Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Multimasking aneb Kombinujte pleťové masky na míru

Multimasking aneb Kombinujte pleťové masky na míru

Multimasking aneb Kombinujte pleťové masky na míru

10. listopadu 2017 od Jana Kantorová

10. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Trendem poslední doby je kombinování několika rozdílných typů pleťových masek podle místa aplikace na obličeji. Poradíme vám, jak na to, aby péče byla co nejúčinnější.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Snad všichni odborníci doporučují jednou či dvakrát týdně používat pleťovou masku. S jejich pomocí můžete pleť oživit, vyčistit, regenerovat nebo vyživit. Masku si můžete koupit podle typu problému, který vás trápí, nebo si ji vyrobit doma. Každopádně řada současných expertů tvrdí, že je mnohem lepší různé druhy masek kombinovat. „Pleť obličeje není v každém místě stejná. Jiné potíže vás mohou trápit na čele, jiné na nose nebo na bradě,“ tvrdí kosmetička Natálie Petříková. Na čele se můžete potýkat se suchostí a vráskami, kdežto na nose a tvářích zase bojujete s ucpanými póry. „V oblasti T-zóny dochází k častějšímu maštění a na jiných partiích je pokožka zase citlivější a více se červená. Více masek najednou se tak rozhodně hodí pro ženy se smíšenou pletí, ale nejen pro ty. Ocení ji určitě i ženy s ostatními typy pletí,“ vysvětluje odbornice.

nanášení několika masek


Nezapomínejte čistit

Stejně jako při jakékoli jiné péči o pleť je potřeba nejdříve a hlavně správně pleť vyčistit. Je to důležité proto, aby masky mohly plně fungovat, a dostát tak svým účinkům. Poté, co pleť vyčistíte, důkladně si ji prohlédněte v zrcadle. „Je potřeba zjistit, co jaké partii obličeje chybí a jaký má vlastně problém,“ říká kosmetická odbornice a dodává, že pouhým pohledem můžete zjistit to, kde je pokožka vysušená, kde je matná, kde potřebuje zjemnit, zklidnit nebo kde přesně zabojovat proti vráskám.

omývání obličeje vodou


Kombinujte masky správně

Zpočátku můžete začít s kombinací dvou masek:
  • Na problematickou a často se mastící T-zónu, která je známá jako čelo, nos a brada, zvolte masku čisticí, např. Samohřejivou pleťovou masku Garnier Pure Naturals nebo Anti-spot Cleansing Mask od Ellie. Ideální jsou masky, které slouží k odstraňování černých teček, nečistot a čistí zanesené póry.
  • Na tváře, krk a dekolt využijte masky, které mají hydratační nebo vyživující vlastnosti. Na etiketě tak hledejte obsah vitaminu C, peptidů či kolagenu a dalších anti-age složky. Mezi takové patří třeba L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask, která čistí, rozjasňuje a detoxikuje pleť. Tento trend kopíruje vlastně péči, které se vám dostává v salonech.
  • Postupně jakmile zjistíte, jaká maska zrovna vaší pleti svědčí, můžete na různá místa přidávat další produkty. Nevíte-li si rady, zkuste některou z našeho redakčního testování pleťových masek. Maskový koktejl vaše pleť určitě ocení.


Pečujte i o oční okolí

Nezapomínejte ani na oblast očí, skvěle jim padne např. osvěžující hydratační maska na oči Hyaluron Therapy od Dermacol. Kůže je zde tenčí, a proto je potřeba vyhýbat se normálním maskám a dopřát jim v kombinaci s jinými maskami speciální péči. Ideální jsou masky s obsahem glycerinu a vitaminy, které bojují s předčasným stárnutím této oblasti, s kruhy pod očima a často se vyskytujícími otoky.

maska na oči


Dávejte si i pozor

Možná budete zpočátku tápat, než objevíte produkty, které vám budou naprosto vyhovovat. Narazit můžete i na problémy, které by vám mohly uškodit. Jaké třeba? Některé masky, které jsou určeny k čištění pórů, obsahují větší množství uhlí a jílu, mohou tak vysušovat více, než je pro pleť zdrávo.

Proto vždy po umytí masky naneste vyživující a hlavně hydratační krém, ať máte pocit, že je pleť vysušená, nebo ne. Při kombinování masek pak dávejte pozor na masky různých značek. Mohlo by dojít k podráždění pleti kvůli odlišnému složení nebo různému pH. Nezapomínejte ani na opatrnost vzhledem k délce aplikace masky. Nejdříve vždy nanášejte masku, která může na pleti zůstat nejdéle, (často jde o masku čistě hydratační) a postupně aplikujte další masky podle doby účinku.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít