Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Letní saláty: Obědy pro zdraví i štíhlou linii

Letní saláty: Obědy pro zdraví i štíhlou linii

Letní saláty: Obědy pro zdraví i štíhlou linii

5. června 2020 od Pavla Maříková

5. června 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Saláty ze sezonní zeleniny a ovoce, doplněné oříšky, semínky a vůbec dalšími zdravými potravinami, jsou ideální lehkou alternativou teplých obědů. Navíc si je můžete připravit i do krabičky, takže si je můžete vzít s sebou jak do práce, tak i na výlet.

Jihoamerický kuřecí salát s quinoou a fazolemi

Délka přípravy: cca 30 minut
 
2 šálky vařené quinoy (1 šálek sušené quinoy a 2 šálky vody)
2 šálky trhaného kuřecího masa
1 šálek propláchnutých černých fazolí
2 šálky rukoly
2-3 červené cibule, nakrájené na plátky
1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
1 nakrájené avokádo
1 šálek cherry rajčat nakrájených na čtvrtiny
1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
1/2 šálku nadrcených tortilla chips
Uvařte quinou podle návodu (1 šálek opláchnuté quinoa a 2 šálky vody). Ve velké misce pak smíchejte kuře, quinou, černé fazole, rukolu, cibuli, koriandr, avokádo a rajčata. Salát jemně promíchejte. Ozdobte nasekanými pekanovými ořechy a tortilla chipsy.

Dresink na salát

 1/4 šálku BBQ omáčky
1/4 šálku extra panenského olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
Allnature Himalájská sůl (koupit v e-shopu) a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Tento výborný dresink nejlépe připravíte v mixéru. Vložte všechny ingredience do mixéru. Můžete také přidat všechny přísady do šejkru, těsně uzavřít víko a protřepávat, dokud se vše dobře nesmíchá. Před podáváním nechte vychladit.

Čerstvý salát s grilovanými broskvemi, rukolou a mozzarellou

Délka přípravy: 20 minut
 
2 lžíce balzamikového octa
1/4 šálku extra panenského olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
3 pevné, ale zralé rozpůlené broskve
5 šálků rukoly
2 koule mozzarelly
1/3 šálku opečených a nasekaných mandlí
2 šálky bazalky
lístky máty, Allnature Chia semínka (koupit v e-shopu)
Ve středně velké misce rozšlehejte balzamikový ocet, olivový olej, sůl a pepř. Dresink odložte stranou. Předehřejte gril na střední teplotu. Poloviny broskví potřete na obou stranách olivovým olejem a položte na gril. Opékejte asi 5 minut. V míse smíchejte bazalku, natrhanou mozzarellu a přidejte dresink. Naservírujte na talíř a navrch dejte opečené broskve. Ozdobte mandlemi a bylinkami a posypejte chia semínky.

Špenátový salát s jahodami, ricottou a mákem

Délka přípravy: 20 minut
 
4 šálky čerstvého špenátu
1 šálek lístků máty
2 šálky čerstvých jahod, nakrájených na plátky
¼ šálku piniových ořechů, lehce opečených
1 avokádo
½ šálku sýru ricotta
Smíchejte špenát a mátu ve velké salátové míse. Vmíchejte jahody, nakrájené avokádo a piniové oříšky. Přidejte ricottu. Dresink udělejte zvlášť.

Dresink na salát

 1 nasekané šalotka střední velikosti nebo 2 šalotky malé velikosti
3 lžíce vinného octa
3 polévkové lžíce Allnature agávového sirupu (koupit v e-shopu)
1 polévková lžíce netučného jogurtu
1/4 šálku extra panenského olivového oleje
1 polévková lžíce máku
1/2 lžičky soli
 
Všechny přísady dejte do jedné velké uzavíratelné nádoby a důkladně protřepejte. Před podáváním umístěte do lednice.

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít