Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak na podzim rozzářit pleť

5 tipů, jak na podzim rozzářit pleť

5 tipů, jak na podzim rozzářit pleť

7. září 2019 od Jana Kantorová

7. září 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Změna ročního období přináší i změnu v péči o pleť. Suchou, napnutou a celkově nevýraznou pleť je potřeba trochu oživit. A my víme jak.

1. Dotýkejte se jí!

Někteří odborníci doporučují komunikovat se svou pletí pomocí doteku. Nestačí tedy jen letmo nanést krém. Pod povrchem se totiž hromadí tekutina, napětí, stres… A vše lze uvolnit právě masáží. Pod kůží na celém těle je pojivová tkáň, která se bez pozornosti napíná, je pak napjatá a tuhne. Pokožka si tak například pamatuje stres, který prožíváte, protože v tu chvíli se více stahuje.


Řešení:

Pojivovou tkáň rozhýbejte masáží. Tím se jednoduše zbavíte otoků, kruhů pod očima a celkově získáte mladší a bezstarostnější výraz. Po odlíčení stačí nanést větší množství krému a důkladně pokožku promasírovat po dobu alespoň dvou minut. Navíc je jedno, jestli aplikujete krém, sérum, pečující olej, mléko, či jiný přípravek. Důležité je uvolnit tkáň, rozpohybovat lymfu a dodat pleti potřebný kyslík. K masáži můžete vyzkoušet například Ellie Vitamin Boost Energizující ovocné sérum, které pleť rozjasní a zlepší její pevnost.
vitaminy ze šťávy

2. Jste to, co jíte

I v péči o pleť velmi záleží na tom, co jíte a v jakém stavu je vaše tělo zevnitř. Vždycky je důležité propojit oba aspekty – vnitřní i vnější péči o sebe samé. Zdravý životní styl se tak odráží nejenom na vzhledu postavy, ale zároveň také na zdraví a vzhledu naší pokožky.


Řešení:

Každý den můžete něco pro své tělo udělat. Můžete změnit jídelníček a vyhýbat se potravinám, které by mohly škodit vaší pleti, nebo naopak zařadit potraviny, které vaší pleti prospějí. Vyzkoušejte každé ráno lžíci kvalitního olivového oleje a přidejte ho do vymačkané citronové šťávy. Pak stačí jen vypít. Ideální jsou také čerstvé zeleninovo-ovocné šťávy, díky kterým tělo zevnitř krásně pročistíte. A nezapomínejte ani na vitaminové doplňky stravy, jako je třeba Walmark Plus Omega-3 rybí olej forte 1000 mg 90 tobolek, obohacený o vitamin E, čímž chrání buňky před volnými radikály.

3. Hydratujte důkladně!

Chladnější vzduch, střídání vyšší vlhkosti s nízkou, vítr – to vše vede k vysušování pleti, a tím i ztrátě jasu. A to nehledě na typ pleti, který máte. Je potřeba už preventivně zabránit suchým místům se šupinkami či zarudnutí pleti.


Řešení:

Vybírejte produkty, které vyživí pleť, hydratují ji a zároveň ji rozjasní. Jako Astrid Citylife Detox Denní krém hydratace + rozjasnění pleti OF 10, od kterého najdete i noční variantu. Protože právě noc je pro hydrataci pleti důležitá. Jednou za čas si dopřejte také pleťovou masku, a to klidně i v noci, například Garnier Skin Naturals Superhydratační vyplňující textilní masku Moisture + Aqua Bomb. A nezapomínejte ani na oční okolí. Pomoci může Neutrogena Hydro Boost Rozjasňující oční krém.
peeling

4. Zbavte se staré kůže

Aby byla pleť lesklá, je potřeba zbavit ji odumřelých buněk, které se hromadí na jejím povrchu. Využít lze chemické (které se hodí spíše pro velmi citlivou pleť) i mechanické peelingy (ty zase využívají abrazivní látky). Vždy je ale důležité, abyste peeling na obličeji prováděli správně.


Řešení:

Peeling můžete provádět u každé pleti. Liší se jen v četnosti používání. Normální pleť můžete exfoliovat klidně i jednou týdně. Mastnou pleť dokonce dvakrát týdně. U suché a citlivé pleti ale dávejte větší pozor a používejte peeling maximálně dvakrát do měsíce. Jestliže potřebujete pleť nejen pročistit, ale také rozjasnit, vyzkoušejte L'Oréal Paris Jemný rozjasňující cukrový scrub.

5. Vyspěte se dorůžova

Většina žen tráví hodně času v práci a pak povinnostmi v domácnosti. To má za následek, že chodí spát pozdě. Pokud chodíte spát po půlnoci a vstáváte brzy ráno, dostáváte tělo do hormonální nerovnováhy.


Řešení:

Spěte! Je to jednoduché. Ve spánku tělo regeneruje a vytváří si hormony mládí. Pro krásnou a rozjasněnou pleť je tak kvalitní spánek opravdu zásadní.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít