Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Fialová: Ochočte si trend letošního roku!

Fialová: Ochočte si trend letošního roku!

Fialová: Ochočte si trend letošního roku!

20. října 2018 od Eva Suchomelová

20. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Fialová, tedy její odstín ultra violet je barvou letošního roku. Ale důvodů, proč ji zařadit do své make-up rutiny, je víc. Víte, jak si podmanit tuto barvu, jak se s ní líčit, komu sluší a na co si dát pozor? Zeptali jsme se vizážistky Renaty Zelinkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Každý rok se vyhlašuje barva roku a ten letošní byl ve znamení ultrafialové barvy. Mohli jste ji vidět na modelech aktuálních kolekcí předních módních návrhářů i v trendech líčení prestižních značek. „Fialové odstíny krásně ladí s bledou pletí, a proto jsou každoročně i součástí podzimních trendů,“ říká Renata Zelinková, make-up artistka značky L’Oréal Paris, a doplňuje: „Fialová je barva pro extroverty, ale i snílky.“ Světlé odstíny fialové jsou skutečně považovány za barvy umělců či excentriků, neboť snoubí hravost s tajuplností a hluboké zamyšlení. Ukážeme si, jak na ni.


Pro koho se hodí

Ultrafialová neboli světlejší odstín fialové se jednoznačně hodí pro bledou pleť. „Sluší především tmavovláskám s bledou pletí, krásně ladí se zelenýma očima,“ uvádí vizážistka. „Ale určité odstíny lze doporučit každé barvě očí. Snědé pleti sluší spíš výraznější odstíny fialové.“


S fialovou buďte přesné

Nejde o čas, ale o míru a způsob nanášení. S fialovou se musí zacházet jako s drahým kořením – s mírou a na správném místě. „S fialovou se to nesmí přehánět. Snadno můžete vypadat přemalovaně. Výrazná a mystická barva je cílena na sebevědomou ženu, které nevadí pozornost,“ upozorňuje expertka na krásnou vizáž. Při líčení očí dbejte raději na kultivovanost a při líčení rtů se naopak nebojte odvázat.

fialové líčení

Trendy tipy podle vizážistky

  • světlý odstín lze použít klidně i pro svatební líčení,
  • kombinace fialové i s jinými odstíny - podle posledních podzimních přehlídek je kombinace několika barev opět v trendu,
  • hit posledních trendů: matná fialová rtěnka a jen minimálně nalíčené oči.


1. Oči

Na očních víčkách si asi umí fialovou představit většina z vás. „Používejte fialovou i v kombinaci s jinými odstíny,“ doporučuje Renata Zelinková. Zkuste následující postup líčení:
  • na oči si připravte fialové oční stíny v několika odstínech,
  • na víčko na prostor těsně u řas aplikujte tmavý tón, pak zjemněte doztracena až do tělové růžové,
  • na střed víčka naneste nejlépe metalický odstín, který oči projasní.
Na spodní víčko použijte stejný trik. Pokud máte menší oči, pak jen jemným tónem nebo jej nechte bez očních stínů a jen ho projasněte. Pokud si nejste jisté, pak vyzkoušejte jen fialovou linku.

Tip redakce:
Krásný odstín ultraviolet najdete mezi krémovými voděodolnými očními stíny Maybelline Color Tattoo 24 h, které na víčkách vydrží až 24 hodin i v nevlídném podzimním počasí.

líčení očí

2. Tváře

Tady postupujte opatrně, ne pro každého se hodí fialová na líčka. Fialová na tvářích jako zdravíčko se hodí jen pro tmavé typy žen a dívek,“ říká vizážistka. „Pokud si s ní přece jen chcete zaexperimentovat, pak ji naneste jen jemně a pro přirozený vzhled zjemněte pudrem nebo make-upem.“


3. Rty

„Fialová je výrazná barva, proto s ní zacházejte s precizností. Ideální jsou rtěnky s dlouhou výdrží,“ radí odbornice. Je také důležité, jaký tvar mají vaše rty:
  • úzké rty: s leskem budou vypadat lépe než matné fialové,
  • velké rty: mohou si dovolit výrazné matné odstíny v plné kráse.
Tip redakce:
Chcete-li vyzkoušet rtěnku v této trendy barvě, zkuste dlouhotrvající rtěnku a lesk na rty 2 v 1 L’Oréal Paris Infallible v odstínu 209 Violet Parfait. Matné provedení dodá matná rtěnka L’Oréal Paris Color Rich Matte v odstínu č. 463 Plum Tuxedo.

fialové rty a nehty

Nehty

Nesmíme zapomínat ani na manikúru, neboť právě nehty jsou oblast, kde dostanete nejdřív odvahu si ultraviolet vyzkoušet. Výrazná barva nehtům sluší a fialová k nim neodmyslitelně patří. Tón volte tak, aby si sedl s barvou vaší pleti a nepůsobil příliš tvrdě,“ uzavírá své rady Renata Zelinková. Odstín laku by měl ladit s vaším barevným typem. Teplému barevnému typu budou slušet tlumené světlejší barvy, studenému typu pak tmavě fialová.


Ultraviolet v outfitu

Ultrafialový odstín patří k těm studeným, proto se skvěle kombinuje s jinými studenými odstíny, ideálně tmavých barev, např. pařížskou modří či jedlovou zelení. Chybu rozhodně neuděláte kombinací s neutrálními barvami, jako je černá, antracit, bílá či hnědá. Zajímavé jsou i kombinace s tmavými teplými barvami, třeba karmínovou, fuchsiovou či sluncově žlutou.


Příklady vhodných kombinací s ultrafialovou:

  • top či halenka v ultrafialovém odstínu zjemní tmavě modrý kostým a budete vypadat více šik; barvu halenky zopakujte v jednom prvku líčení, například na očních víčkách,
  • večerním šatům v ultraviolet budou slušet černé nebo tmavě šedé doplňky, šperky s bílými kameny a třpytivé líčení,
  • zemitost hnědých šatů změkčí hebký svetřík v ultrafialové, v líčení ji pak zopakujte maximálně v podobě oční linky,
  • klasickým modrým džínům dodá tričko ve fialovém odstínu intelektuální šmrnc, s bílými džíny dosáhnete více duchovního vzhledu; v prvním případě, pokud se na to cítíte, sáhněte po rtěnce ve stejném odstínu jako má tričko, ve druhém případě dejte prostor přirozenému nude líčení.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít