Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Bylinky pro posílení imunity: Které vás ochrání?

Bylinky pro posílení imunity: Které vás ochrání?

Bylinky pro posílení imunity: Které vás ochrání?

5. října 2020 od Eva Šarfová

5. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Říká se, že na každou nemoc existuje bylinka. O tomto tvrzení by se sice dalo diskutovat, určitě nevyléčí úplně všechny choroby, nicméně jejich síla a účinky jsou prokázané.
Spolehněte se na ně, zejména pokud jde o prevenci a posílení imunity, což je teď v době chřipek, covidu a dalších respiračních onemocnění více než aktuální téma. Které vám pomohou vaši obranyschopnost posílit?  
echinacea

Echinacea (třapatka nachová)

Funguje jako přírodní antibiotikum a pomáhá tělu v boji proti virům a bakteriím. Působí tak, že stimuluje buňky imunitního systému a podporuje v nich tvorbu přirozené protivirové substance zvané interferon. Používá se také při prevenci dvou nejčastějších virových onemocnění – zánětu dýchacích cest a chřipky. Echinaceu si můžete dát například v podobě Leros Natur Bylinného čaje Echinacea Tea Imunita (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr bylinných produktů pro podporu imunity a zdraví najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

rakytník

Rakytník řešetlákový

Oranžové bobule rakytníku mají 10x více vitaminu C než třeba pomeranč. Rakytník obsahuje i mnoho vitaminu E, A a K. Díky tomu funguje jako silný přírodní antioxidant, to znamená, že mimo jiné chrání buňky před oxidačním stresem, který poškozuje imunitu. Má také značné biostimulační účinky, výrazně podporuje imunitní systém, je velmi vhodný při rekonvalescenci. Na plodech byste si moc nepochutnali, protože jsou trpké. Ale z jejich semen se lisuje olej, jenž se přidává například do sirupů. Vyzkoušejte například MaxiVita Herbal Bylinný sirup rakytník+vitamin C (koupit v e-shopu), který je vhodný k dlouhodobému užívání po celý rok.

Šípek

Typické podzimní plody jsou přímo nabité vitaminem C, ale dodají vám také další důležité látky, jako jsou hořčík, pektin a karoten. Šípky blahodárně působí nejen při podpoře imunity, ale pomáhají také při léčbě nachlazení včetně rýmy a bolesti v krku. Dejte si je v podobě čaje, sirupu nebo džemu.
Čaj si uvařte z nasbíraných a usušených plodů nebo si jednoduše pořiďte sáčky Leros Bylinného čaje šípek (koupit v e-shopu).

 

Tip redakce:

Uvařte si bylinkový čaj

Voňavý bylinkový nápoj si můžete připravit ze sáčků nebo přímo ze sušených či čerstvých plodů, semen či kořenů.
 

Jak na to?

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít