Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro oválný obličej

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro oválný obličej

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro oválný obličej

3. října 2017 od Karolína Hornová

3. října 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Oválný obličej je považován za ideální. Jeho souměrné tvary vám dovolí téměř jakýkoli účes. A to je skvělé! Byla by ale škoda svého tvaru obličeje nevyužít naplno. Posvítili jsme si na účesy s ofinou, které vám budou slušet nejvíce.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ofina je trošku jako tetování: nezůstane vám sice navěky, ale trvá většinou hodně dlouho, než se k ní odhodláte. Odrůstá pomalu, a není proto nikdy od věci probrat všechny možnosti a stylingy a vybrat z nich ten, který vám bude nejlépe sedět a ve kterém se budete cítit přirozeně.

Zaostřeno na ofiny: Nejlepší styling pro oválný obličej


Oválnému obličeji sluší téměř vše

S oválným obličejem si nemusíte dělat starosti s tím, že by ofina mohla upozorňovat na už tak výraznou část tváře. Máte souměrný obličej, ani příliš dlouhý, ani krátký, souměrně široké čelo, oblast kolem uší i brady, oválnou bradu a jemné lícní kosti. Ofina vám určitě bude slušet.

přostříhana ofina ke straně

„Můžete se inspirovat trendy. Stačí si prolistovat některý z módních časopisů nebo internetové články a uvidíte, že aktuálně frčí delší, jemně sestříhané ofiny, sčesané ke straně. Něco mezi patkou a ofinou,“ říká kadeřnice Iva Borovská. Tento styl působí velmi přirozeně a obzvlášť se hodí ke zvlněným vlasům. „Pokud je nemáte od přírody vlnité, zkuste třeba slaný sprej, se kterým vlasy nastylujete tak, že budete vypadat, jako byste se právě vrátila z pláže. Ofinu nechte lehce rozčepýřenou,“ radí kadeřnice. Hodně se nosí také dlouhé ofiny na stranu, jejichž konec volně splývá s délkou vlasů, a prostříhané ofiny, které působí velmi přirozeně. „Osobně se mi hodně líbí třeba styl Alexy Chung nebo modelky Karlie Kloss. S oválným obličejem se ale nemusíte bát ani výstřelků,“ dodává Iva Borovská.

Alexa Chung a Karlie Kloss


Nebojte se extravagance

„S oválným obličejem si můžete dovolit třeba i mikro ofinu nebo ofinu se zarovnanými konečky ve tvaru podkovy. Obojí působí trochu retro a zároveň futuristicky,“ říká kadeřnice. Když nemusíte zohledňovat tvary svého obličeje, stačí zvážit, na co máte odvahu. Stále „in“ je dokonale rovná ofina spojená s mikádem. K tomuto účesu se hodí i extravagantnější barva – výrazná zrzavá, havraní černá, platinová blond nebo klidně i růžová blond. Jakoby „uříznutá“, ale sešikmená ofina zase oživí krátký účes na kluka. „Tady dejte trošku pozor na styling – určitě se neobejdete bez gelu nebo spreje, po jehož nanesení ofinu vyfoukáte dohladka nebo vyžehlíte,“ radí kadeřnice.

na stranu + ležérní účes

Kadeřnice také radí, že je nutné si svůj obličej nejprve dobře prohlédnout a „poměřit“. Někdy může být oválný obličej podlouhlý, což není na škodu: ofina vám bude slušet a navíc váš obličej opticky zkrátí. Příliš krátká mikro ofina by naopak mohla zdůraznit protáhlost vašeho obličeje. Pozor také dejte na ofiny rozdělené uprostřed a ofiny s dlouhými prameny po stranách. „Tento styl se teď sice hodně nosí, ale může váš obličej zbytečně opticky prodloužit. Zvolte spíše rovnou ofinu, ať už hustou, nebo s prostříhanými prameny, nebo patku na stranu,“ radí kadeřnice. 

extravagantní krátka ofina
 

Zdroj foto: Fotolia a Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít