Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Eliška, 27 let: Prudký nárůst váhy ze stresu

Eliška, 27 let: Prudký nárůst váhy ze stresu

Eliška, 27 let: Prudký nárůst váhy ze stresu

10. května 2021 od Teta drogerie

10. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie

Eliška zažila minulý rok velmi stresové období, které se odrazilo i na její váze. Naším cílem tedy bude redukce tuku. Možná, že i vy, stejně jako Eliška, trpíte nedostatkem času na přípravu výživného jídla, který řešíte nezdravými „rychlovkami“. Sledujte Eliščinu proměnu, třeba přinese inspiraci pro změnu i vám.

Seznamte se s Eliškou

Věk: 27 let

Povolání: studuje a zároveň pracuje v marketingu
 
Co má ráda: Moc ráda si udělá čas na knížku, ale i na dobrý film :) Je společenská a trpí, když nemůže jít tančit, do posilovny, nebo do divadla. Je pozitivní člověk, ale občas si i pobrečí, aby ze sebe dostala všechnu negativitu a pak mohla být pozitivní:) Chvilky o samotě vyvažuje setkáváním s přáteli, procházkami a časem s rodinou.
 
Jaký má problém? rychlý přírůstek váhy (25 kg) během jednoho roku, hlavně díky stresu a odbývání se „rychlovkami“
 
Cíl proměny: redukce tuku a tím snížení hmotnosti o 10 kg

Eliščiny pokroky

Zajímá vás, jak bude probíhat cesta Elišky zpět ke své původní váze? Sledujte její pokroky i nové rady odbornice na výživu každý týden.
proměna účastnice

Proměna krok za krokem

NOVÉ Finální měření 

Elišky životní situace se bohužel nevylepšila a energii, kterou Eliška zvládla během posledních pár týdnů i přese vše vyvinout, vkládala do jiných záležitostí a na plnění jídelního plánu ji už nezbylo dostatek. Eliška ale získala díky projektu dostatek informací a na míru sestavený jídelní a tréninkový plán, ke kterým se může kdykoliv vrátit a pustit se tak do nového životního stylu hned, jak se na to bude cítit plně připravena. Elišce držíme moc palce a věříme, že čas proměny dle jejích představ brzy nastane.
Eliška

11. týden proměny

Před finálním měření proběhla krátká přednáška výživové poradkyně Sabiny o zdravé výživě s tipy, jak nově nastartovaný zdravý životní styl udržet.  Zajímá to i vás?  Přečtěte si krátký článek o zdravé výživě.

10. týden proměny

Eliška má za sebou nejnáročnější týden a je připravena do toho opět šlápnout. Čeká jí nástup do nové práce, je tedy čas se začít soustředit sama na sebe a připravovat tělo i duši na nový start. Elišku jsem zastihla akorát během nákupu surovin na další týden, aby měla vše zdravé hezky po ruce. Při psychicky náročných chvílích je těžké držet se jakéhokoliv režimu, protože nám chybí dostatek energie a motivace.  V takovýchto časech je dobré mít u sebe někoho, kdo vás bude stále podporovat a dodávat sil a tím jsme se snažili být pro Elišku my. 

9. týden proměny

I když se chvilku zdálo, že má Eliška to nejhorší za sebou, bohužel ji přišla do života další rána v podobě rodinné tragické události. Takové chvíle, i přes to, že jdou se životem ruku v ruce, jsou opravdovou zkouškou a i tak dokázala Eliška na setkání přijít a vše osobně probrat. Našim úkolem tedy bylo dodat Elišce co nejvíce osobní síly, aby další dny zvládla alespoň v takové formě, jakou ji nastalá situace dovoluje a až to půjde, budeme se opět plně věnovat podpoření jejího zdraví.
VŠECHNA VIDEA

8. týden proměny

Ze schůzky s Eliškou jsem měla velikou radost. Byla plna energie a viděla jsem, že se opět můžeme pustit do práce na 100%. K problémům, které ji přišly do života, se postavila čelem a vidí je jako příležitosti, které nás mohou někam posunout a něco nového nás naučit. Náš nový cíl je tedy pro zbývající 4 týdny udělat to nejlepší, co je v našich silách. Protože Eliška často zařazovala dlouhé procházky rychlou chůzí, cítí se nyní na to posunout tuto aktivitu dále a zkusit pravidelně přidávat do týdenních aktivit běh v pomalejším tempu. Tento týden zachováme ještě stále stejný jídelníček pro ustálení příjmu a příští týden bychom Elišce lehce příjem snížily a zařadily pro zpestření pár nových receptů.

7. týden proměny

Eliška se snaží stále co nejvíce dodržovat stávající jídelníček, bohužel vnější okolnosti jí k tomu úplně nepomáhají, ale i tak je pro ni celý projekt berličkou, o kterou se může opřít a alespoň v rámci konzultací dodávat Elišce potřebnou podporu. Někdy Elišce do plánů přijdou události, které svedou její pozornost na jinou kolej. To ale neznamená, že by kdykoliv nemohla zpět navázat na původní cestu a opět se věnovat sama sobě na 100 %. Eliška také 2x v týdnu cvičí dle našich videí a chodí na procházky.

6. týden proměny

Eliška prochází obtížným obdobím, ale i tak se nevzdává a na schůzku dorazila. I když se jí nepodařilo poslední týden dodržovat jídelníček striktně vzhledem k okolnostem, které měly přednost, i tak jsme nyní naměřily o 5 kg méně tuku než při počátečním měřením. Jelikož nám ale vlivem externích zásahů došlo k zavodnění organismu, ostatní měření nebylo vypovídající. Se zavodněním si ale rychle poradíme později. Eliška bude ještě nadále pokračovat ve stejném jídelníčku a až bude ten správný čas, kdy budeme moct zařadit další změny do jejího života, energetický příjem snížíme a podpoříme tak další redukci váhy.

Zkuste, stejně jako Eliška, zařadit do své každodenní rutiny cviky na protažení zad. Jsou vhodné pro každého. Uleví od bolesti beder, krční nebo hrudní páteře. 
VŠECHNA VIDEA

5. týden proměny

Eliška zažívá psychicky náročné období, protože nastávají v jejím životě velké změny, které ale Eliška vnímá jako nové příležitosti. Projekt nového životního stylu je tedy pro ni ještě komplexnější a tím větší krok to může znamenat. Jídelníček stále drží a těší se na osobní setkání, měření a dodání nové energie díky novým receptům, které pro Elišku připravíme.

Fitness a výživová poradkyně Sabina sestavila a doporučuje zařadit další sestavy cviků:
Posilování břicha
Posilování nohou
Posilování rukou a středu těla
VŠECHNA VIDEA

4. týden proměny

Eliška si nemůže vynachválit doplňky stravy, které jsme do nového režimu zařadily. Doporučený hydrolyzovaný kolagen a kyselina hyaluronová dodávají Elišce čím dál více na kvalitě pleti, vlasů a nehtů. Organizaci nákupů potravin zvládá skvěle, vše potřebné k jídelníčku má vždy v zásobě doma a dokupuje jen to nejzbytnější. Nadšena je také ze zařazení ghí pro přípravu tepelně upravovaných jídel. Přepuštěné máslo má vyšší kouřový bod, tedy vydrží vyšší teploty, aniž by uvolňovalo nezdravé látky. Proto je pro tepelnou úpravu ideální. Nepřepaluje se a chuťově dodá pokrmům máslovou chuť. Jedná se ale o čistý tuk, a tak je zde zásadní množství, které pro přípravu pokrmů používáme.

3. týden proměny

Eliška si pochvalovala pokračující pocit odvodnění organismu, jež se projevuje především na končetinách, které přestávají být nepříjemně oteklé. A nejen to se nám také ukázalo na výsledcích. Celková tělesná voda se nám snížila o 1,5 kg. Množství tuku kleslo o 1,3 kg. Při měření obvodů těla se udála největší změna v obvodu pasu, kde se Elišce podařilo ubrat 6 cm. Obvod boků se snížil o 5 cm. Jídelní plán bude pokračovat beze změny. Navyšovat budeme postupně fyzickou aktivitu dalšími tréninkovými videi.
VŠECHNA VIDEA

2. týden proměny

On-line setkání s Eliškou proběhlo v odpoledních hodinách po jejím návratu z 10km výletu. Hovor s ní byl velice pozitivně naladěn a na Elišce bylo vidět, že překypuje energií. Kromě psychické pohody a větších přívalů energie si Eliška pochvaluje také lepší zažívání a odvodnění organismu. Jediné, co budeme v jídelníčku měnit, budou recepty se šmakounem, které chuťově úplně nesedly. Šmakoun nám slouží jako skvělý zdroj bílkovin, jedná se o výrobek z vaječných bílků. Jeho nedochucená varianta se ale může zdát chuťově mdlá, a tak je potřeba si s recepty trochu vyhrát, anebo najít jiný zdroj bílkovin, který pro nás bude jak chutí, tak i konzistencí vyhovující.
Liftea Colagenová vanilka
Jako doplněk stravy jsme vybrali hydrolizovaný kolagen Liftea colagenová vanilka (koupit v e-shopu) pro podporu kůže, vlasů a nehtů a také Liftea bylinky na odvodnění forte (koupit v e-shopu) pro podporu odvodnění organismu.

Všechny doporučené doplňky stravy pro Elišku najdete zde.

Úvodní schůzka

Tak, jako všechny účastnice projektu, měla i Eliška za úkol necelý týden monitorovat svůj dosavadní jídelníček i s celkovým životním rytmem. Při rozboru jsme poté zjistily, že jedním z problémů je nedostatek času na přípravu výživného jídla a následné odbývání se “rychlovkami“. 

 
Hlavní úkol:
Zakomponovat do jídelníčku taková jídla, jejichž příprava nezabere celý den, ale zároveň jsou hodnotná, pestrá a nutričně vyvážená.

Doporučené změny v jídelníčku

Slečna Eliška dostala jídelní plán s pěti denními jídly. Tři základní, tedy snídaně, oběd a večeře a dvě svačiny, dopolední a odpolední.

Eliška preferuje snídaně nasladko, tedy jsme upřednostnily sladké varianty s dostatkem bílkovin a zdravých tuků tak, aby nám pocit nasycení vydržel co nejdéle. Bílkovinnou složku nám zde tvoří především tvaroh, syrovátkový protein, vejce, šmakoun, či kvalitní vysokojakostní šunka u slaných variant.

Zdravé tuky nám dodávají ořechy, ořechová másla, semínka, jako jsou chia nebo lněné a kvalitní oleje z nich vyrobené.

Podívejte se na příklad doporučeného jídelníčku pro Elišku - zde. 

Nejvhodnější cviky pro Elišku

U Elišky se zaměřujeme na větší snížení hmotnosti/redukci tuku a proto je vhodné redukci podpořit aerobním cvičením v delších intervalech. Například rychlá chůze, chůze do mírného kopce, stepper, rotoped, apod.  

Dále je potřeba dbát na správné provedení cviků, aby nadváha ještě více nezatěžovala klouby a celkově kostru těla. Na posilování se zaměříme až po navýšení fyzické kondice.
Video č. 1: Rozcvičení
Video č. 2: Posílení středu těla
Video č. 3: Protažení
VŠECHNA VIDEA

Doporuční pro všechny: 

  • ideálně fyzická aktivita 4x týdně
  • posilování středu pro správnou funkci těla
  • protahování pro zdravé tělo  

Doporučená péče: NIVEA Remodelační tělový krém Q10

Bohaté krémové složení s pokožce vlastním koenzymem Q10 a sójovými výtažky navrací krásné tvary problematickým partiím jako je bříško, boky a zadeček a účinně zpevňuje pokožku celého těla.

 

Připravil/a pro vás Teta drogerie

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít