Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: 5 kroků pro slavnostní líčení

Make-up akademie: 5 kroků pro slavnostní líčení

Make-up akademie: 5 kroků pro slavnostní líčení

15. listopadu 2020 od Lucie Nagyová

15. listopadu 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Za normálních okolností by měla pomalu začínat sezona vánočních večírků. Kvůli pandemii koronaviru si je ale letos asi moc neužijeme. To ale neznamená, že musíme zanevřít na líčení. Užijte si čas Vánoc i situace, které si žádají slavnostnější make-up. Poradíme vám, jak na to.
 
Každá z nás chce být při slavnostních příležitostech, jako jsou narozeninová oslava, vánoční tabule či příchod Nového roku, ta nejkrásnější. Slavnostní líčení je mnohem výraznější než běžné denní líčení. Je zářivější a můžete si s ním více vyhrát. Jak to ale udělat, když nemůžete povolat na pomoc profesionálního vizážistu? Máme pro vás návod, jak si udělat hezké líčení doma.

1. Krok: Dokonalý základ 

Sebekrásnější oční stíny nebo rtěnka nemůžou vyniknout, pokud je aplikujete na neupravenou pleť. Důležitý je hlavně dobrý základ, dokonale hydratovaná pleť, na které make-up vždy lépe drží. Ráno pleť vyčistěte, naneste hydratační masku a poté aplikujte denní krém. Nyní je pleť připravena na podkladovou bázi. Zkuste rozjasňující, která dodá make-upu slavnostnější ráz, například Gabriella Salvete Rozjasňující podkladovou bázi Diamante Primer (koupit v e-shopu). Korektorem pak zamaskujte kruhy pod očima a veškeré drobné nedokonalosti pleti. Poté aplikujte make-up, který krásně sjednotí vzhled vaší pleti. Vhodný je například Rimmel London Make-up Lasting Finish 25h (koupit v e-shopu) s kyselinou hyaluronovou, který pleť hydratuje, aby vypadala svěže a jemně.

2. Krok: Pudr a tvářenka 

Dobře zvolený a správně nanesený pudr prodlouží životnost make-upu. Nejideálnějším pudrem je kompaktní, který umí zmatnit, ale nevysušuje pleť. Hodí se tak pro normální až sušší pleť. Sypký pudr je zase vhodný pro mastnou pleť.
A jak ho nanášet? Namočte vždy jen horní část štětiček a nadbytek pudru oklepejte jedním lehkým klepnutím štětce. Tvářenku naneste ještě před rozjasňovačem, podpoří rysy obličeje nebo ho vytvaruje do požadovaného tvaru.
Tip redakce:
Zašedlou a mdlou pleť dovede rozzářit rozjasňující pudr, který dodá vašemu looku eleganci. Naneste ho ale jen na určité partie. Štětcem stačí přejet lehce nad tvářenkou nebo na hraně nosu. Zkuste například
Gabriella Salvete Rozjasňující paletu Trio Highlighting Palette. Obsahuje tři pudry, které perfektně zvýrazní rysy tváře.

3. Krok: Zaměřeno na obočí 

Obočí dokáže úplně změnit váš výraz. Abyste dosáhla perfektního tvaru, vezměte si na pomoc tužku na obočí. Kartáčkem nejprve učešte obočí a poté s pomocí tenké tuhy vykreslete tahem chloupky. Jestli chcete obočí opticky zahustit, dělejte drobné krátké tahy do ztracena, které napodobí vzhled chloupků. Můžete použít i gel, který obočí zafixuje v požadovaném tvaru a dodá mu barvu. Skvělá je novinka na obočí Rimmel London Permanentní barva na obočí Wonder’last. Úzký aplikátor zaručí jednoduchou aplikaci a vybarví každý chloupek samostatně.

4. Krok: Líčení očí 

Slavnostní líčení očí je výrazné – nejlépe se hodí kouřové líčení. Je to vlastně oční stín rozetřený do ztracena. V případě večerního líčení nemusíte s výrazností barvy šetřit. Začněte nanesením podkladové báze na celé horní oční víčko. Díky tomu zůstane stín na svém místě. Pokračujte v nanášení vybraného stínu tak, že od nejsvětlejšího vnitřního koutku nanesete oční stín směrem ven. Stín vykreslete na pohyblivé části víčka. Se stínováním si lze také vyhrát. Namísto klasické šedočerné kouřovky můžete zkusit i hnědou nebo růžovou, a to v případě, že výraznější budete mít rty. Zabodovat můžete i s matným nebo lesklým finišem. Nakonec zvýrazněte řasy černou řasenkou nebo přidejte oční linku. Za vyzkoušení stojí L’Oreál Paris Řasenka Air Volume Mega Mascara (koupit v e-shopu), která dodá řasám mega objem a nevysychá.

5. Krok: Nezapomeňte na rty 

Pokud máte chuť užít si make-up naplno, zkuste výrazně namalovanou pusu. S matnými rty budete vypadat sofistikovaně, v lesklé zase působí šťavnatěji. Pro použití matné rtěnky musíte mít dokonalé rty. Takže pokud máte rty suché, dejte je nejdříve do pořádku. Dopřejte jim nejprve peeling a hydratační balzám.
Rty nevysouší například Rimmel London Rtěnka s matným finišem Lasting Finish Matte (koupit v e-shopu). U lesklých rtěnek hrozí rozpití, proto sáhněte po konturovací tužce. Barevně perfektně doplňuje rtěnky Rimmel London Tužka na rty Lasting Finish. Je dlouhotrvající a na rtech vydrží až 8 hodin a neobtiskává se. Aby vám rtěnka vydržela, vymalujte ji štětečkem a poté rty lehce obtiskněte do papírového kapesníku, přepudrujte a opět naneste rtěnku. Šťavnaté rty vykouzlíte s Maybelline Leskem na rty Lifter Gloss nebo s Maybelline Leskem na rty Oh my gloss (koupit v e-shopu). Nejenže nabízí skvělý dlouhotrvající lesk, ale navíc díky komplexu skořice, kafru a papriky zaručí plnější a jemnější rty. Za vyzkoušení stojí také Miss Sporty Lesk na rty Precious Shine, který doplní party i trendy look.

TIP: Další rtěnky, lesky, make-up nebo tvářenky koupíte na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít