Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Hubnutí, detox i silnější imunita: Pomůžou vám čaje!

Hubnutí, detox i silnější imunita: Pomůžou vám čaje!

Hubnutí, detox i silnější imunita: Pomůžou vám čaje!

29. prosince 2020 od Vanda Vízková

29. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Rychlé vypití šálku čaje nevalné chuti i barvy k snídani nebo na zahřátí vystřídaly hotové čajové rituály. Každý se jinak vaří, pije, chutná a také jinak pomáhá. Jak může horký šálek čaje pomoct právě vám?

Detox

Právě začátek nového roku přináší mnohým z nás potřebu (ať už je to vánočním přejídáním, nebo touhou po novém a lepším začátku) detoxikovat a zbavit se škodlivin a zátěže, nashromážděných v našem organismu za uplynulé měsíce, kdy se málo hýbeme a přijímáme více těžkých potravin a také alkoholu. Kromě úpravy stravy na zdravější verzi se detox neobejde ani bez pitného režimu – a to jak v podobě zvýšeného příjmu čisté vody, tak speciálních detoxikačních čajů, např. Leros Bylinné směsi Detox s vilcacorou. Už dávno není pravda, že všechny ozdravné čaje jsou také nechutné. Tento obsahuje rooibos, skořici a mátu a jeho chuť je jemná, hladivá a lahodná. Vilcacora je liána, kterou amazonští indiáni používali kvůli jejím léčebným účinkům. Ty násobí i kopřiva, vřes a smetánka lékařská, které tento čaj také obsahuje. Díky nim dochází k postupnému vylučování toxinů z těla.

Hubnutí

S detoxem jde často ruku v ruce i záměr zhubnout. I při tom vám můžou čaje pomoci. Ať už si naordinujete půst, nebo více či méně upravíte jídelníček, je nedílnou součástí hubnutí také příjem správných tekutin. Mezi ty rozhodně nepatří slazené a sycené nápoje, a dokonce ani oblíbené džusy – ty v období redukce hmotnosti pijte pouze v případě, že jsou čerstvě vymačkané a nahrazují některé jídlo, třeba svačinu. Uvařte si velkou konvici čaje Teekanne Bylinné čajové směsi Fit&Slim (koupit v e-shopu) a popíjejte jej. Obsahuje cesmínu paraguayskou, která podporuje trávení, potlačuje pocit hladu a odbourává tukové zásoby. Kromě toho působí povzbuzujícím dojmem, takže i při sníženém kalorickém příjmu by vám díky ní neměla chybět energie.  

Imunita

V zimě je křehčí více než jindy. Málo vitamínů i světla a výkyvy teplot přispívají k tomu, že nás nemoci skolí snáz než v jiných částech roku. Posílení imunity nemusí být jen záležitostí polykání doplňků stravy. Po posilovačích své obranyschopnosti se poohlédněte především ve své ledničce. Dobře chutnají a nejsou drahé, navíc jimi posílíte imunitu přirozeně.

Například zázvor, který prohřívá tělo a pomáhá i v boji s únavou, je skvělým zocelovačem obranyschopnosti. A svou roli hrají i bylinky – lípa, jež posiluje imunitu a odolnost dýchacích cest, nebo léčivá máta. Všechny pohromadě je najdete je třeba v Leros Bylinné směsi Zázvor & lípa.

Průdušky a plíce 

Bojujete s nachlazením nebo vaše dýchací ústrojí zasáhl koronavirus? Léčbu a rekonvalescenci vám usnadní tzv. průduškové čaje, např. Teekanne Bylinná směs Průdušky a plíce (koupit v e-shopu). Citlivě namíchaná směs bylinek se zaměřuje na všechny neduhy, které nás při onemocnění dýchacího ústrojí umí potrápit – šalvěj zklidňuje podráždění krku a hltanu, lékořice zase horních cest dýchacích. Fenykl a nať tymiánu pomáhají plicím a dýchacím cestám, aby se navrátily k plné funkčnosti, stejně jako anýz, který ještě navíc podporuje obranyschopnost organismu.

TIP: Různé druhy čajů na rozličné zdravotní obtíže i wellness čaje, které prostě jen navodí pohodu a rovnováhu, najdete v prodejnách i na e-shopu Teta drogerie.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít