Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Květové vody: Osvěžující zázrak z přírody

Květové vody: Osvěžující zázrak z přírody

Květové vody: Osvěžující zázrak z přírody

12. června 2018 od Helena Hladíková

12. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Květiny nejsou jen okrasou a potěchou pro duši, ale obsahují také spoustu cenných látek, jejichž sílu vaše pleť bezpochyby ocení. Už jste vyzkoušeli tzv. hydroláty?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
To je odborný název pro květové vody, které vznikají jako vedlejší produkt při parní destilaci esenciálních olejů. Dochází při ní k uvolňování látek rozpustných v tucích (éterické oleje) a látek rozpustných ve vodě, což jsou právě hydroláty. Jejich síla je sice o něco menší než u olejů, ale zase jsou jemnější, a i tak dokážou působit přímo zázračně.

Mezi jejich hlavní přednosti v péči o pleť patří:
  • zvláčnění
  • regenerace
  • zklidnění
  • hydratace a osvěžení
  • jemné čištění a tonizace
růžová vodaKvětové vody se navíc hodí pro jakýkoli typ pleti, a to i pro pokožku těch nejmenších. Jen je potřeba najít mezi nimi tu nejvhodnější, která bude přesně vyhovovat potřebám právě vaší pleti. Za doslova univerzální přípravek platí růžová voda. Tradice jejího pěstování v severoafrických a arabských zemích sahá tisíce let zpátky a dodnes patří k nejoblíbenějším. Obsahuje přírodní antioxidanty, takže je vhodná zejména v anti-age péči, ale její účinky ocení i majitelky problematické nebo suché pleti. Vyzkoušejte například Purity Vision Bio Růžovou vodu ze vzácné damašské růže.
 
Tip redakce:
Dejte si pozor na záměnu názvů květová a květinová. Květová voda neobsahuje nic jiného než přírodní výtažky, ale někdy se k ní kvůli lepší konzervaci přidává alkohol. V takovém případě pak nese označení květinová.


květová koupelA které další květové vody stojí za vyzkoušení? Heřmánková je rovněž podobný „všeuměl“ jako růžová, skvěle zklidní a má protizánětlivé účinky. Neroli či voda z myrty si dobře poradí s aknózní a problematickou pletí, které udělá dobře také rozmarýnová voda. Pro velmi citlivou a všelijak podrážděnou pokožku je vhodná levandulová voda, třeba Purity Vision Bio Levandulová voda.

Tip redakce:
Květové vody kupujte ideálně v bio kvalitě, tedy z rostlin pěstovaných ekologicky šetrným způsobem, a to zejména při použití na dětskou pokožku.


aplikace květové vody

Na duši i na vlasy

Kromě skvělých účinků na pokožku se květové vody dají použít i jinak. Využijte jejich aromaterapeutických účinků a nechte je působit třeba při potížích se spánkem, pro zklidnění ve stresu či jako povzbuzení mysli. Dají se aplikovat rovněž coby obklady, koupele, zklidňují pokožku po holení, a fungují i jako pomoc při léčbě různých ran, jako jsou odřeniny či spáleniny. Kojící ženy je ocení také při ošetření popraskaných bradavek. Využít je můžete i v péči o vlasy, zejména na konečky vlasů, které často trpí vysušením. Dobře také neutralizují případný zápach a kouř ve vlasech. A rozhodně by vám neměly přes léto chybět v kabelce, protože ve formě rozprašovačů se skvěle hodí k rychlému osvěžení.
 
Tip redakce:
Mícháte si doma svou vlastní kosmetiku? Tak sáhněte po květových vodách! Ať už si budete připravovat pleťovou masku z jílu, nebo zábal z henny, určitě oceníte jejich báječné účinky.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít