Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 věci, které dopřát pleti na horách

3 věci, které dopřát pleti na horách

3 věci, které dopřát pleti na horách

13. prosince 2019 od Lucie Ulmanová

13. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem MUDr. Katarína Třísková

Jistě už se těšíte na dovolenou na horách, kde si hodláte pořádně užít zimní radovánky. Zaváté hory přímo vybízí k dovádění na svahu, ale myslete i na to, jak zvládnout mrazivé dny bez následků. Zimní období je totiž pro pleť nejnáročnější.

1. Zavlažujte obličej i tělo

Pokud ráda lyžujete nebo jezdíte na snowboardu a vydržíte na sjezdovkách od rána do večera, neměla byste zapomínat na hydrataci. Mínusové teploty a fyzická námaha dokážou organismus dehydratovat, je proto nutné pít tekutiny v podobném množství jako v létě. Ideální je také hydratovat pokožku obličeje vhodným hutnějším krémem, který dodá pleti vláhu. „Pleti v zimě nesvědčí časté přechody z tepla do zimy a naopak. Pleť tyto výkyvy teplot pořádně vysušují. Používejte hydratační pleťové krémy a zejména ty, které jsou bohaté na kyselinu hyaluronovou – látku tělu vlastní, která je za hydrataci kůže v těle přímo zodpovědná – a vitamin E, který platí za výborný antioxidant a regenerátor pleti,“ vysvětluje dermatoložka Katarína Třísková z kliniky Medicom Clinic.
Tip redakce:
V zimě můžete klidně používat hydratační sérum, například
NIVEA Zpevňující sérum Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu), a výživný krém, třeba NIVEA Zpevňující denní krém Hyaluron Cellular Filler OF 30 (koupit v e-shopu). Nejdříve naneste sérum a pak krém.

2. Pozor na slunce, i když nesvítí

Vypadá to na ideální den? Je modrá obloha a sluníčko svítí? Skvělé, ale buďte ve střehu! Na horách se můžete spálit, i když slunce na obloze zdánlivě nesvítí. Sluneční paprsky totiž prostupují i skrz mraky a odrážejí se také o sníh například na sjezdovce. „K péči o pleť na horách bych nezapomínala hlavně na přípravky s vysokou UV ochranou. Ideální je používat SPF 50 nebo SPF 50+ a raději volit krémy, spreje či gely s minerálními filtry, které škodlivé záření od pleti odrážejí,“ říká Katarína Třísková. Nezapomínejte také na ochranu rtů. Kůže na rtech patří k těm nejtenčím a nejchoulostivějším na těle. Mějte proto vždy po ruce kvalitní balzám na rty, který rty zregeneruje, dodá jim dostatečnou hydrataci a zároveň jim poskytne ochranu před UV zářením. Vhodný je například Helios Herb Balzám na rty sluneční ochrana OF 30 (koupit v e-shopu).
 

3. Horkou vodu raději ne

Není nic lepšího, než si po celodenním lyžování vlézt pod horkou sprchu a strávit tam několik dlouhých minut. Jenže pozor, horká voda zbavuje pleť vlhkosti podobně jako nepříjemný mráz. „Pokožce obecně nesvědčí horká voda, ale sprcha je pro ni pořád mnohem vhodnější než dlouhé polehávání ve vaně s horkou vodou. Také různá mýdla a pěny do koupele pokožku nadměrně vysušují. Pokud si však horkou vanu jednou za čas nechcete v zimě odpustit, přidala bych si do ní místo pěny doma odvar z otrub, škrobu nebo pár lžic oleje. Tyto složky pokožku krásně zvláční, hydratují a zregenerují,“ říká Katarína Třísková. Na hory si s sebou proto přibalte do kosmetické taštičky hydratační tělové mléko a pokožku jím pořádně namažte. Namoženým svalům navíc masáží příjemně ulevíte.

Tip redakce:
Doporučujeme vyzkoušet Neutrogena Hloubkově hydratační tělové mléko s olejem (koupit v e-shopu) nebo Mixa Tělové mléko s Cold Cream Intensive Care Dry Skin Multi-Comfort (koupit v e-shopu). Kromě zmíněné kosmetiky nezapomínejte chránit svou pokožku také mechanicky. Jinými slovy: vyplatí se nosit čepici, čelenku, šálu, rukavice, a ochraňovat tak kůži i oděvem.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem MUDr. Katarína Třísková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Katarína Třísková
Korektivní dermatoložka MEDICOM Clinic
18
"Rozhodnutí, co na sobě chcete vylepšit, je na vás. Mým úkolem je vaše rozhodnutí uskutečnit. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít