Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kouzla s korektorem: Naučte se je i vy

Kouzla s korektorem: Naučte se je i vy

Kouzla s korektorem: Naučte se je i vy

20. května 2019 od Eva Suchomelová

20. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Chcete mít na první pohled dokonalou pleť? Naučte se používat korektory! Liší se barvou, konzistencí i způsobem nanášení a při správné aplikaci je to skutečné kosmetické kouzlo. Na rady a tipy jsme se zeptali vizážistky Renaty Zelinkové.

Na každý problém jiná barva

Barevné korektory už nepoužívají jen vizážisté, ale pronikly i do kosmetické rutiny mnoha žen. Barvy pomáhají vyřešit a neutralizovat nevhodný odstín pleti a rozjasnit ji. První, v čem je dobré se vyznat, jsou korektory v různých barvách. Každá z nich dokáže zakamuflovat jiný problém. Vizážistka Renata Zelinková to shrnuje v následujícím přehledu:
barevné korektory
  • Zelený - neutralizuje začervenalou pleť a zakryje červené pupínky.
  • Fialový - hodí se pro neutralizaci žlutého podtónu pleti, které propůjčí svěží barvu.
  • Žlutý - koriguje tmavé žilky, eventuálně modřiny a zesvětluje tmavě fialové kruhy pod očima.
  • Růžový – neutralizuje modrý podtón pleti u studených barevných typů.
  • Lososový – neutralizuje modrý podtón pleti u teplých barevných typů.
  • Béžový, tělový – tradičně se používal k zakrytí tmavých kruhů pod očima (dohněda) a drobných odlišných pigmentací pleti (tmavší skvrnky, pihy atd.).
  • Červený – stal se populárnější variantou béžového, neboť ještě úspěšněji řeší tmavé kruhy pod očima.

Pokud trpíte vícero z uvedených nedostatků, je lepší pořídit si rovnou celou paletku korektorů, která obsahuje více barevných korektorů.

Na konzistenci záleží

Pokud potřebujete skutečně nějaký nedostatek pleti zakrýt, je dobré vědět i to, po jaké konzistenci sáhnout. Korektory jsou tekuté, tuhé (např. v tužce) či krémové.
paletka korektorů

Tekuté korektory

Pro běžné barevné nesrovnalosti pleti ženy stačí používat nejjemnější tekuté korektory a rozjasňovače. Ty vyřeší nenápadné kruhy pod očima a pleť přirozeně rozjasní, hodí se pro pleť bez výrazných barevných nerovností. „Tekutá textura nezvýrazňuje vrásky, a proto se hodí v každém věku,“ doplňuje Renata Zelinková další benefit, podstatný především pro zralou pleť. Vyzkoušejte například L’Oréal Paris True Match Magique Touch v jednom ze tří odstínů. Stačí otočením spodní části tyčinky vymačkat do štětečku nahoře malé množství tekutého korektoru a můžete nanášet přesně na místo, které potřebujete zkorigovat.
Tip redakce:
Po nanesení štětečkem doporučujeme „rozťupkat“ do ztracena prstem, výsledek působí velmi přirozeně, a to i tehdy, když se kamuflují kruhy pod očima.

Tuhé a krémové korektory

Mají vyšší krytí i více pigmentu a výrazněji kryjí nedokonalosti pleti. „Dobře opticky řeší problémy s akné a výraznější barevné nesrovnalosti pleti, hodnotí jeho klady vizážistka, ale obratem upozorňuje: „Hodí se pro všechny typy pleti, ale u starší pleti může zvýrazňovat vrásky. Příkladem tuhého korektoru v tužce je třeba L'Oréal Paris True Match Chubby, jenž perfektně kryje drobné nedostatky, ale přitom se snadno nanáší a roztírá díky své krémové konzistenci.
Tip redakce:
Pro pleť s akné se hodí i
Ellie Antibakteriální korektor ve 3 odstínech, který kromě zakrytí pomáhá také zhojit zanícená místa, a to díky obsahu kyseliny salicylové. Tento korektor má podobu vysouvací tyčinky podobně jako rtěnka, takže se také velmi jednoduše používá.

Jak korektor správně aplikovat?

Korektory se nanášejí buď přímo na pleť, pokud jsou vybaveny aplikátorem, nebo štětečkem v malém množství na místo, které potřebuje korekci či prosvětlení, a pak se vklepou prsty. Rozhodně to s množstvím nepřehánějte, trošku přidat můžete vždycky. U mastnější pleti fixujte korektor vhodným sypkým pudrem. Ke korektorům používejte pro přirozenější vzhled i rozjasňovače.

Jak maskovat korektorem?


1. Žilky
Pokud vám na obličeji prosvítají modré či fialové žilky, použijte žlutý nebo béžový korektor. Jde-li o červené žilky, pak je vhodnější zelený korektor.

2. Pigmentové skvrnky
Pigmentové skvrny se zakrývají tuhým korektorem pomocí malého štětce. Barvu korektoru volte vždy přesně opačnou, než je barva skvrny (viz výše korektory podle barvy), případně podle svého barevného typu pleti. Nezapomeňte korektor fixovat na závěr pudrem.

3. Kruhy pod očima
Kruhy pod očima prosvětlete korektorem o tón světlejším, než má vaše pleť. Naneste malým štětcem nebo přímo korektorem jen na tmavá místa a vklepejte prstem. Ale pozor! Nikoliv pod celé spodní víčko!

4. Vrásky
Tady pro vás máme špatnou zprávu: vrásky se korektorem zakrýt nedají. „Pomocí rozjasňovače je však lze opticky zjemnit díky pigmentům odrážejícím světlo,“ nabízí alternativu Renata Zelinková. Každopádně si dávejte pozor, abyste korektoru nedala na pleť příliš mnoho, neboť se pak velmi rád usazuje právě v jemných linkách i hlubší vráskách. A speciálně zralá pleť potřebuje kvalitní jemné tekuté korektory s vysokou pigmentací.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít