Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 podzimních jídel pro vaše vlasy a pleť

5 podzimních jídel pro vaše vlasy a pleť

5 podzimních jídel pro vaše vlasy a pleť

30. září 2019 od Eva Suchomelová

30. září 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Víte, co jíst na podzim, abyste měli krásnou a zdravou pleť i bujnou hřívu lesklých vlasů? Jaký jídelníček pomůže proti akné? Co zajistí hydrataci pleti? Jaké potraviny zpomalují stárnutí pleti? Vybrali jsme 5 takových jídel, stačí je už jen zařadit do své kuchyně.

1. Ořechy

I když jsou celoročně k dostání, právě na podzim je u nás sezona vlašských a lískových ořechů. Pokud na ně nemáte alergii (patří bohužel k poměrně rozšířeným alergenům), využijte jejich výživový potenciál pro svoji krásu. Lískové i vlašské ořechy obsahují významné množství omega-3 mastných kyselin, jež mohou podpořit léčbu akné.
  • Lískové ořechy a také lískový olej působí proti předčasnému stárnutí pleti.
  • Vlašské ořechy jsou nepostradatelné pro krásnou pleť bez vrásek, k tomu navíc prospívají vlasům. Olej z vlašských ořechů pomáhá proti dehydrataci a vypadávání vlasů.
Tip redakce:
Kromě mlsání samotných plodů můžete ořechy konzumovat i ve formě sušenek, např.
Emco Mysli na Zdraví Ovesné sušenky oříškové nebo tyčinek, vyrobených z celých ořechů, jako je třeba Emco Tyčinka s ořechy a kešu polomáčená v hořké čokoládě.

2. Švestky

Chcete-li si vyčistit pleť při akné, a zbavit se tak akné zevnitř, pak jsou švestky favoritem vašeho jídelníčku. Tím, že vyčistí zažívací systém a zbaví ho škodlivin, pomohou i pleti, aby se z ní dostaly nežádoucí látky. A také ovlivňují druhý faktor vzniku akné – stres, protože posilují nervy a zvyšují odolnost proti stresu. Rozhodně je jezte se slupkou, která zabraňuje dehydrataci buněk.
Tip redakce:
Pokud už nejsou k dispozici čerstvé švestky, zkuste sušené. A nejlépe v kombinaci s dalšími pro zdraví a krásu příznivými surovinami, jako je pohanka, chia semínka a skořice v snídaňové
LeGracie Run-ní ptáče Chia kaši se švestkou a skořicí.

3. Jablka

Stačí jedno jablko denně (ale opravdu každý den) a dostanete přesně vyvážený poměr vitaminů a minerálů, které potřebuje celý váš organismus. O jeho pozitivním vlivu na zdraví se ví už dlouho, ale víte, že má skvělé účinky i na pleť a na vlasy? Svou vysokou koncentrací vitaminu C přispívá k udržení mladistvého vzhledu pokožky a k vitalitě vlasů. Konzumací jablek se také staráte o důkladné čištění střev, což má příznivý vliv i na aknózní pokožku. Jablka jsou též bohatá na draslík, který přispívá k dobře hydratované pleti a pokožce.
Tip redakce:
Jablka jezte nejlépe syrová a se slupkou. Ta totiž obsahuje hodnotné nenasycené mastné kyseliny, hořčík, karoteny a železo, což jsou všechno látky, které předcházejí předčasnému stárnutí pleti i vlasů.

4. Čočka

Každý kadeřník vám poví, že luštěniny jsou pro vlasy pravým požehnáním. Pokud jste ještě nenašli zalíbení v asijské sóje ani v mexických fazolích, zkuste čočku.  Zabraňuje vypadávání vlasů a vedle toho je čočka bohatá i na látky podstatné pro pleť: pro její hydrataci, proti stárnutí pleti a pro výživu pleti i vlasů.

Tip redakce:
Platí „čím menší čočka, tím lepší chuť“, proto vám bude asi nejvíc chutnat červená nebo černá čočka, např. třeba Allnature čočka červená půlená nebo Allnature čočka černá beluga, jež dostala své jméno podle známého kaviáru.

5. Dýně: Koktejl zdraví pro pleť i vlasy

Tato typicky podzimní plodina zvaná též tykev je prospěšná hned několika způsoby. Samotná dužnina je mimořádně bohatá na vodu i vlákninu, což podpoří vaši pleť zevnitř. Zbavuje tělo toxinů a tuků, což napomáhá při boji s akné. Pokud ji konzumujete s rostlinným tukem, pomůže vám v boji proti vráskám. Jak můžete dýni využít?
  • Zeleninový nápoj z rozmixované dužniny vyživí pleť,
  • Oloupaná syrová nebo pražená dýňová semínka kromě vynikající oříškové chuti poskytují to nejlepší pro krásné vlasy i omlazující látky pro pleť,
  • Dýňový olej do salátů působí proti vypadávání a dehydrataci vlasů, podporuje rychlejší hojení kůže a obsahuje vysoké procento vitaminu E, který má anti-age účinky na pleť.
Tip redakce:
Do auta či k práci na „zobání“ si pořiďte loupaná semínka tykve, např.
Allnature Dýňové semínko. Své saláty i další pokrmy můžete obohatit dýňovým olejem, který už seženete i v drogerii, třeba Topvet Dýňový olej.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít