Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co s nehty, když sundáte gelovky

Co s nehty, když sundáte gelovky

Co s nehty, když sundáte gelovky

30. října 2019 od Eva Suchomelová

30. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Gelové nehty se staly velkým hitem. Jenže nehty se touto úpravou po nějaké době oslabují, proto je dobré vědět, jak o ně pečovat, pokud musí gelovky dolů. Spolu s odbornicí poradíme, jak dostat nehty zpět do kondice, když gelovky sundáte.

Co s nehty dělají gelovky?

V posledních letech se rozmohlo doslova gelové šílenství. Tento druh úpravy nehtů umožňuje širokou škálu zdobení, které navíc velmi dlouho vydrží oproti klasickému lakování. Pracují s ním profesionální manikérky, které ho využívají třeba i k ombré úpravě nehtů, zvláště pak oblíbeným baby boomers. Odvrácenou stránkou gelovek ale zůstává, že nehty při dlouhodobém nošení oslabují a poškozují. „Nehty jsou měkké a slabé, může trvat až rok od sundání, než se vzpamatují, popisuje negativní vliv gelovek na přírodní nehty manikérka Zuzana Klímová. I proto je potřeba, když z jakýchkoli důvodů gelovky sundáte, se o nehty začít velmi pečlivě starat.

Nenechte nehty strádat

V takovém okamžiku přichází ke slovu intenzivní regenerace. V první řadě teď zapomeňte na dlouhé „drápky“. Po celou dobu regenerace je třeba nosit nehty krátké, aby se nezatrhávaly. Právě zatržený nehet u měkkého, oslabeného nehtu může způsobit mnohem vážnější poškození než u nehtu zdravého a pevného,“ vysvětluje expertka na krásné nehty. To ale samozřejmě není všechno. Je důležité pravidelně konzultovat stav nehtů s vaší manikérkou, která vás může upozornit na nedostatek v péči nebo na nějakou potřebu nehtů, kterou jste samy nezaregistrovaly.

Regenerace nehtů krok za krokem

Zuzana Klímová má v tomto směru bohaté zkušenosti a svým klientkám radí, jak postupovat. Potřebujete nehty postupně zpevňovat:


1. Zpevňovací lak:

Po určitou přesně danou dobu (v závislosti na konkrétním produktu od 3 do 7 dnů) budete na nehty každý den nanášet vrstvu zpevňujícího laku na nehty. Po této době všechny vrstvy odlakujete a začnete znovu. Pro zpevnění se hodí například pomoc pro slabé a třepící se nehty Eveline Cosmetics SOS multivitaminový kondicionér s vápníkem Nail Therapy Professional (koupit v e-shopu), pro účinnou rekonstrukci a regeneraci nehtu třeba Eveline Cosmetics 8 v 1 nehtový kondicionér Nail Therapy Professional Total Action (koupit v e-shopu) či Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional Diamond Hardness nehtový kondicionér (koupit v e-shopu).

eveline produkty

2. Pauza:

Po dvou cyklech následuje cca týdenní pauza a pak se znovu začne se zpevňovacím lakem.

3. P-Shine:

V mezidobí, kdy na nehty neaplikujete zpevňovací lak, si můžete nechat udělat P-Shine. Podle expertky spočívá v zalešťování minerálních látek, které nehet také pomáhají zpevňovat, navíc pak nehty vypadají udržovaně a hezky se lesknou.

4. Regenerační olej na nehtovou kůžičku:

Po celou dobu, bez ohledu na to, ve které fázi regenerace jste, aplikujte každý den na nehet a nehtovou kůžičku regenerační olej, určený právě pro tuto část těla. Přípravky často kombinují mandlový, avokádový, arganový nebo některý další olej. O nehtovou kůžičku vám pomůže pečovat například Gabriella Salvete Olej na nehty & nehtovou kůžičku s arganovým olejem (koupit v e-shopu) či vitaminovou bombou, která je ideální pro obnovení i velmi poškozených nehtů, zejména po aplikacích akrylové nebo hybridní manikúry, Eveline Cosmetics Vitamin Booster 6 v 1 Nail Therapy Professional (koupit v e-shopu).
nehtový olej gabriella salvete

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Zuzana Klímová
Certifikovaná pedikérka a manikérka, salon Blue Bell, Praha
76
"Co pro ženu do pohody? Krásné ruce, zdravé nohy!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít