Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kokosový olej: Proč nesmí chybět ve vaší koupelně?

Kokosový olej: Proč nesmí chybět ve vaší koupelně?

Kokosový olej: Proč nesmí chybět ve vaší koupelně?

11. prosince 2020 od Eva Šarfová

11. prosince 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Bez nadsázky ho můžeme označit za přírodní zázrak. Kokosový olej se hodí pro vnitřní i vnější použití, má blahodárné účinky na zdraví i krásu. Jak jej můžete využít v péči o svou krásu?
Na začátku je dobré si shrnout, proč je kokosový olej vlastně tak oblíbený. Jde o čistě přírodní produkt, je relativně dostupný, naprosto univerzální, a navíc nádherně voní. Čistý olej má pevné skupenství, ale jakmile přijde do kontaktu s pletí, okamžitě taje a dobře se s ním pracuje.

Čistí pleť

Kokosový olej patří mezi skvělé pomocníky při odličování. Poradí si i s voděodolným make-upem včetně řasenky. Stačí vzít tamponek namočený v teplé vodě. Naneste na něj trošku oleje, například Allnature Kokosového oleje panenského BIO (koupit v e-shopu), a klasicky odličte nejprve oči, dalším tamponkem pak i pleť celého obličeje.

Pečuje o pokožku

Má skvělé hydratační vlastnosti, takže je ideální k ošetření suché pleti. Dobře se vstřebává, takže jej můžete použít jako variantu krému, a to jak na obličej, tak na celé tělo i ruce. Skvělých výsledků dosáhnete, když jej budete aplikovat večer, například po koupeli, kdy je pokožka krásně vláčná a rozehřátá. Olej se do ní ihned vpije a provoní ji.  
 
Tip redakce:
Pokud milujete vůni kokosu, je další variantou péče o pokožku vašeho těla
Ameté Tělové mléko Coconut Oil (koupit v e-shopu).

Hodí se jako peeling

Zbavit kůži odumřelých buněk je potřeba alespoň jednou týdně. Připravte si svoji vlastní směs. Do kokosového oleje přidejte například Ameté Koupelovou sůl Sea Minerals (koupit v e-shopu) a dobře rozmíchejte. Naneste na tělo, krouživými pohyby kůži promasírujte a pak smyjte. Pokud byste chtěli připravit peeling na obličej, použijte drobnější krystalky, například třtinový cukr. 

Regeneruje vlasy

Jsou-li vaše vlasy vysušené a poškozené nebo mají roztřepené konečky, je kokosový olej skvělou volbou pro nápravu. Jako bonus si poradí i se svěděním vlasové pokožky. Naneste jej na vlhké vlasy – buď na celé délky, nebo jen na konečky – a nechte zhruba 20 minut působit. Pak smyjte.

TIP: Velký výběr tělové a vlasové kosmetiky s regeneračními účinky najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Čistí zuby

Kokosový olej má antibakteriální účinky a úspěšně jej tedy můžete použít i k čištění zubů a detoxikaci úst. Zabráníte nejen vzniku zubního kazu, ale také tvorbě zánětů či aftů v ústní dutině. Bonusem je pak přírodní bělení zubů, protože kokosový olej má i bělicí účinky. V současnosti je péče o zuby pomocí oleje oil pulling velkým trendem a určitě stojí za vyzkoušení. 
Tip redakce:
Extrakt z kokosu obsahuje také zubní pasta
Signal White Now Detox Coconut (koupit v e-shopu), která je určena k šetrnému čištění a bělení zubů.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít