Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nail art aneb Umění na nehtech

Nail art aneb Umění na nehtech

Nail art aneb Umění na nehtech

3. června 2018 od Helena Hladíková

3. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Zastřihnout, zapilovat a barevně nalakovat, to už dnes ke krásným a obdivuhodným nehtům nestačí. Trendem je totiž všelijaké zdobení nehtů. Na to, co hravě zvládnete sama a co je naopak lepší nechat „profíkům“, jsme se zeptali manikérky a nehtové designérky Veroniky Peroutové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Sousloví nail art znamená v překladu umění zabývající se zdobením nehtů, které využívá nejrůznější způsoby. „Technik zdobení je skutečně nepřeberné množství, ale jako základní lze určitě označit ruční malbu tenkých linií, říká odbornice. Používají se při tom různé nástroje, například jehly, malovací kuličky, štětečky apod., a malovat můžete lakem na nehty či akrylovými barvami. A co dalšího vám kromě malování zkrášlí vaše pěkně upravené nehty?

práce se štětečkem
  • Air brush, při němž se nastřikuje obrázek přes vybranou šablonu,
  • Water Marble neboli vodní mramorování pocházející z Turecka, které ve vodě propojuje různě barevné laky, a vytváří tak vskutku originální vzory,
  • 3D zdobení, kdy se na nehty nanášejí plastické motivy vytvořené z akrylových pudrů, do nichž lze přidat různé třpytky apod.,
  • dekorování čili vkládání štrasových kamínků, korálků, peříček atd.,
  • tetování, při němž se používá nálepek s nejrůznějšími motivy, které jednoduše nalepíte na nehet,
  • razítkování pomocí speciálních destiček se vzory, které se hodí zejména tehdy, když chcete svoje nehty zdobit, ale nevěříte vlastní šikovnosti ani výtvarnému talentu nebo nemáte dostatek času a trpělivosti.
letní manikúraNail art hodně sází na vaši fantazii, takže se nebojte nenápadné elegantní úpravy ani extravagantních motivů. K dostání je navíc velká spousta doplňků, takže si můžete pohrát s nalepovacími kamínky a krystalky, třpytkami, drcenými mušlemi, samolepkami nebo třeba zdobením v podobě různých tvarů vyrobených z hmoty FIMO.


Domácí pomocníci přispějí ke krásným nehtům

K perfektnímu výsledku určitě využijte i některé zdánlivě nepotřebné pomůcky, které máte jistě doma. Třeba s takovou lepicí páskou snadno vytvoříte geometrické vzory či naprosto přesné linie.

nail art na nehtechK zahození není ani obyčejné párátko, jímž můžete snadněji rozpít různě barevné laky do sebe, nebo vatová tyčinka, kterou „vyťupkáte“ všelijaké drobné vzory. Hodit se může také síťka na ovoce, které jste si přinesli z obchodu. Stačí přes nalakovaný nehet položit síťku, přetřít lakem v nějaké kontrastní barvě, síťku odstranit, a získáte perfektně „síťované“ nehty, které byste rukou jen těžko vykreslovala.

Podobně dobře vám případně poslouží rovněž zubní nit. Ne všechny techniky se však hodí pro domácí použití. „Pokud byste chtěly vyzkoušet něco náročnějšího, například 3D zdobení, určitě doporučuji zajít ke zkušené manikérce. Ale třeba aplikaci glitrů, kamínků či různých vodolepek na nehty zvládne i naprostý laik pěkně v pohodlí svého domova,“ radí expertka. U některých ozdob na nehty je potřeba použít lepidlo na nehty, jiné mají již lepidlo na sobě, takže je stačí jen přilepit.

anasová manikúraTip redakce:
Léto je obdobím hravosti a veselých barev, tak proč si nenamalovat na nehty třeba pěkné ananasy? Celý nehet přelakujte růžovým lakem a nechte dobře zaschnout. Pak naneste u lůžka silnější vrstvu žlutého laku ve tvaru půlkolečka a vytvořte na něm síťování. Opět nechte zaschnout a pak zeleným lakem přimalujte listy ananasu. S takto ozdobenými nehty budete hvězdou každé letní párty!

 

Zdroj foto :Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Peroutová
Nehtová designérka
267
"Upravené nehty jsou vizitkou každého z nás."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít