Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 13 tajných rtěnkových triků, na které nedáme dopustit

13 tajných rtěnkových triků, na které nedáme dopustit

13 tajných rtěnkových triků, na které nedáme dopustit

17. prosince 2018 od Pavla Maříková

17. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Patříte mezi milovnice výrazných rtů? Nosíte každý den v kabelce minimálně tři různé odstíny rtěnek a v kosmetické taštičce jich máte nespočet? Pak vás určitě budou zajímat tajné triky a rady, které jsme se za celý rok dozvěděli od vizážistek a make-up artistů. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější…
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
  1. Hnědé oči nejlépe zvýrazní studené odstíny rtěnek, jako je například fialová nebo klasická rudá. Oproti tomu modré nebo zelené oči rozzáří teplé odstíny oranžově červené a korálové. 
 
  1. Když přijde řeč na hydrataci rtů, platí – čím více, tím lépe. Balzám nanášejte v silné vrstvě i přes linii rtů až na kůži a nechte působit co nejdéle před aplikací rtěnky
 
  1. Chcete docílit krásné barvy rtů a netradiční textury? Zvolte kombinaci tekuté matné rtěnky a na ni nanesené klasické rtěnky. Výsledek vás příjemně překvapí. 
 
  1. Barva na rtech vydrží déle, když po nanesení první vrstvy odsajete mastnotu z rtěnky matujícím papírkem a teprve pak nanesete další vrstvu. 
 
rtěnky
  1. Chcete si dopřát i pro denní nošení odvážnou barvu rtěnky? Naneste ji na rty a pak čistým prstem lehce zatlačte na rty a podél linie rtů. Zjemníte tak barvu i přechod mezi rty a okolní kůží.  
 
  1. Nevíte, který odstín je ten správný nude pro vás? Zjistíte to snadno podle barvy vnitřní strany spodního rtu. Ohrňte ret, a pokud zvolíte podobnou barvu, bude vaše líčení vypadat obzvlášť přirozeně. 
 
  1. Mnoho žen vůbec neví, kde přesně končí linie jejich spodního rtu. Zbytečně se tak okrádají o jeho objem při líčení. Až budete příště nanášet rtěnku nebo si konturovat rty, zvedněte a lehce zakloňte hlavu, abyste na spodní okraj rtu dobře viděly. 
 
  1. Chcete, aby vaše rty působily plněji a smyslněji? Na střed dolního a horního rtu naneste světlejší odstín rtěnky než na okraj.  
 
  1. Krémové rtěnky můžete určitě nanášet pomocí štětečku (a většina vizážistek to tak opravdu dělá). Mnohem lépe ale uděláte, když použijete přímo aplikátor. Vizážistky používají štěteček především z hygienických důvodů. 
 
  1.  Také se vám občas stává, že se vám tekuté rtěnky nebo lesky rozpijí až do koutků rtů? Příště je naneste jen na střed rtů a ty následně stiskněte k sobě. 
 
tekutá rtěnka
  1. Používáte přes rtěnku ještě pudr (v domnění, že takto zajistíte delší vydrž?). Zapomeňte na to. Pudr může způsobit oxidaci, změnit barvu rtěnky, a navíc rty zbytečně vysušuje
 
  1. Malé množství korektoru okolo linie rtů nebo dvě vrstvy konturovací tužky zajistí, že se rtěnka nebude rozpíjet do drobných vrásek okolo rtů.  
 
  1. Pro docílení perfektního tvaru rudých rtů vyzkoušejte obrácený postup. Nejdříve naneste rtěnku a teprve pak dokreslete tvar konturovací tužkou

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít