Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 6 potravin, které vás zbaví celulitidy

6 potravin, které vás zbaví celulitidy

6 potravin, které vás zbaví celulitidy

22. června 2020 od Pavla Maříková

22. června 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Celulitida trápí mnoho žen. Bojovat proti ní můžete cvičením, používáním správných krémů a sér, ale také výživou. Které potraviny pomáhají proti pomerančové kůži?
zelený čaj

1. Zelený čaj

Speciálně zelený čaj má výborné antioxidanční účinky, které mají pozitivní vliv i na výskyt celulitidy. Navíc zrychluje metabolismus (a to i v podkoží), působí močopudně – pročišťuje tělo, takže když si dáte šálek zeleného čaje denně, můžete mít dobrý pocit, že jste udělali něco nejen pro své zdraví, ale i krásu.

Obsahuje totiž složku zvanou theobromin, jež stimuluje uvolňování uložených tuků v těle, stejně jako kofein, který také obsahuje.

kokosový olej

2. Goji

Malé červené plody kustovnice čínské si mnozí oblíbili. Výborně chutná v mnoha pokrmech, a navíc je k dostání už skoro všude. Goji je nabitá vitaminem C, vlákninou i proteiny, což jsou samé pozitivní složky stravy, které proti celulitidě fungují.

Tip redakce:
Vyzkoušejte třeba
Allnature Goji sušenou (koupit v e-shopu), která vydrží dlouho i bez speciálního skladování.

goji sušené plody

3. Kokosový olej

Některé světové studie prokázaly, že kokosový olej hraje významnou roli v hydrataci a vyhlazení pokožky, což lze aplikovat i v případě problémů s celulitidou, pro kterou jsou charakteristické nevzhledné „dolíčky“ v pokožce. Promazávejte pokožku po každé koupeli, ideálně ještě vlhkou, aby se olej dobře vstřebal. Pro ještě účinnější efekt můžete pokožku promasírovat kartáčem. Ať již budete kokosový olej používat na tělo, nebo vaření, vždy je dobré dbát na bio kvalitu. Tou se může pyšnit například Allnature Premium Bio kokosový olej (koupit v e-shopu).

pohanka

4. Pohanka

Velmi pomalu se spaluje (má nízký glykemický index) a navíc je lehce stravitelná. Obsahuje bílkoviny, skupinu vitaminů B a vlákninu, takže vás zasytí na dlouhou dobu. To ale není jediný pozitivní efekt pohanky. Díky vysokému množství lysinu je výborná i v boji proti celulitidě. Jde totiž o aminokyselinu, která pomáhá metabolismu tuků a podporuje zdraví pokožky.

jablečný ocet

5. Jablečný ocet

Pokud hledáte opravdu rychlou nápravu a řešení celulitidy, zkuste do svého jídla přidat několik kapek jablečného octa - ideální je do salátů, můžete jím pokapat zeleninu i „jen tak“, hodí se i do mnoha pomazánek nebo pyré. Působí jako zažívací tonikum, pomáhá odstraňovat škodlivé bakterie ve střevech, odplavuje toxiny a uvolňuje zadržování vody kolem stehen a žaludku. To vše pomáhá snižovat výskyt celulitidy. Wow, tomu se říká super slibný výsledek!

exotický ananas

6. Ananas

Tohle tropické ovoce můžete svému tělu dopřávat nejen vnitřně, ale i z vnějšku. A uvidíte, že po pár týdnech bude pokožka výrazně hladší. Denně (ideálně ráno) vypijte šťávu z čerstvého ananasu a alespoň 1x týdně si udělejte ananasový zábal na stehna a zadeček. Jak na to? Daná místa nejprve pořádně promasírujte kartáčem a následně na ně naneste ananasovou šťávu. Zabalte do potravinářské fólie a nechte cca hodinu působit. Potom smyjte, pokožku osušte a hydratujte tělovým krémem nebo sérem proti celulitidě. Nám se nejvíce osvědčilo NIVEA Zpevňující sérum proti celulitidě Q10 (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít