Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasy a vlhké počasí

Vlasy a vlhké počasí

Vlasy a vlhké počasí

17. října 2016 od MNo

17. října 2016 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Honza Kořínek

S vlasy je to takový věčný boj. Jen co skončí léto, kdy je všichni chráníme před sluncem a vysoušením, začíná další etapa. Tentokrát je třeba svoji kštici připravit na podzim, vyživit vlasy až po konečky a hlavně je začít upravovat tak, aby vydržely i v deštivém období.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Hned na začátku podzimu by si každá žena měla nechat minimálně zastřihnout roztřepené konečky. Ty, které mají vlasy zničené nebo oslabené sluncem, mořem a pískem, by si měly navíc dopřát i profesionální péči přímo v kadeřnictví. „Regenerace má mnoho podob. Samozřejmě se jedná především o používání správných produktů doma při mytí vlasů. Ale také si ženy mohou vybrat z různých speciálních výživných obřadů v kadeřnictví. Jedná se o hloubkovou regeneraci, po které jsou vlasy pevnější, lesklejší, zdravější,“ říká majitel kadeřnického studia Honza Kořínek.

Právě kvalitní péče o vlasy a hlavně vlasové masky mohou pomoct i v období, kdy mají vlasy tendenci krepatět v dešti. Účesy pak samozřejmě také lépe drží i v podzimním větru. Minimálně jednou týdně by tak každé vlasy měly dostat zábal z regenerační masky. Podobně lze používat i oleje, například arganový.

Během podzimu pak velmi často vlasy reagují na zvýšenou vlhkost. A to takřka okamžitě. Podle kadeřníka Honzy Kořínka s tímto problémem bojuje většina žen. Základem je vybrat si správné přípravky, které jsou pro toto deštivé období přímo stvořené. „Pokud chcete, aby vaše vlasy vypadaly stále krásně a nekrepatěly, je dobré používat stylingové přípravky s anti-frizz složkou. Ta totiž vlas obrazně řečeno obalí a nepouští do něj tolik vlhkosti,“ dodává.

Kromě produktů, které vytvářejí uhlazený efekt, pak vše záleží také na tom, jaké tužicí přípravky ženy použijí. A samozřejmě, v jakém množství. Přeci jen, vlasům slepeným gelem či pěnovým tužidlem už dávno odzvonilo. „Já osobně rád používám tužidlo, které je v rozprašovači, žádné pěnové. Pak také speciální dvousložkový přípravek, který obsahuje krém a zároveň i gel.“ Účes pak kadeřník dotváří lakem na vlasy.

Základem zvláště na podzim je vlasy doma pořádně vyfoukat, aby vlasy působily hladce a nelétaly kolem hlavy. Sušit by se měly pečlivě, na nedosušené hlavě se velmi často vytvoří cosi jako vrabčí hnízdo. Běžné je na podzim také poletování vlasů kolem hlavy vlivem statické elektřiny – může za ni právě i podzimní počasí. I před ní ale účes ochrání správný lak.

Vlasy po létě a na podzim působí velmi poškozeným dojmem a účesy v dešti a větru vypadají střapatě a nezdravě. Určitou formou regenerace tak může být třeba i správně aplikovaný obyčejný přeliv – a podle Honzy Kořínka stačí i takový, kterého si téměř nikdo nevšimne. To je varianta i pro ty, které nechtějí svou vizáž nijak měnit.  „Přeliv vlasy uhladí, zacelí a dodá jim lesk. Dnes už existují i takové, které nemění barvu vašich přírodních vlasů, a velkou výhodou je, že se z vlasů postupně vymývají. To znamená, že i když si vyberete jiný odstín, než mají vaše vlasy přirozeně, tak se netvoří odrost,“ říká kadeřník.

Pokud tedy budou ženy dodržovat alespoň některé tyto rady, podzimní souboj s přírodou jejich vlasy vyhrají. Samozřejmě, pokud se proběhnete v následujících měsících deštěm, nezachrání váš účes ani dokonalá péče a ten sebelepší lak. Tedy pokud nebudete mít v kabelce připravený deštník. 
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Honza Kořínek

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Honza Kořínek
Kadeřník a majitel Hair studia Honza Kořínek
2282
"Dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít