí, protože vůně se rychleji vstřebá. Nejlepší je aplikovat vůni po koupeli, kdy je pokožka hydratovaná a díky vlhkosti se do ní vůně nejlépe vstřebá.


3. Na krk opatrně

Pokud vyrážíte na romantickou schůzku ve dvou, doporučujeme nanést parfém na jiné místo, než je dekolt, krk nebo pokožka za ušima. Při polibcích by mohla vašemu protějšku zůstat v puse nepříjemná pachuť.
flakonky

4. Projděte vůní

Ideální způsob aplikace je vůní procházet. Pro ženy, které chtějí s parfémem šetřit, to sice není nejpraktičtější, ale odborníci se shodují, že jde o skvělý způsob nanesení vůně. Parfém jen lehce stříkněte před sebe a mlhou projděte. Vůně se tak rovnoměrně rozloží. Za vyzkoušení stojí také Gabriela Sabatini Miss Gabriela Eau de Toilette (koupit v e-shopu)
 

5. Správné skladování

Chcete-li, aby vám parfém vydržel a voněl pořád stejně, nevystavujte ho slunečnímu záření ani příliš vysokým teplotám. Vhodná je ta pokojová. Většina žen má flakonek vystavený  na poličce v koupelně, ale ideální je ho uchovávat v koupelnové skříňce.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít