Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pan Božský mezi krémy? Pomůžeme vám ho najít!

Pan Božský mezi krémy? Pomůžeme vám ho najít!

Pan Božský mezi krémy? Pomůžeme vám ho najít!

10. dubna 2019 od Simona Kohoutková

10. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem MUDr. Ilona Procházková

Nejnovějších high-tech přípravků, které na poli omlazování slibují „zázraky na počkání“, je spousta. Jak se však v nich vyznat? Jaký se hodí právě pro vás a které látky opravdu účinkují? Tady je odpověď.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Než půjdete nakupovat

Nejprve si uvědomte, jaká je vaše pleť. I to, že potřebuje omladit, neznamená, že můžete sáhnout po jakémkoliv krému. I ty anti-age jsou totiž rozděleny podle typu vaší pleti. Tak například, pokud je příliš mastná, hutným, velmi regeneračním krémem jí opravdu službu neuděláte. Naopak suché, citlivé pokožce zase nebude dělat dobře jemný, lehký fluid. V každém případě u stárnoucí pleti byste měla mít na péči tuto základní výbavu: sérum, denní krém, noční krém a oční krém. Vhodné je také pečovat i o krk, takže krém na krk a dekolt není opravdu žádnou rozmařilostí.

krém

Hydratace především

Mnohé ženy v první řadě řeší anti-age složky, ale zapomínají, že jednou z nejdůležitějších věcí u péče je hydratace. Ta je naprosto primární u jakékoliv pleti a bez rozdílu věku. Právě čím více stárnete, tím je nutné pleti vodu dodávat, a to platí i v zimě. Nikdy nebyla pravdivá informace, že voda v hydratačním krému v pleti zmrzne. Hydratační péče je nyní i v krémech určených na zimu. A proč kůže vodu tolik potřebuje? Jen si ji představte jako jablko: jak vypadá, když je čerstvé a plné vody? Je krásně zářivé a hladké. Když ho však necháte nějakou dobu na suchém vzduchu, jeho barva se změní – je hnědá a jablko vrásčité. A to samé se děje také s pletí. Omlazující přípravky tak můžete kombinovat s těmi hydratačními – například je skvělé použít hydratační sérum a omlazující krém nebo opačně – anti-age sérum a hydratační krém. Mnohé denní omlazující krémy už v sobě hydratační složky mají, velmi oblíbenou ingrediencí, která na sebe skvěle váže vodu, je kyselina hyaluronová.


Jaké ingredience fungují?

„Nelze ukázat prstem a říct, že tyto ingredience fungují a tyto méně. U péče o pleť je důležitá především pravidelnost a správné čištění. Každému vyhovuje jiné složení, důležitá je především správná hydratace kůže - krém s těmito vlastnostmi by neměl žádné ženě v koupelně chybět,” potvrzuje i dermatoložka kliniky Formositas MUDr. Ilona Procházková. Podle ní ale neuděláte většinou chybu, pokud krém bude obsahovat složky, jako je kyselina hyaluronová, např. Dermacol Remodelační denní krém 3D Hyaluron Therapy či NIVEA Zpevňující sérum Hyaluron Cellurar Filler, nebo další jako squalen, ovocné kyseliny, vitaminy A, C, E. Právě deriváty vitaminu A můžete znát pod názvem retinoidy. Velmi účinně pleť omlazují, ale jsou velmi citlivé na světlo. Je proto vhodné používat je spíše v zimě a k nočnímu použití. Ideální je přes den kombinovat s ochranou proti slunci, jinak hrozí riziko vzniku tmavých skvrn a poškození kůže. Proto by váš denní krém nebo alespoň make-up měl obsahovat UV filtr. Na trhu najdete také speciální ochranné UV fluidy, které se nanášejí po použití péče, před aplikací make-upu.

správná péče o pleť

Jak tedy péče funguje?

 Aby krémy fungovaly, je také důležitá kromě výběru správného přípravku pravidelnost při jejich používání. Je nutné opravdu svědomitě o pleť pečovat každé ráno a každý večer, dobře pleť odličovat a kombinovat běžné přípravky také s maskami na obličej a čas od času také se speciálními kúrami. Velmi dobře funguje, když zvolíte přípravky ze stejné linie od stejné značky. Účinné složky tak budou na sebe lépe navazovat a doplňovat se. Taková je například řada Ellie Q10, ze které vybíráme Denní krém Day Cream Q10 a Noční krém Night Cream Q10.  Avšak pozor, ne všechno běžná péče dokáže. „Anti-aging účinek všech krémů  je omezen na epidermis, horní vrstvu kůže. Její správná funkce je velmi důležitá, a tudíž i péče o ni. Procesy, které ovlivňují celkový vzhled, však probíhají v jejích hlubších vrstvách, a tak s přibývajícím věkem, ideálně nejpozději kolem čtyřicítky, je vhodné využít některou z metod přirozené biorevitalizace kůže, které poskytují odborná pracoviště klinik estetické medicíny,“ říká dermatoložka Procházková.


Zruinuje péče vaši peněženku?

Ne vždy platí, že nejvyšší cena krému musí znamenat ten nejkvalitnější produkt. „Zastávám názor, že cena není přímo úměrná kvalitě kosmetického produktu. Jinými slovy, krém nemusí být drahý, aby byl dobrý. Musí vaší pleti vyhovovat, nedráždit ji, nepřetěžovat a neucpávat póry,“ říká Ilona Procházková. Najít správný krém není snadné. Je důležité nedat jenom na reklamu, ale číst také složení a zkoušet, co vaší pleti nejvíce vyhovuje. Pokud pro sebe najdete to pravé, tak krém pravidelně používejte, ale nezapomeňte svoji péči čas od času také změnit (ideálně třeba po roce) , aby si pleť nenavykla jen na ty dané látky.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem MUDr. Ilona Procházková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Ilona Procházková
specialistka v oboru dermatoonkologie a vedoucí korektivní dermatoložka kliniky Formositas
29
"Zdravá pokožka a respekt přirozenosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít