Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej SOS Pigmentové skvrny! 4 tipy, jak se jich zbavit

SOS Pigmentové skvrny! 4 tipy, jak se jich zbavit

SOS Pigmentové skvrny! 4 tipy, jak se jich zbavit

27. července 2021 od Karolína Valová

27. července 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Pigmentové skvrny vznikají hned z několika příčin. Ideální je dbát na prevenci a maximálně omezit možnost jejich vzniku. Pokud vás již nějaké trápí, nezoufejte, vše lze napravit!
Důvodů, proč se tvoří pigmentové skvrny neboli hyperpigmentace, je mnoho. Pohybujeme-li se na povrchu této problematiky, můžeme se držet dělení na stařecké či sluneční skvrny a pozánětlivou hyperpigmentaci.

První typ pigmentových skvrn vzniká, když se pokožka přirozeně brání proti slunečnímu záření. Nejvíce ohrožena jsou tedy místa hojně vystavovaná slunci jako obličej, krk, dekolt a ruceHyperpigmentace způsobená záněty často trápí osoby s akné. Tmavý flíček však může zůstat na pleti i po zahojení lokálního zánětu způsobeného vyrážkou či drobným poraněním kůže.
Žena nanášející krém s ochranným faktorem

1. Speciální krémy a séra

Kosmetika vyvinutá speciálně pro řešení pigmentových skvrn opravdu funguje. Musíte ji však používat poctivě dle rad výrobce. Například NIVEA Cellular Luminous630 Sérum proti pigmentovým skvrnám (koupit v e-shopu) je třeba aplikovat ráno i večer na důkladně vyčištěnou pleť. Ráno je navíc nutné doplnit sérum o denní krém s vysokým ochranným faktorem!
Chemický peeling

2. Chemický peeling

Nedaří se vám odstranit skvrny v obličeji? Další možností je svěřit se do rukou odborníka a podstoupit chemický peeling, během kterého se vaše pleť zbaví odumřelých buněk a s nimi i pigmentových skvrn, drobných nerovností i rozšířených pórů. Slabší chemický peeling můžete bez obav podstoupit například u své kosmetičky během celého roku. Ovšem chemický peeling v plné síle se doporučuje absolvovat pouze během měsíců, kdy je intenzita ultrafialového záření nižší.
 
Ani během zimy však po podobném ošetření nesmíte zapomínat poctivě používat pleťový krém na obličej se středním až vysokým ochranným faktorem, například L'Oréal Paris Revitalift Filler denní krém SPF 50 (koupit v e-shopu) s mikro vyplňující kyselinou hyaluronovou, který vyplňuje vrásky a zvyšuje pružnost pleti.
Tip redakce:
Máte-li z chemického peelingu obavu, zařaďte do běžné domácí péče alespoň klasický peeling.
Ziaja Kozí mléko Enzymatický peeling na obličej a krk (koupit v e-shopu) změkčuje, hydratuje a účinně vyhlazuje pokožku.
laserové ošetření pleti

3. Laserové ošetření

Podobné účinky jako chemický peeling má laserová terapie, během které je však možné přesněji zacílit na oblast, kde je viditelná hyperpigmentace. Lze také snadno ovlivnit, do jaké hloubky má laser prostoupit. Díky tomu je možné odstranit pigmentové skvrny, které vznikly v hlubších vrstvách pleti. Stejně jako u chemického peelingu je třeba pečlivě zvážit roční období, ve kterém tento zákrok podstoupíte, a pečlivě chránit pleť před UVA a UVB zářením.
Potraviny bohaté na antioxidanty

4. Prevence

Ano, čtete správně. I když už pigmentové skvrny máte, může vám od nich pomoci péče, která je shodná s péčí o pokožku bez nich. Dáte tak své kůži prostor pro důkladnou regeneraci.
 
Nejlepší prevencí proti vzniku tmavých flíčků je používání kvalitních produktů na pleť s dostatečným ochranným faktorem, například Garnier Ambre Solaire UV krému na obličej s kyselinou hyaluronovou v lehké textuře UV 50+ (koupit v e-shopu), omezení přílišného slunění, a především návštěv solárií. K prevenci pomůže i jídelníček bohatý na antioxidanty, vitamin C, vitamin E, zinek a selen.
Tip redakce:
Pokud chcete mít jistotu, že vaše tělo speciálně během léta dostává veškeré prospěšné látky, vsaďte na doplněk stravy
MaxiVita Vaše zdraví Selen + zinek + vitamin C a E (koupit v e-shopu). Stačí jedna tabletka denně a rázem přispějete k ochraně buněk před jejich poškozením, a tím i stárnutím.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít