Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro špičatý obličej

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro špičatý obličej

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro špičatý obličej

29. září 2017 od Karolína Hornová

29. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Máte špičatý obličej, výrazné čelo a řešíte, jaký účes vám bude nejvíc slušet? Zkuste radikální střih. Účesy s ofinou jsou opět v módě. Společně s kadeřnicí a hair stylistkou přinášíme tipy na míru vašemu obličeji.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Špičatý obličej, který někdy také nazýváme trojúhelníkový nebo srdcovitý, má charakteristické rysy v podobě širokého (a někdy i vysokého) čela, zužujících se linií v oblasti lícních kostí a úzké, špičaté brady. „I když reálně výrazné čelo nemáte, v kontrastu s ostatními rysy obličeje může působit hodně široké. Ofina je skvělý způsob, pokud chcete své čelo upozadit nebo zcela skrýt a upoutat pozornost na zbytek obličeje,“ říká kadeřnice Iva Borovská.

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro špičatý obličej


Ofina je pro špičatý obličej skvělou volbou

Typickými příklady žen se srdcovitým obličejem jsou třeba Reese Whiterspoon, Scarlett Johansson nebo i česká herečka Jana Plodková, u které je široké a vysoké čelo zvlášť výrazné. „Když si prohlédnete její fotky a porovnáte různé účesy, uvidíte, jak můžete ofinou změnit výraz celého obličeje,“ upozorňuje Iva Borovská a dodává: „Asi nejvíce se mi tato herečka líbila v dlouhé rovné ofině, sahající až téměř do očí – vypadá to velmi efektně a navozuje to dramatický pohled, pokud máte velké, výrazné oči. Ale chápu, že ne každému je tato ofina příjemná,“ říká kadeřnice s odkazem na fakt, že dlouhá ofina se musí často upravovat, protože velice rychle přeroste ideální délku a začne překážet. S trochou šikovnosti se ale ofinu naučíte upravovat i samy – především, pokud se rozhodnete pro její řidší variantu, kdy prameny vlasů tu a tam odkrývají čelo.

Reese Whiterspoon a Scarlett Johansson

Záleží i na tom, jakou máte barvu a strukturu vlasů. Tmavovlásky a černovlásky se špičatým obličejem někdy působí trochu přísně. „Vzhled zjemní vlnité vlasy, a to klidně včetně ofiny – aktuálně opět přichází do módy trvalá, tak se jí nebojte,“ přesvědčuje Iva Borovská. Široké čelo můžete podle ní opticky zúžit kratšími pramínky po jeho stranách, ale i hravou vlnitou ofinou, která bude slušet krátkému sestřihu. „Osobně se mi líbí dlouhé rovné vlasy s hustou, rovně střiženou ofinou,“ říká kadeřnice s odkazem na to, že špičatému obličeji sluší. „Pokud máte blond, světlé nebo zrzavé vlasy, rozhodně se tohoto účesu nebojte. Je nadčasový a vypadá skvěle, i pokud často nosíte vlasy do ohonu.“

Hustá ofina s pramínky po stranách a s vlasy dozadu


Pěšinku raději na straně

Dlouhá rovná i na stranu sestříhaná či jakoby odrostlá ofina je skvělou volbou pro špičatý obličej. Dejte ale pozor, abyste ofinou zbytečně neupozorňovaly na své široké čelo. „Velmi husté, kratší podfoukané ofiny by mohly čelu opticky přidat na objemu a zbytečně ho ještě více rozšíří,“ radí kadeřnice. Odbornice se ještě na okamžik vrací k herečce Plodkové: „Někteří experti na účesy říkají, že trojúhelníkovému obličeji nesluší pěšinka uprostřed. Podle mě to nemusí být tak úplně pravda a zmíněná herečka je toho důkazem. Ze širokého čela můžete udělat i určitou svoji ‚značku‘ nebo ho jen částečně zakrýt volně splývající patkou s pěšinkou na straně.“ Záleží samozřejmě na individuálním tvaru obličeje a také na vašich preferencích a tom, zda chcete čelo úplně zakrýt, nebo jen potlačit jeho výraznost.

Opatrná byste měla být i při výběru krátkého účesu. Pokud ale zvolíte dobře, budete vypadat mladistvě. „Jelikož krátké střihy poutají pozornost k horním partiím hlavy, je třeba zvážit jejich podobu,“ říká Iva Borovská. Ofina a účes zvaný „pixie cut“ je podle ní skvělým řešením. Jako příklady dává Rihannu a její krátký sestřih s lehce prostříhanou ofinou na stranu, nebo Anne Hathaway a její elegantní sestřih, zakrývající strany čela, se vzdušnou ofinou v podobě pár pramínků, padajících do čela. Tento účes sluší i vlnitým vlasům, které se ještě více zkroutí a budou skvěle držet tvar. V takovém případě zvolte rozčepýřenou, nedbalou ofinu, jako to udělala třeba Audrey Tautou. „Pak už stačí jen trocha stylingového gelu a můžete experimentovat – ofinu uhladit, rozcuchat, nebo naopak vyčesat nahoru a vytvořit extravagantní účes,“ radí kadeřnice. 


 

Zdroj foto: Fotolia a Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Irena Přibylová 11.října 2017
Souhlasím...sama mám trojúhelníkový obličej a ofinu nosím celý život...kolikrát jsem zkoušela nechat jí růst, ale vysoké čelo a ještě k tomu níž posazené obočí to prostě není nic lichotivého...souhlasím i s pěšinkou...nosila jsem dlouho na straně, jenže pak jsem na druhé straně měla příliš mnoho vlasů, takže jí nosím uprostřed...Vyzkoušela jsem i tu trvalou, momentálně jí mám na hlavě čtrnáct dní a doporučuji nezkoušet...přesto, že je pravda, že vlnité vlasy zjemní obličej, tak pudl ala afro sluší opravdu málokomu...navíc jsem si nechala vlasy natočit až od spánků a je vidět ten příšerný přechod...Strašně dlouho jsem váhala, protože mě nebavilo natáčet vlasy...ale ujišťuji Vás, že s trvalou nic nezkrátíte, vlasy vypadají jako koudel, takže pokud nemáte vyloženě jemné a řídké vlasy, tak to nedělejte...Rozhodně nedosáhnete snadno upravitelného účesu ani ležérních vln..

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít