Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Mořská voda prospěje vašim vlasům: Víme jak!

Mořská voda prospěje vašim vlasům: Víme jak!

Mořská voda prospěje vašim vlasům: Víme jak!

7. června 2019 od Eva Suchomelová

7. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lukáš Rossbach

Chystáte se k moři? To je skvělá zpráva i pro vaše vlasy! Mořská sůl jim totiž udělá moc dobře! Jak? Na to jsme se zeptali trichologa Lukáše Rossbacha.

Mýty kolem mořské soli

Je všeobecně známo, že mořská voda prospívá pokožce, a dokonce dokáže pomáhat při léčbě kožních onemocnění. Ale mnoho žen si stále ještě myslí, že koupání v moři škodí jejich vlasům. Mnoho expertů naopak mořskou vodu a působení mořské soli na péči o vlasy velmi doporučuje. „Mořská sůl obsahuje unikátní kombinaci uhlíku, křemíku, hořčíku a dalších, vlasům prospěšných látek,“ vyjmenovává Lukáš Rossbach. „Vlasy i kůže tyto prvky výborně absorbují. Dovolenou u moře tak může žena využít i pro ozdravění a důkladné vyčištění vlasové pokožky, což posílí vlasové folikuly, zmírní nebo odstraní lupy, redukuje maštění vlasů. Celkově vlasy získají lesk a vitální vzhled.“
vlasy a mořská voda

Péče o vlasy zvenku i zevnitř

Když to uvážíte, zjistíte, že na dovolené dostávají vaše vlasy vlastně komplexní „lázeňskou“ kúru, a to vnější i vnitřní:
  • chemické působení mořské soli na výživu vlasové pokožky,
  • mechanické působení mořské soli na pokožku hlavy: „Sůl z moře zastane skvěle roli peelingu, pokožka se prokrví, zbaví se nečistot, které dusí vlasové kořínky, a dostanou se do ní potřebné látky,“ říká tricholog,
  • sluneční svit: samozřejmostí je ochrana pokožky hlavy před slunečním zářením pokrývkou (šátkem, kloboukem apod.) a setrvání ve stínu – rozhodně přes poledne (tedy od 11.00 do 15.00 hod.), ovšem celkově příjem vitaminu D pokožkou těla podpoří růst a zdraví vlasů,
  • přímořská strava: ať jste na Baltu, ve Středomoří, nebo třeba v Karibiku, poohlédněte se po místní stravě – čerstvé ovoce, zelenina a mořské ryby jsou tím nejlepším, co vlasům můžete dopřát zevnitř.
mořská sůl k masáži hlavy
Tip experta:
Doporučuji si po vykoupání v moři udělat prsty masáž vlasové pokožky ještě před tím, než se osprchujete sladkou vodou. Sůl, která vám uvízla ve vlasové pokožce, poslouží jako přírodní peeling. Postupujte po částech, masírujte bříšky prstů a pomalu a promasírujte opravdu celou vlasy porostlou část hlavy. Teprve pak vlasy propláchněte sladkou vodou, případně umyjte šamponem.

Na co si dát pozor

Samotná sůl váže v pokožce vodu. Přesto ale dbejte na dostatečnou hydrataci vlasů. Při dehydrataci, např. tehdy, když vám po koupání v moři vysuší vlasy slunce, může mořská sůl poškodit ve vlasech mikroskopické proteinové vazby. Vlasy jsou pak bez lesku, suché a jakoby bez života. Je potřeba vlasy chránit a dodávat jim vláhu. Pitný režim je samozřejmostí. Máte-li vlasy barvené, buďte dvojnásob opatrná. Doporučuje se vlasová kosmetika s UV filtry, ovšem ne každému vyhovuje každá řada těchto letních vlasových přípravků. Je lepší vyzkoušet ji již nějakou dobu před dovolenou, jak budou vlasy na novou řadu kosmetiky reagovat. Pokud cítíte, že vám nesedne, budete mít ještě dost času najít vhodnou alternativu.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lukáš Rossbach

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lukáš Rossbach
Tricholog
83
"Nejste na to sami, jsme v tom s vámi"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít