Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Šelma z orientu: Líčení na míru pro zelené oči

Šelma z orientu: Líčení na míru pro zelené oči

Šelma z orientu: Líčení na míru pro zelené oči

1. srpna 2017 od Karolína Hornová

1. srpna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Zelené oči jsou výjimečné. Ať už patříte mezi pouhá dvě světová procenta jejich majitelů, nebo si na zelenoočku ráda občas zahrajete pomocí kontaktních čoček, inspirujte se make-up triky, díky kterým bude váš pohled uhrančivý.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud jste majitelkou zelených očí, pak vězte, že patříte mezi poměrně neobvyklé přírodní úkazy – zelenými duhovkami se totiž pyšní pouhá dvě procenta světové populace. Historický původ zelených očí byste měly hledat v oblasti Kavkazu, kudy vedla takzvaná Hedvábná stezka a křížily se zde cesty kočovných kmenů. Proto dnes potkáme nejvíce zelenookých lidí nejen na Blízkém a Středním východě, ale také všude tam, kam tuto barvu očí „dopravily“ geny.


Uhrančivý zelený pohled

Írán, Pákistán, Afghánistán – to jsou země, které si lze spojit s uhrančivým zeleným pohledem a výrazným líčením, které mu dodává na dramatičnosti. Tmavé typy se zelenýma očima potkáme často také ve Španělsku. Zelenooké zrzky si zase vybavíme ve spojitosti se severní Evropou a především Irskem. S odstíny zelených očí si za staletí také hodně pohrála genetika. Ať už vaše zelenooké kořeny sahají kamkoli, vězte, že vám příroda nadělila opravdu výjimečnou barvu, která si zaslouží zvýraznit.

Šelma z orientu: Líčení na míru pro zelené oči


Kontrast zvýrazní přirozenou barvu duhovky

Na začátek pro vás máme dobrou zprávu – zelené oči se líčí velmi dobře. Jsou samy o sobě výrazné a snadno rozpoznatelné, a proto je i poměrně snadné určit pro ně ideální doplňující odstín. Velmi oblíbeným postupem mezi vizážisty (ať už je barva očí jakákoli) je zvolit kontrastní barvu. Můžete si pomoci barevným kruhových schématem, které používají třeba i malíři. Najdete barvu svých duhovek a podíváte se, která je přesně naproti – ta vaše oči nejvíce zvýrazní.


Fialová je vaše barva:


•     pro tmavě zelené oči zvolte tmavě fialovou
•     pro světle zelené můžete sáhnout až k pastelovým odstínům fialové
•     zeleným očím příliš nesluší modrá – vyvarujte se proto fialových stínů s modrými tóny a volte spíše teplejší odstíny lehce do červena
•     kombinace tmavě fialových a sytě růžových stínů z výraznou linkou se hodí na večer
•     střízlivější verzí jsou stíny ve vínové barvě, které se skvěle hodí i na denní líčení – především ty zemitější s tóny do hněda
•     tmavě fialová je i skvělou volbou pro méně výrazné líčení v podobě tekuté linky. Zkuste ji doplnit o barevnou řasenku ve stejném odstínu a efekt bude dokonalý.
•     pro „nahé“ líčení zvolte velmi světle růžové nebo světle vínové stíny, linku vynechte a použijte už jen řasenku.


Šelma z orientu: Líčení na míru pro zelené oči


Inspirace Orientem i barvou vlasů

Kontrastní barva ale rozhodně není jedinou správnou volbou. Záleží i na vašem celkovém typu, odstínu pleti či barvě vlasů a celkovém pojetí líčení.

Barvu očí můžete zvýraznit i totožnou barvou – tedy zelenou. Na večer zvolte výrazné líčení, inspirované orientálními kráskami: černě orámované oko s přiznanou nebo do ztracena rozetřenou linkou a vystínovaným víčkem – do vnitřního koutku naneste odstín světlejší, než je vaše duhovka, do středu podobný nebo totožný s barvou duhovky a do vnějšího koutku nejtmavší odstín.

Především pokud jste zrzka, budou vám velmi slušet teplé odstíny zelené – se zlatými odlesky. Zlatá je ostatně další barvou, která zelenému oku sluší – především, pokud jste majitelkami duhovek s hnědými odlesky. Metalická zlatá je trefou do černého na večerní společenskou akci. Zkusit můžete i bronzové stíny, které se budou skvěle hodit i pro běžné denní líčení.

Studené barvy očních stínů se pro zelené oči příliš nehodí. Kromě zmíněné kontrastní fialové – i když i ta vypadá často lépe a přirozeněji ve své teplejší variantě. Výjimkou jsou oční duhovky v barvě na pomezí zelené a modré či šedé. V takovém případě můžete sáhnout i po chladném zeleném a tyrkysovém stínování. Hodí se ale spíše na zvláštní příležitosti nebo v „umírněné“ podobě linky či řasenky – na tu nezapomínejte ani v případě, že jsou vaše zelené oči výrazné už samy od sebe. Vytvoří totiž krásný hluboký pohled.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít