Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nehty ve stylu ombré: Baby boomers nail art

Nehty ve stylu ombré: Baby boomers nail art

Nehty ve stylu ombré: Baby boomers nail art

13. srpna 2019 od Eva Suchomelová

13. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Znáte baby boomers nail art? Aktuální nehtový trend, který vystrnadil francouzskou manikúru z její neochvějné pozice. Co to přesně je, kam, s čím a jak ho nosit? To vše jsme zjistili u nail artistky Veroniky Peroutové.

Kde se vzal?

Baby boomers (nebo také babyboomer) je trend inspirovaný upravenými nehty žen, narozených mezi 40.-60. lety 20. století. V současnosti zcela nahradil ještě před asi deseti lety dominantní francouzskou manikúru, která už je nyní v podstatě out. „Nedělá se pomocí laku na nehty, ale pomocí materiálu na profesionální použití, z čehož vyplývá, že si pro ni musíte k profi manikérce, chcete-li opravdu hezký výsledek,“ říká expertka na krásné nehty. „Domácí pokusy v drtivé většině vyznívají velmi neesteticky.“
baby boomers nail art

„Rozpité“ nehty

O co přesně jde? Baby boomers se řadí ke stylu ombré nehtů, ovšem má svoje pravidla. Nehet má u svého lůžka (tedy u kůžičky) tělový neboli nude odstín, který nepostřehnutelně přechází do jiné barvy, popisuje jej Veronika Peroutová. Od ombré manikúry se liší právě důsledným použitím tělového odstínu u lůžka. Klasická verze vychází barevností z „francie“, tedy tělový odstín se „rozpíjí“ do bílé barvy. Ovšem modernější pojetí využívá jak pastelové barvy (třeba růžovou, fialovou, lososově oranžovou), tak i výraznější odstíny (např. červenou, hnědou, světle modrou atd.).

Kam nosit a s čím kombinovat?

Nejvíc tuhle manikúru využívají nevěsty, které dříve sahaly k francouzské manikúře. Pojetí je něžné, doplněné buď třpytivými drobnými kamínky, nebo jemným květinovým motivem. Barvy bývají spíš pastelové. Ovšem nemusíte se hned vdávat. Baby boomers manikúra se hodí i pro každodenní nošení do práce – je elegantní, vydrží několik týdnů a nehty jsou krásně upravené, aniž by na sebe upozorňovaly nějakou extravagancí. Pro introvertky skvělá volba! Někomu může přijít poněkud jednotvárná. Pak ji lze doplnit jemným zdobením v podobě kamínku, řady kamínků podél nehtového lůžka vyvedenou podél strany nehtu nebo drobným kresleným motivem. Barvu nehtů můžete skvěle sladit s aktuálním stylem opal hair.
kombinace s opal-hair

K dokonalým nehtům dokonalé ruce

Je potřeba si uvědomit, že takto „vytuněné“ nehty vyžadují krásně vypadající, hydratované a upravené ruce. Jestli jste to doteď nedělaly, pak si zvykněte na každodenní používání mastného krému na ruce a doplňte ho výživou pro nehtovou kůžičku. Není nic horšího než kontrast nehtů „jako šperk“ a vysušených rukou!

Tip redakce:
Na pokožku rukou zkuste například Dove Ritual Pečující krém na ruce s kokosovým olejem a mandlovým mlékem nebo Indulona Intensive Care Krém na ruce s rychlým vstřebáváním s bambuckým máslem a olejem Inca Inchi. Na nehtovou kůžičku použijte např. Eveline Cosmetics Regenerační elixír na kůžičku a nehty Nail Therapy Professional s arganovým, avokádovým a mandlovým olejem.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Peroutová
Nehtová designérka
267
"Upravené nehty jsou vizitkou každého z nás."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít