Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zralá pleť: Co to je a co přesně potřebuje?

Zralá pleť: Co to je a co přesně potřebuje?

Zralá pleť: Co to je a co přesně potřebuje?

11. července 2020 od Eva Suchomelová

11. července 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zjistila jste, že vaše zralá pleť potřebuje jinou péči než doposud? Váháte, co to znamená? Už nemusíte! Jak se vlastně pozná zralá pleť a jakou péči opravdu potřebuje, jsme pro vás zjistili.

Když zrajete jak víno

Co to je zralá pleť? To je pleť, která vlivem změn v organismu začíná projevovat známky stárnutí. „Říká se jí také stárnoucí pleť, neboť se pozná podle projevů, které souvisejí s úbytkem tuku a vody, kolagenu a hyaluronu v podkoží,“ vysvětluje kosmetička Mgr. Blanka Kučerová. A jak se tedy podle expertky projevuje?
  • ztrátou přirozeného jasu pleti
  • pomalu se prohlubujícími linkami, měnícími se ve vrásky
  • povolováním kontur pleti v obličeji
  • dehydratací pleti
  • ztrátou elasticity pleti
  • nežádoucí barevnou pigmentací
zralá pleť

Zralá pleť není typ pleti

Zralá pleť označuje stav pleti, nikoli typ. K projevům zralé pleti dochází u každé ženy v jiném věku, to totiž závisí na její genetické výbavě i životním stylu včetně péče o pleť. První příznaky však pocítíte nejpozději po 40. narozeninách. Přitom se nutně nemusí změnit váš typ pleti – stále můžete mít pleť od přírody normální, mastnou, suchou nebo smíšenou. Proto je potřeba vybírat krém, který v sobě spojuje jak péči o zralou pleť, tak i o váš konkrétní typ pleti (tedy pro suchou zralou pleť, pro smíšenou zralou pleť atd.)

Dodejte vláhu

Abyste předešly předčasným projevům stárnutí pleti způsobeným dehydratací, začněte zhruba od 35 let používat kosmetiku s kyselinou hyaluronovou, která dokáže v pleti vázat velké množství vody. Je na ní založena celá řada péče o pleť od 35 let Ellie Hyaluron Boost.

Přidejte živiny

Máte-li velmi suchou pleť, zařaďte do své kosmetické rutiny řadu Ellie Precious Oils, obohacenou o vyživující šípkový olej a o výtažky z ovsa. Hloubkově s ní vyživíte svou pleť od fáze důkladného čištění, přes denní krémovou až po noční olejovou péči.
produktová koláž

Vyšší kalibr

V pozdějším věku už je vhodné sáhnout po „nadupanější“ kosmetice. Od 55 let by vám mohla vyhovovat řada Ellie Royal Age s mateří kašičkou a avokádovým olejem, která výrazně zpomaluje projevy stárnutí pleti a zlepšuje její tonus neboli vypnutí pleti. Přes den chraňte pleť krémem s ochranným faktorem, pod denní i noční krém používejte pleťové sérum a jednou za týden si dopřejte anti-age masku.
produktová koláž

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Blanka Kučerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Blanka Kučerová
Kosmetička, pedikérka, překladatelka a vydavatelka
156
"Jak řekl Alexandre Vinet: Chtěl bych - neznamená nic, chci - dělá divy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít