Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže sůl?

Co dokáže sůl?

Co dokáže sůl?

11. března 2020 od Lucie Ulmanová

11. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Soli se také často říká „bílé zlato“. Už od nepaměti lidé vědí, že má příznivé účinky na organismus i pokožku, proto má sůl v kosmetice mnoho použití. A víte, kde všude sůl najdete a proč ji produkty obsahují?

1. Prokrví pokožku

Oblíbený je tělový peeling s mořskou solí, která jemně odstraní odumřelé kožní buňky, prokrví pokožku, prokysličí a detoxikuje tkáň. Pokud si peeling nechcete kupovat, můžete si ho zkusit vyrobit, zvládnete to za několik minut.
 
Tip redakce:
Budete potřebovat čtvrt hrnku mořské soli, půl šálku olivového nebo kokosového oleje a několik kapek esenciálního oleje. Vše smíchejte. Naneste ve sprše pomocí žínky a pokožku krouživými pohyby masírujte. Vynikající pro výrobu domácího peelingu je například
Seacare Přírodní minerální koupelová sůl (koupit v e-shopu) a Allnature Kokosový olej Premium Bio (koupit v e-shopu).

2. Rozjasní pleť

Mořská sůl odstraňuje nečistoty, rozjasňuje a obnovuje pleť. Sůl pomáhá vyčistit póry a ničí bakterie, které se během dne na pleti usadily. Vyzkoušet můžete jemné čisticí masky s obsahem mořské soli, které vyčistí, stáhnou póry a rozjasní pleť.
maska se solí

3. Bojuje proti akné

Také pomáhá bojovat proti akné. Výrobci kosmetiky ji proto přidávají také do pleťových masek. Potřebujete-li zbavit pleť nečistot, zkuste například Freeman Látková detoxikační maska aktivní uhlí-mořská sůl (koupit v e-shopu). Nebo si podomácku udělejte masku s medem a mořskou solí. Smíchejte dvě lžičky mořské soli a čtyři lžičky medu, naneste na obličej a nechte působit patnáct minut.

4. Podporuje růst vlasů

Zařaďte mořskou sůl také do programu péče a ochrany svých vlasů. Mořská sůl podporuje růst vlasů. Pro podporu růstu vlasů si umyjte vlasy jako obvykle, poté si vsypejte do dlaně jednu polévkovou lžíci mořské soli a vmasírujte do vlasů. Po deseti minutách kštici opláchněte. Tuto kúru dělejte dvakrát týdně.
 

5. Zkrotí lupy

Mořská sůl pomáhá i při problémech s lupy. Podobným způsobem jako v bodu výše zbavíte vlasovou pokožku také lupů, protože sůl podporuje prokrvení vlasové pokožky.
peeling se solí a olivovým olejem

6. Odstraňuje mastnotu z vlasů

Umí si poradit s vlasy, aby byly méně mastné. Problém s mastnými vlasy odstraníte tak, že si do šamponu přimícháte dvě polévkové lžíce mořské soli a dobře promícháte. Vlasy se budou méně mastit a budou vypadat zdravěji. Mořská sůl se používá také pro krásné a přirozené vlny ve vlasech. Plážového vzhledu dosáhnete s Toni&Guy Sprejem s mořskou solí Texturising Sea Salt (koupit v e-shopu).

7. Udržuje pokožku hydratovanou

Asi nejpoužívanější je mořská sůl, která se často využívá místo té klasické i při přípravě pokrmů, ale především tvoří základ v mnoha kosmetických přípravcích. Mořská sůl je zdraví prospěšná, protože je plná minerálních látek, jako je draslík, hořčík nebo vápník. A používá se také při koupelích nebo wellness procedurách. Pomáhá při různých kožních problémech, jako je ekzém, lupénka, akné. Zvyšuje imunitu kůže, působí detoxikačně a má omlazující účinky.
mořská sůl a kosmetické lahvičky

8. Sůl jako zdravá potravina

Sůl se používá v kuchyni při vaření a dochucování jídel. Odborníci upozorňují, že by se se solí mělo zacházet opatrně, přesto je sůl pro zdraví velmi důležitá a z jídelníčku byste ji určitě neměli vyřadit. Stačí ji používat správně. Naštěstí existují zdravé soli jako mořská sůl nebo himalájská sůl, které oproti kamenné soli obsahují další přírodní složky a minerály.
 
Tip redakce:
Himalájská sůl může plně nahradit stolní soli, můžete ji využít také do koupele nebo k přípravě pleťových masek. Zkuste například
Allnature Himalájská sůl (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít