Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Rýma: Jak jí předejít a jak se jí rychle zbavit

Rýma: Jak jí předejít a jak se jí rychle zbavit

Rýma: Jak jí předejít a jak se jí rychle zbavit

27. října 2020 od Eva Šarfová

27. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Občas potká každého z nás. Sice nejde o žádnou závažnou chorobu, přesto je ale nepříjemná a lepší je jí předcházet. Pokud už rýmu chytnete, je dobré vědět, jak se jí co nejrychleji zbavit.
Ucpaný nos, kýchání, svědění v nose, zduření nosní sliznice a vytékání hlenů – to jsou typické příznaky rýmy, která není ničím jiným než zánětem nosní sliznice. Přenáší se kapénkami, takže nakazit se není vůbec těžké. Lepší je jí předcházet, a to posílením imunity. 

Zvyšte příjem „céčka“

Když kolem vás začnou všichni prskat a smrkat, na nic nečekejte a zaměřte se na příjem vitaminu C. Jde o důležitý antioxidant, který přímo přispívá k posílení imunitního systému. Najdete ho v citrusech, kiwi, šípcích, rakytníku, ale také v kysaném zelí. Dopřát si ho můžete také v podobě šumivých tablet Vitar Vitamin C 24 (koupit v e-shopu), které jsou bez cukru a k dispozici v příchutích pomeranče a citronu.

Myslete i na minerály

Pokud jde o minerály, hlídejte si zejména příjem zinku a selenu, které jsou součástí enzymatických procesů v organismu. Jezte potraviny s vysokým obsahem bílkovin, jako jsou hovězí maso, luštěniny, celozrnné obiloviny. Vhodné je také užívání doplňků stravy, například MaxiVita Vaše zdraví Selen+zinek+vitamin C a E (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr doplňků stravy pro podporu imunity koupíte bezpečně i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Dostatečně pijte

Chce to minimálně 2 litry tekutin denně. Vaše krev bude mít díky tomu správnou hustotu, takže dopraví kyslík do poslední buňky vašeho těla a imunitní systém bude moci pracovat bez přetížení. Odpusťte si sladké limonády a dejte si vodu nebo si uvařte bylinný čaj. Vhodný je například Leros Imunita max Echinacea & Sedmikráska.

 

Otužujte se

Ideální jsou pravidelné návštěvy sauny. Blahodárně působí také otužování, střídání teplé a studené vody při sprchování, časté větrání a spaní při otevřeném okně.

Jak se rýmy rychle zbavit?

Zatím neexistuje žádný lék, který by vás ucpaného nosu zbavil do druhého dne. Pasivním čekáním si však nepomůžete.
 

Co můžete pro uzdravení udělat?

  • Aplikujte si nosní kapky, které obsahují léčivé látky působící proti otoku nosní sliznice. Pokud budete kapky správně užívat, docílíte úlevy.
  • Využijte éterické oleje. Účinné je jejich použití do aromalampy, z níž se silice uvolňují do ovzduší a uvolní vám dýchací cesty. Vhodný je například eukalyptový olej nebo tea tree jako třeba Floré Bylinný esenciální olej tea tree olej (koupit v e-shopu). Nakapat je můžete také do umyvadla či hrnce s horkou vodou a jejich výpary “postaru” inhalovat.
  • Hodně smrkejte. Používejte jemné papírové kapesníky, například Q-Soft Papírové kapesníčky 3-vrstvé (koupit v e-shopu). Po každém vysmrkání papírový kapesník vyhoďte, rozhodně ho nepoužívejte opakovaně.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít